KAKO OSEBNOSTNO NAPREDOVATI Z DELOM NA SEBI?

Ali želite z delom na sebi osebnostno napredovati?

Ali želite z delom na sebi osebnostno napredovati?

O tem, da se moramo ukvarjati s seboj, če bi se radi naučili srečno živeti, ne smemo imeti pomislekov. Logično je, da moramo razvijati jezik ljubezni do sebe in drugih, logično je, da se moramo učiti, kako izkoristiti najboljše v življenju, in logično je, da se moramo potruditi. Če želimo izkoristiti svoje zmožnosti. Namreč, ljudje, ki delajo na sebi, si po navadi prizadevajo za odpravljanje svojih težav, napak in pomanjkljivosti.

Kot bi bili kakšna kozmična križanka, prepolna napak v kateri je prostor le za tisto, kar ne deluje, potem pa mislijo, da bodo z obsedenim ukvarjanjem s svojimi težavami končno rešili svoje življenje.

Ali želite z delom na sebi osebnostno napredovati?

Izkaže pa se pravzaprav, da se tako le dokončno znebijo življenja samega. Kajti, če povprečnega človeka, ki dela na sebi vprašate, katere so njegove napake, jih bo naštel na pamet. Po drugi strani pa bo za to, da bi se spolnil svojih vrlin, potreboval več minut, včasih tudi ur, in v to naštevanje bo vsekakor vnesel manj čustev. Poleg tega pa, če ne znamo prepoznati in ceniti svojih vrlin, ne moremo imeti prave predstave niti o vrlinah ljudi okoli nas. Ali jih ne bomo znali ceniti ali pa jih bomo povzdigovali med svoje, ne eno ne drugo pa ni modro.

Ena od največjih napak v življenju je, a svoje vrline, pa tudi drugo, kar sijajno deluje v vašem življenju, običajno jemljete kot nekaj samoumevnega.

Z njimi ste zadovoljni, zato jim ne namenjate pozornosti, vendar tako od njih ne jemljete najboljšega. Brez skrbi, s tem, da cenite svoje vrline, ne boste postali sebična, domišljava in samoljubna oseba. Prav nasprotno, to je eden od temeljnih kamnov za razvijanje modrosti, zdravega odnosa do sebe in do življenja nasploh. Prav z izražanjem spoštovanja do tistega, s čimer ste zadovoljni pri sebi in okrog sebe, boste dosegli dovolj samozavesti, moči, energije in modrosti, pa tudi volje za spremembo.

Številni mislijo, da bodo z uživanjem v tistem, s čimer so zadovoljni, postali leni in nezainteresirani za napredek v življenju, vendar to ni res.

Ali želite z delom na sebi osebnostno napredovati?

Le s spoštovanjem izvrstnega v sebi lahko zgradite izvrstno trdno podlago, s katere se lahko dvignete v višine še bolj poglobljenega samospoznavanja. Seveda se bo na tej poti znašlo tudi reševanje napak, toda šele takrat, ko na podlagi tega, da boste cenili svoje vrline , razvijete dovolj vere, modrosti in moči, da se lahko spopadete z njimi. Šele takrat lahko napake premagate. Torej, eden od čudovitih darov pri razvijanju ljubezni do tistega, kar deluje v nas in okoli nas, je prav nujno potreben vzgon za uspešno premagovanje svojih napak.

Razmislite torej, ali vam izraz delo na sebi, še ustreza. Razmislite, ali se je smiselno ukvarjati z napakami, preden ste se opili z vrlinami. Ali je smiselno kopati po sebi, dokler niste prepričani, kaj boste s tem kopanjem dobili in katere bolj zdrave in pristne poganjke bi lahko posadili v svojo razkopano duševnost? Dovolite si počitek od kopanja po sebi in skušajte odkriti tisto, kar je v vas čudovitega. In opijte se s to lepoto. Je še kaj lepšega, čemur bi lahko namenili svoj čas?