KAKO POMEMBNA JE V ODNOSU INTIMNOST?

  Kako pomembna je v ljubezenskem odnosu intimnost?
  Kako pomembna je v ljubezenskem odnosu intimnost?

  Kako pomembna je v ljubezenskem odnosu intimnost?

  Predviden čas branja: 3 minutes

  Vsepovsod je in navadno se mu pripisuje prevelik pomen za partnerske odnose ali zakon ali pač življenje nasploh. Toda o njem se pogosto razpravlja na precej žalosten način. Čeprav je dober seksualni odnos nujni del vsakega uspešnega partnerskega odnosa, ni trdnega pravila glede njegove količine in oblike. To je povsem odvisno od vašega spolnega poželenja in načina, kako doživljate strastnost. Za nekatere pare je povsem normalno in zdravo, da spijo skupaj enkrat na teden, za nekatere vsak dan, za nekatere pa morda enkrat mesečno. Ni pravila in ni se modro primerjati s prijatelji ali s komerkoli drugim.

  Vsak ima svoj ritem in jezik razumevanja telesne strasti.

  To, kar je nujno za vsak zdrav in pristen ljubezenski odnos, je redna in pogosta izmenjava strasti, telesna strast pa je samo ena od mnogih vrst strasti. Če želite imeti zdrav in živ odnos, mora strast nujno biti njegov del. Skupne dejavnosti, ki se jim bosta strastno prepuščala, morajo biti del vašega odra ljubezni.

  Kako pomembna je v ljubezenskem odnosu intimnost?

  Če ste v pristnem ljubezenskem odnosu, morate torej občutiti strast.

  Koliko telesne strasti bo, je odvisno od vas in vseh drugih načinov, kako živite strast. Ne obremenjujte se z nobenimi številkami in s pogostostjo seksa, vse dokler čutite, da ste živi v zvezi, da si s partnerjem strastno delite čustva, misli. Iskrenost je nujna v kakovostnem partnerskem odnosu. To se seveda nanaša tudi na seksualno življenje s partnerjem, o katerem bi se morali enako spontano pogovarjati kot o kateremkoli čustvu ali misli.

  Seveda je to za mnoge precej težko. Glavni razlogi za našo negotovost glede intimnosti so nezdrave predstave ali konzervativnega dela družbe, ki omejujejo zdravo in spontano doživljanje seksualnosti. Poleg tega je pogost občutek negotovosti glede tega kakšni ljubimci smo. Moški se pretirano obremenjujejo z družino, ženske pa z vsem drugim.

  Kako pomembna je v ljubezenskem odnosu intimnost?

  Mirno se pogovarjajte tudi o pomenu, ki ga ima seks za vas.

  Iskrenost in kompatibilnost sta nujni tudi pri tem, zato je pomembno, da ste na isti strani. Če je seks za vašega partnerja zelo pomemben, vi pa bi brez težav zmogli tudi več tednov brez tega, bosta težko zadovoljna. Če mislite, da bo vaša iskrenost glede seksa vašega partnerja prizadela, imate verjetno prav. Včasih ga bo gotovo prizadela, toda dolgoročno boste več izgubili, če se odločite zamolčati nekaj pomembnega in se ne potrudite popraviti tega dela odnosa.

  V partnerskem odnosu se ne moremo izogniti temu, da drug drugega včasih prizadenemo. To je nujni del vsakega odnosa, v katerem vam je mar za drugo osebo. Pomembno je, da se čim bolj izogibate nepotrebnemu povzročanju prizadetosti, Do tega pa pride, če zamolčimo pomembne stvari. Torej iskrenost, iskrenost in samo iskrenost.