JUPITER PO DOLGIH LETIH PREHAJA V ZNAMENJE OVNA

Jupiter, planet sreče se pomika v znamenje pogumnega ovna
Jupiter, planet sreče se pomika v znamenje pogumnega ovna

Jupiter, planet sreče se pomika v znamenje pogumnega ovna

Predviden čas branja: 4 minute

V torek 10. maja se Jupiter po dolgih 15 letih zopet začne gibati v znamenju ovna, kjer se bo v direktnem gibanju zadrževal do 28. julija, ko nadaljuje svoje potovanje v ovnu v retrogradni smeri, vse tja do 27. oktobra, ko preide v znamenje ribi. V astrologiji je za Jupiter znano, da prinaša bogastvo, naklonjenost in blagoslove. Prav tako podarja priložnosti za rast, širitev in srečo. Njegovo gibanje simbolizira, kako sledimo svojim življenjskim izkušnjam in se odpremo večji modrosti, veri in duhovnosti.

Jupitrova energija je optimistična, polna upanja, sočutna in radodarna.

V znamenju kardinalnega ovna vas vodi k temu, da prevzamete vodstvo ter se podate v središče sijaja ter pozornosti. Lažje kot v preteklem obdobju boste znali poiskati priložnost, da ukrepate in izkoristite čas ter vse kar se ponuja, namesto da bi čakali da se stvari rešijo same ali da jih rešijo drugi. V znamenju ovna je Jupiter pravi hazarder, globalni nomad in večni iskalec. Skozi objektiv tega vpliva bo vsaka izkušnja bodisi čudež bodisi razlog za bes. Njegova naloga je, da vas potisne iz območij udobja na neznano ozemlje,  tudi če to pomeni, da skočite, preden pogledate.

Jupiter, planet sreče se pomika v znamenje pogumnega ovna

Premik Jupitra iz rib je lahko neverjetno udaren, kot bi se zbudil iz globoke meditacije ob piskanju sirene gasilskega vozila. Ko se tančica iluzije in zablode porazgubi, vse skupaj postaja bolj jasno. Karkoli ste prezrli, se bo sedaj pokazalo in vas opomnilo, da delujete in rešujete. Čeprav so prvi instinkti lahko zanesljivi vodniki, ne zagotavljajo celotnega načrta. Uporabite jih kot simbol za premik, nato pa si vzemite čas za strategijo. Obvladovanje reaktivnih nagonov ne bo enostavno, saj vas bo energija ovna potiskala naprej.

Obdobja Jupitra v ovnu so pogosto zaznamovana s trenjem, tako v osebnem življenju kot tudi na svetovni ravni.

Oven je znamenje bojevnika in Jupiter okrepi katero koli energijo, ki se je dotakne. Vsak bo imel svoje mnenje, vendar se nihče ne bo želel prilagoditi ali umakniti. Vse, kar pomirja in vam pomaga, da se osredotočite, je vredno poskusiti, saj Jupiter v ovnu v negativnem smislu povečuje strah in tesnobo. Če že morate biti bojevnik, kaj pravite na to, da ste bojevnik za ljubezen ali borec za svobodo? Ekspanzivni Jupiter v inovativnem ovnu je čas za drzne možnosti.

Dovolite, da se stvari zapletejo, saj lahko le tako odkrijete še več.

Jupiter, planet sreče se pomika v znamenje pogumnega ovna

Če želite razumeti vpliv Jupitra v ovnu, pomislite na nekoga, ki je nagnjen k nenadnim izbruhom navdušenja, ki samozavestno hodi skozi življenje pripravljen na vse, kar mu življenje ponuja. Uspevali boste, ko si boste dovolili ovnovo spontanost, brez kompliciranja in analiziranja. Skozi nenehne preizkušnje se bo vaš lik oblikoval kot nekdo, ki ima pogum, da začrta pot.

Vpliv Jupitra v ovnu je vznemirljiva, navdihujoča in navdušena mešanica energij, ki vsebujejo samozavest, ki pritegne obilje. S pustolovsko naravo ovna, ima za posledico dinamične izraze in želje po širjenju obzorij. Najbolj pozitivno se bo vpliv dotaknil rojenih v znamenju ovna, leva, strelca, dvojčkov, vodnarja in tehtnice, nekoliko neugoden, vendar kljub temu poučen pa bo vpliv za rojene v znamenju bika, raka, device, škorpijona, kozoroga in rib.

Pripravljeno za Sensa.si