BODITE DOMA ŠE BOLJ SREČNI, GLEDE NA ZNAMENJE

Kako v svojem domu ujeti srečo, glede na astro znamenje v katerem ste rojeni?
Kako v svojem domu ujeti srečo?

Kako v svojem domu ujeti srečo, glede na astro znamenje v katerem ste rojeni?

Predviden čas branja: 7 minut

Srečo je težko ujeti. Gre za kombinacijo splošnega zadovoljstva z življenjem, ki je prepletena z našimi občutki glede trenutnega stanja. Obstaja na stotine stvari, ki vas lahko nasmejijo in privabijo srečo, le opaziti jih morate. Vsi imamo tiste posebne trenutke, ki dodajo veselje našemu življenju. Srečne navade so tisto, kar vam lahko polepša trenutke, ki jih preživljate v domačem okolju.

OVEN

Ovni uživate v svojem neredu, srečo vam prinašajo vsi trenutki, ki so spontani in nepredvidljivi. Čeprav se ne obremenjujete preveč ali je stanovanje pospravljeno ali ne, je lahko pogled na umazano posodo v umivalniku po dolgem napornem dnevu velik stres. Čiščenje in pospravljanje vam običajno jemlje energijo, saj traja predolgo za vaš nemiren um.

Najboljši način, da ujamete notranjo srečo, da se izognete stresu, je, da takoj pomijete posodo in pospravite za sabo.

V tem trenutku se morda počutite nervozno, saj vam neprestano čiščenje ni pisano na kožo, toda čista kuhinja in čisto stanovanje, ko pridete utrujeni domov bo zagotovo povečalo vašo srečo. Vaš dom naj bo miren in urejen kraj, kamor se boste vsak dan z veseljem vrnili.

BIK

Eden najboljših načinov za srečno življenje za bika je ustvariti prijeten dom. Bikov dom je njegovo zatočišče, kamor se vsak dan umaknete. Namesto da bi se počutil tesnobno in nezadovoljno s svojim trenutnim okoljem, kar drastično zmanjšuje kakovost njihovega življenja, zna bik poskrbeti, da dvigne nivo sreče z ustvarjanjem prijetnega doma.

Dekoriranje domačega okolja, ki spodbuja vsakodnevno zadovoljstvo in trenutke veselja, je ključnega pomena za bikovo srečno življenje.

Biku je pomembno tudi kakšen je njegov spanec. Čeprav se zdi izguba časa, biku to, da vsako jutro pospravi posteljo poveča produktivnost in doda občutek sreče.

Kako v svojem domu ujeti srečo, glede na astro znamenje v katerem ste rojeni?

DVOJČKA

Dvojčki, sreča je opoteča. Če se kdo tega zaveda, ste to vi, zračni simpatični posamezniki, v nenehnem lovu za srečnimi naključji. Da ohranite lepe energije, si začnite v svojem življenju postavljati red. Začnite urejati stanovanje in se disciplinirati v smeri, da se boste počutili bolj srečno. Pospravite tudi tiste dele stanovanja, ki niso najbolj vidni.

Če se ličite v kopalnici, pred odhodom poskrbite, da bodo vsi vaši izdelki postavljeni na svoja mesta.

Začnite oblačila, ki pri dvojčkih običajno ležijo povsod zlagati na eno mesto. Teh navad se je sicer, če ste bolj raztresene narave težko navaditi, toda dober občutek, ko vstopite v čisto stanovanje, je vreden dodatnega truda. Naredite uslugo tudi svojim sostanovalcem. Če boste začeli pospravljati redno, bo prisotnih manj konfliktov, kar je zagotovo pomemben pogoj za vašo srečo.

RAK

Raki, da dosežete svoje zadovoljstvo in ujamete srečo, se morate več pogovarjati s tistimi, ki vas zelo dobro poznajo. Iskren pogovor z nekom, ki vas dobro pozna, pozna vaše prednosti in slabosti zmanjšuje vaš stres.

Ne pozabite si rezervirati časa za posedanje in pogovor v domačem okolju.

Klepetajte o delu, kuhanju, hobijih ali čem drugem, kar je trenutno v vaših mislih. Prepoznajte spomine, ki vas veselijo, in jih razstavite na vidnem mestu. Ko se sprehajate ob teh fotografijah, se boste spomnili, kako vesel je bil določen trenutek in ti občutki vas zagotovo vodijo k sreči.

Kako v svojem domu ujeti srečo, glede na astro znamenje v katerem ste rojeni?

LEV

Levi, čeprav ste dobri v skoraj vsem, vam oviro pred tem da bi bili srečni predstavlja dejstvo, da se težko umirite in povežete s sabo. Meditacija je odličen način za preusmeritev in odstranitev negativnih vibracij. Za meditacijo si namenite dovolj časa, v katerem boste lahko sedeli v mirnem delu doma in se osredotočili na svoje dihanje.

Če si vzamete nekaj minut časa in se odmaknete od svojih misli in čustev, lahko zmanjšate stres in tesnobo ter postanete bolj srečni.

Vzemite si kljub napornemu tempu čas, da se osredotočite na tisto, za kar ste hvaležni, s tem lahko še dodatno povečate svojo srečo. Poudarite tudi hvaležnost. Ne glede na to, ali gre za zdravje, službo ali celo dobro skodelico kave, je poudarjanje dobrih stvari v vašem življenju zelo pomembno.

DEVICA

Device, svetloba v vašem stanovanju neposredno vpliva na razpoloženje. Modra svetloba lahko poveča produktivnost, močna svetloba lahko okrepi čustva, naravna svetloba pa lahko poveča srečo. Če živite v temnih prostorih, dodajte luči, da povečate svetlost in s tem tudi lažje ujamete srečo.

Tudi barve v vašem domu neposredno vplivajo na vaše razpoloženje.

Najboljši način za dobro počutje je, da izberete barve, ki prikličejo prijetne vibracije. Stene pobarvajte z rumeno barvo, poskusite modro za pomirjujoč prostor in zeleno za udobje. Če bi radi ohranili nevtralnost sten, za podoben učinek izberite pisane blazine in drugačno pohištvo.

TEHTNICA

Tehtnice, običajno se nasmehnete, ko ste srečni. Ampak to je pravzaprav dvosmerna ulica. Nasmeh povzroči, da možgani sproščajo dopamin, zaradi česar ste bolj srečni. To ne pomeni, da morate ves čas v domačem okolju hoditi naokoli z lažnim nasmehom na obrazu.

Ko pa se boste naslednjič doma počutili slabo, se nasmehnite in opazujte, kako bodo odreagirali drugi.

Dodajte za bolj srečen dom nekaj naravnih elementov. Sobne rastline niso le lepe, ampak tudi pomagajo zmanjšati toksine v zraku, povečajo vaše razpoloženje in izboljšajo produktivnost. Poskusite vključiti rastline tudi v spalnico za boljši spanec.

Kako v svojem domu ujeti srečo, glede na astro znamenje v katerem ste rojeni?

ŠKORPIJON

Ne glede na to, koliko nas sodobna družba usmerja k manj spanja, škorpijoni dobro veste, da je ustrezen spanec ključnega pomena za dobro zdravje, delovanje možganov in čustveno počutje. Naspani škorpijoni lažje ujamete srečo in ste v domačem okolju veliko bolj produktivni.

Če ste že nekaj časa neprespani in s tem tudi nemirni ter nezadovoljni pojdite spat in se vsak dan zbujajte ob istem času, vključno z vikendi.

Rezervirajte si uro pred spanjem kot miren čas. Kopajte se, preberite ali naredite kaj sproščujočega. Izogibajte se težkim jedi in pijači. Če želite ostati srečni, vlagajte v kvalitetno posteljnino, spalnica pa naj bo hladna in mirna.

STRELEC

Strelci, verjetno že veste, da izbira hrane vpliva na vaše splošno telesno zdravje. Nekatera živila pa lahko vplivajo tudi na vaše duševno stanje. Ogljikovi hidrati sproščajo serotonin, hormon dobrega počutja. Enostavnih ogljikovih hidratov, živil z veliko sladkorja in škroba naj bo čim manj, saj je ta naval energije kratek in se boste čez nekaj časa počutili nezadovoljni.

Kompleksni ogljikovi hidrati, kot so zelenjava, fižol in cela zrna, so odlična izbira za boljše počutje.

Beljakovinska živila sproščajo dopamin in noradrenalin, ki povečata energijo in koncentracijo. Strelci, začnite svojo srečo v domačem okolju krepiti tako, da vsak dan izberete zdravo hrano za boljše počutje.

Kako v svojem domu ujeti srečo, glede na astro znamenje v katerem ste rojeni?

KOZOROG

Kozorogi, čeprav ste večinoma uspešni, niste vedno zadovoljni. Začnite v domačem okolju krepiti občutek sreče tako da izražate hvaležnost. Hvaležnost lahko izboljša družinske odnose in koristi tudi vašemu razpoloženju.

Za hvaležnost ne potrebujete ne časa ne denarja.

Skozi dan, ki ga preživite doma poskušajte opaziti prijetne stvari v svojem življenju. Z malo vaje se boste morda celo bolj zavedali vseh pozitivnih stvari okoli sebe in lažje boste ujeli srečo. Podarite bližnjim večkrat lep kompliment, s tem boste njemu in sebi polepšali dan.

VODNAR

Vodnarji, vonj je čutilo, ki je najbolj povezano s spominom. Poskusite, da boste lažje ujeli srečo svoj dom napolniti z dišavami, ki vas spominjajo na lepe stvari in vam prebujajo prijetne vibracije. Ne glede na to, ali prižgete cimetove sveče, da vas spomnijo na božič, ali eterična olja z vonjem zelišča, ki vas hkrati še pomirijo.

Prijetne vonjave so zagotovo pot k notranjemu zadovoljstvu.

Če boste svoj dom večkrat napolnili s prijetnimi dišavami boste zagotovo dvignili svoje razpoloženje. Če ste napeti, nervozni ali žalostni, kombinirajte prijetne vonjave s pravilnim dihanjem.

RIBI

Ribice, prav je da ste zasanjane in da uživate v svojem domačem okolju, vendar je na poti do sreče potrebno biti tudi buden in produktiven. Pisanje dnevnika je dober način, da organizirate svoje misli, analizirate svoja čustva in načrtujete. Da lažje ujamete srečo si zapišete nekaj misli, preden greste v posteljo.

Če vas pisanje o določenih stvari spravlja ob živce, ga lahko vedno prekinete in nadaljujete ko ste bolj umirjeni.

Soočite se s stresom neposredno, saj ni vedno škodljiv in z nekaj vaje lahko celo spremenite svoj odnos do stresa. Namesto da bi se prepustili preobremenjenosti, se poskusite spoprijeti direktno ter poskrbeti, da neljubih zadev ne boste zadrževali v sebi, saj se s tem umikate od svoje sreče.

Pripravljeno za Čvek v križankah

Katera znamenja zodiaka so najraje doma?

Najraje se zadržujejo doma rojeni v znamenju bika, raka in kozoroga.

V katerih znamenjih ste rojeni tisti, ki vam veliko pomeni, da je vaš dom urejen?

Da je dom urejen, največ pomeni rojenim v znamenju device, tehtnice in škorpijona.