KATERA JE NAJVEČJA OVIRA PRI DOSEGANJU LJUBEZNI DO SEBE?

Ovira, ki je zelo pomembna pri tem, da imamo radi sebe, je občutek, da si nečesa ne zaslužimo
Ovira, ki je zelo pomembna pri tem, da imamo radi sebe, je občutek, da si nečesa ne zaslužimo

Ovira, ki je zelo pomembna pri tem, da imamo radi sebe, je občutek, da si nečesa ne zaslužimo

Estimated reading time: 4 minutes

Največja ovira pri doseganju ljubezni do sebe je občutek, da si ljubezni ne zaslužimo. Ta vzorec običajno izvira iz otroštva. Takrat si namreč izoblikujemo mnenje, da če nečesa ne dobimo, si očitno tega ne zaslužimo. Pojem zaslužiti si predstavlja globoko, notranje vedenje, da je posameznik vreden tega, kar potrebuje in želi. Zato je prepričanje, da si nečesa ne zaslužite, posledica občutka, da niste vredni. Oseba, ki verjame, da si nekaj zasluži, v sebi čuti svojo notranjo vrednost. To pa je dobro, saj kdor meni, da si nekaj zasluži, poseduje tudi občutek lastne vrednosti, zaradi katerega zaupa, da lahko dobi, karkoli si želi, ne da bi mu bili treba to komu ali čemu odvzeti.

Pojem upravičenost pa izhaja iz prepričanja, da je posameznik do nečesa upravičen oziroma da si nekaj sme lastiti, nikakor ni povezano z bistvom pojma zaslužiti si.

Tisti, ki se čutijo upravičene do želenega, so globoko v sebi negotovi in dvomijo v svojo lastno sposobnost izpolnjevanja svojih želja. Svojo negotovost prekrijejo s prevzetnostjo in arogantno miselnostjo, da si zaslužijo, da jim drugi priskrbijo to, kar si želijo. Upravičenost ali občutek, pripada mi, je oblika hudega trpljenja, medtem ko je občutiti zaslužim si, oblika ljubezni do sebe. Zelo pomembno si je vzeti čas za dojemanje razlike me obojim, saj da bi se lahko imeli radi, se morate najprej odločiti, da si ljubezen zaslužite.

Ovira, ki je zelo pomembna pri tem, da imamo radi sebe, je občutek, da si nečesa ne zaslužimo

Če vam kaj preprečuje čutiti, da si ljubezen zaslužite, se boste vedno znova sabotirali, ko bo čas, da dobite ljubezen.

Ko poskušate vzpodbuditi prepričanje, da si zaslužite ljubezen, je pomembno, da si najprej objektivno ogledate svoje življenje in odkrijete, kdaj in kako s sabo ravnate, kot si ne bi zaslužili svoje lastne ljubezni. Tukaj je treba začeti, in sicer tako, da opazite vse načine, kako se do sebe vedete, kot bi si ne zaslužili svoje ljubezni in pozornosti.  

Univerzum, v katerem živimo, ne deluje po načelih zasluženja in ne zasluženja.

To, da si zaslužite, ni bilo, ni in nikoli ne bo vprašljivo je absolutna danost. Nikoli ni bilo, nikoli ni in nikoli ne bo trenutka, ko si ne bi zaslužili ljubezni in sreče. Zaslužite si imeti vse, kar bi si kdaj lahko želeli, in to tisti hip, ko si zaželite. Razlog, zakaj v življenju ne dobimo tega, kar si želimo, nima popolnoma nič opraviti s tem, ali si to zaslužimo. Opraviti ima z našim prepričanjem, ali si to zaslužimo. Opraviti ima z vprašanjem, ali se vibracijsko ujemamo s tem, kar si želimo.

Ovira, ki je zelo pomembna pri tem, da imamo radi sebe, je občutek, da si nečesa ne zaslužimo

Univerzum vas ljubi bolj, kot si to sploh lahko predstavljajte, in deluje po načelih strogega zakona privlačnosti.

Ta zakon narekuje, da se vam lahko fizično manifestira samo tisto, s čimer se vibracijsko ujamete. Univerzum vas nikoli ne gleda dvomeče, razočarano ali obsojajoče. Vedno vas bo gledal skozi vedenje, da lahko imate, kar koli si želite, čim svojo pozornost usmerite na želeno namesto na pomanjkanje tega. V skladu s temi načeli boste dejansko ugotovili, da je jeziček na tehtnici močno nagnjen na vašo stran, čim začnete sprejemati dejstvo, da si zaslužite prejeti to, za kar prosite.

Ugotovili boste, da vam življenje ničesar ne odreka. Nikoli ni vprašljivo, ali si nekaj zaslužite Vredni ste vsega. To je danost vašega obstoja. Življenje želi, da uspete, in želi, da izkušate obilje, svobodo in radost. Univerzum preprosto ni tak, da bi z vami ravnal, kot da ne bi bili sposobni ustvariti teh stvari zase. To ne pomeni da vas ima rad bolj, kot si vi to želite.