OD VAS JE ODVISNO ALI STE SREČNI ALI NE

Zapomnite si, od vas je odvisno ali se odločite da boste srečni ali ne
Zapomnite si, od vas je odvisno ali se odločite da boste srečni ali ne

Zapomnite si, od vas je odvisno ali se odločite da boste srečni ali ne

Koliko boste na določen dan srečni, je odvisno od tega, kako začnete dan, potem ko zjutraj vstanete. Ali v vašo zavest spuščate srečne misli ali pa nesrečne? V mislih si zavrtite slike vseh srečnih izkušenj, za katere pričakujete, da se bodo tega dne zgodile. S takšnimi mislimi boste pomagali dogodkom, da se bodo zgodili tako kot si želite. Ne govorite si, da dan ne bo dobro potekal.

To kar si boste govorili, se bo tudi zgodilo.

Zapomnite si, od vas je odvisno ali se odločite da boste srečni ali ne

Če si boste nesrečno govorili, boste pritegnili vse dejavnike, ki bodo pripomogli k nesrečnim okoliščinam. Na koncu se bose spraševali: zakaj mi gre vse tako slabo? Kaj je narobe? Vzrok lahko poiščete v načinu, kako ste začeli dan v svojih mislih. Srečno življenje izvira iz srečne navade. Ker zmoremo gojiti takšno navado, imamo torej moč, da ustvarimo svojo lastno srečo. Srečno navado razvijemo preprosto s tem, da mislimo pozitivno. Kar pričakujemo to dobimo.

Namesto, da si govorimo, kako bo dan nesrečen, si raje vsako jutro recimo trikrat na glas:

O kako lep dan je pred menoj.

Izkoristil bom prav vsako priložnost, ki mi jo ponuja ta čudoviti svet.

Prepričan sem, da bom danes imel čudovit dan. Verjamem, da mi bo uspelo rešiti vse probleme današnjega dne. Telesno in duhovno se odlično počutim. Živeti je res čudovito. Srečo je vsaj deloma mogoče definirati kot sad želja in pripravljenosti, da žrtvujemo tisto, česar si želimo zdaj, kar si bomo zaželeli sčasoma. Naša sreča ni odvisna od sami dogodkov, ampak od našega odzivanja nanje.

Za srečo se je treba odločiti.

Mnogi živijo tako, kot da bodo nekega dne dočakali svojo srečo, kot dočakamo avtobus na avtobusni postaji. Vsak med nami mora sprejemati odločitve. Ali smo se pripravljeni vsak dan spolniti, da nam je na voljo le omejen čas, da bi iz tega, kar imamo, naredili kar največ, ali pa zapravljamo svojo sedanjost s čakanjem na boljšo prihodnost. Srečo ali dolgotrajnejše ohranjanje prijetnih misli lahko gojite zavestno ali načrtno. Čeprav nekateri menijo, da je to vsaj nemogoče, če že ne noro, izkušnje vendarle dokazujejo, da je mogoče, krati pa je to edini način negovanja navade biti srečen.

Zapomnite si, od vas je odvisno ali se odločite da boste srečni ali ne

Sreča predvsem ni nekaj, kar se vam zgodi, marveč si jo ustvarimo sami, ko se zanjo odločimo.

Če čakamo, da nas poišče, pride ali da vam jo bodo podarili drugi, boste bržkone zelo dolgo čakali. O vaših mislih ne more odločati nihče drug. Če čakate, da bodo okoliščine opravičile vaše prijetne misli, boste čakali v nedogled.

Vsak dan je namreč sestavljen iz dobrega in zla noben dan in nobena okoliščina ni 100% dobra. V naših zasebnih življenjih so vselej navzoča mnenja in dejstva, ki lahko upravičijo zadovoljen pesimistični pogled ali optimističnega in srečnega, pač odvisno od naše izbire. Vse je odvisno od tega , čemu posvetimo glavnino pozornosti in kakšne misli nam rojijo v glavi.