IZRAZITO POZITIVNE IN NEGATIVNE LASTNOSTI ZNAMENJA RAK

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja rak in katere najbolj negativne?
Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja rak in katere najbolj negativne?

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja rak in katere najbolj negativne?

Predviden čas branja: 8 minut

Rak je kardinalno vodno znamenje. Podobno kot rak v naravi so tudi rojeni v znamenju raka zaščiteni s trdno lupino. Ko jih srečamo, delujejo na prvi pogled hladni in krhki. Sčasoma pa razkrijejo svojo nežno naravo, pristno sočutje in mistične sposobnosti.  Raku vlada luna, nebesno telo, ki predstavlja udobje in materinske energije. V skladu s tem so raki običajno usmerjeni v domače okolje. Radi ustvarjajo udobne, varne prostore, ki služijo kot njihova osebna zatočišča, nato pa v njih preživijo veliko časa.

Faze luninega cikla poglabljajo njihove notranje skrivnosti in ustvarjajo minljive čustvene vzorce, ki so izven njihovega nadzora.

Kot otroci nimajo dovolj obvladovanja in obrambnih mehanizmov za zunanji svet, zato je treba do njih pristopiti skrbno in z razumevanjem. Večina rakov je zelo sentimentalnih in ne prenesejo, da bi karkoli izpustili iz rok. Očarajo s svojo zvestobo, predanostjo in čustveno globino. Tipične lastnosti raka vključujejo občutljivo, sočutno, samozaščitno energijo, poudarjajo željo po varnosti in izkazovanje privlačnega smisla za humor. Svoje srce vlagajo v skrb za rastline in hišne ljubljenčke prav tako kot naredijo vse za svoje ljubljene. Kuhanje ali peka obrokov in priboljškov z veliko ljubezni je njihova posebnost. Sposobni so razmišljati na umetniški, ambiciozen način, kar pomeni, da so dobri pri ustvarjanju drznih načrtov. Raki bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da bi pomagali tistim, ki jih imajo radi, celo obrnili hrbet lastnim prepričanjem ali občutku za presojo.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja rak in katere najbolj negativne?

Njihova močna sposobnost sočutja z drugimi je tisto, zaradi česar je rak eden najbolj predanih znamenj v zodiaku.

Za partnerje vedno izberejo osebo, ki jih zna razumeti z neverbalnim, tihim stikom in skupno dnevno rutino. To je predano znamenje, pripravljeno na številne nezdrave kompromise samo zato, da ohrani svojo podobo družine. Zaljubljeni so v otroke, starševstvo, zakon in tradicionalne vrednote. Raki so običajno najsrečnejši v stabilnih, predanih odnosih, uživajo pa tudi v neodvisnosti in radi imajo občasno obdobje, da se osredotočijo nase. Raki imajo pogosto majhno, tesno povezano skupino prijateljev, s katerimi so lahko resnično odprti, namesto široke mreže znancev.

Ko gre za prijateljstva, se bodo raki z veseljem povezovali z novimi ljudmi, vendar so izjemno občutljivi do ljudi, ki jih najbližja okolica ne odobrava. Napolnjeni s spoštovanjem do ljudi, s katerimi zlahka komunicirajo, vidijo vse odnose skozi svojo čustveno prizmo. Predvsem pa uživajo v druženju doma, kjer je mogoče ustvariti intimno vzdušje in globoko razumeti okoliščine, ki so pod njihovim nadzorom.

Ko je njihovo osebno življenje izpolnjeno, postanejo čudoviti, skrbni starši, za katere se zdi, da vedo, kako se počutijo njihovi otroci, tudi ko so kilometre narazen.

Raki zahtevajo vašo popolno zvestobo in nerazdeljeno pozornost, vendar vam jo z veseljem tudi vračajo. Vedno se zanimajo za vas in vedo, kako se v resnici počutite, tudi če tega ne izgovorite na glas. Na splošno so bolj introvertirani in imajo raje globoke, intimne povezave z le nekaj ljudmi kot druženje v velikih skupinah.

Ko je treba delo opraviti, bo rak zavihal rokave in ga uspešno končal.

Če jih pustimo delati same, običajno delujejo bolje kot ko so obkroženi z drugimi ljudmi, zvesti delodajalcu in osredotočeni na nalogo. Za rake sta varnost in denar zelo pomembna in predstavljata pravi razlog, da se neprestano trudijo. Njihov cilj je varčevati, vlagati in gledati, kako njihove naložbe rastejo. Iznajdljiv in dober v upravljanju s časom in financami, je rak pogosto odgovoren za ves denar v gospodinjstvu, pri čemer ima partnerja ali druge družinske člane pod nadzorom.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja rak in katere najbolj negativne?

Ko je rakovo razpoloženje na višku, je čudovita družba.

Smešni, strastni, pronicljivi, pustolovski in prizanesljivi, se znajo dobro zabavati. Radi izzovejo sočutje drugih, vedno se potrudijo, da so deležni pozornosti, podpore ter spodbude, za katero resnično verjamejo, da je potrebna. Raki so po naravi ustvarjalni in domiselni ter imajo radi lepe stvari. Zanje je pomembno, da izgledajo dobro, prav tako mora biti njihov dom, avto ali pisarna urejen do potankosti. Raki se bolj zanašajo na svojo intuicijo kot na praktičen ali racionalen občutek za presojo, kar je posledica njihovega intenzivnega čustvenega stanja in sposobnosti, da zlahka zaznajo čustvene spremembe pri drugih.

Negativne lastnosti RAKA, ki so lahko uničujoče

Globoko intuitiven in sentimentalen je rak eno izmed najzahtevnejših znamenj zodiaka. V negativnem smislu se rakovo pomanjkanje potrpežljivosti pokaže z nihanji razpoloženja in celo v sebičnosti, samopomilovanju ali manipulaciji. Ne glede na to, ali so vznemirjeni ali se utapljajo v svojih občutkih, pogosto zaradi občutka, da je bila njihova narava izkoriščena, se hitro umaknejo v svojo lupino. Sposobni so tudi ostrih pripomb, še posebej takrat, ko so užaljeni. Njihova izjemno občutljiva narava jih vodi tudi do tega, da živijo v ‘dobrih starih časih’ in se ne osredotočajo na sedanjost.

Globoko pod površjem se skriva skrivnostna stran, ki je lahko temna in nevarna.

Raki so preveč čustveni, zato večkrat ustvarijo dramo. Kot nihalo se pomikajo od najvišjih vzponov z veselo naravnanostjo, do ekstremnih nizkih zaznav s stalno potrebo po potrditvi. Sicer izkazujejo veliko razumevanje za druge, vendar pričakujejo tudi veliko razumevanja v zameno. Če jih ne jemljete resno se lahko prelevijo v pravega bojevnika. Kadar niso deležni sočutja in empatije, so nagnjeni k negativnim stranem svoje osebnosti. V prizadevanju za vzajemnost lahko postanejo maščevalni.

Raki so dvomljivi in preveč sumničavi, če se ne zavedajo vsega, kar se dogaja okoli njih. Izprašali vas bodo o vsaki najmanjši podrobnosti in brez obotavljanja preverili bančne izpiske ali vaša sporočila, da se prepričajo, da ne lažete. To izvira iz strahu, da bi bili zavedeni ali izigrani. Ko so raki soočeni z neuspehi ali možnostjo izgube, so nagnjeni k pesimizmu. Preplavijo jih negativne misli zaradi negotovosti, ki jih spremljajo. Skrbi jih, da bi se morali soočiti z zavrnitvijo.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja rak in katere najbolj negativne?

Rak postane manipulativen, ko hoče nekaj, česar ne more imeti.

Ena od njihovih bolj skritih lastnosti je da znajo biti na različnih področjih življenja zelo manipulativni. Ker so vedno polni razumevanja, natančno vedo, kaj naj rečejo in naredijo, da bodo ljudje okoli njih naredili, kar želijo. Čeprav imamo vsi občasno zamere do drugih, so raki v tem zmagovalci. Nikoli ne bodo pozabili, kdo jih je prizadel, zelo težko tudi odpuščajo.

Raka je težko razumeti, ker je preveč zapleten in nepredvidljiv.

Morda se vam zdi, da ga poznate, toda v naslednjem trenutku lahko naredi korak, ki ga nikakor niste pričakovali. Če ste jim pomembni, bodo do vas posesivni. Ta njihova lastnost lahko povzroči, da se počutite ujete. Rak potrebuje stalno zagotovilo, da mu druga oseba pripada. Običajno se bojijo izgube pomembnih ljudi v svojem življenju.

Rakova nagnjenost k temu, da je preveč občutljiv, ko gre za kritiko ali katero koli čustveno situacijo je kriva, da si jim marsikdo ne upa povedati resnice v obraz.

Ker so nagnjeni k razmišljanju globoko v svojih kalupih, se večkrat srečajo s samopomilovanjem. Pogosta fraza raka je kaj če. Bojijo se, kaj bi lahko šlo narobe. Bojijo se zavrnitve in razočaranja. Preprosto si ne morejo pomagati, da bi v svoji glavi premlevali najslabših scenarijev. Zakoreninjeni so v strahu pred soočenjem. Radi se izogibajo težkim pogovorom. Zato vas dlje časa pustijo, da se sprašujete, kaj ste naredili narobe. Rak sicer ve, kam gre, vendar je to pogosto v napačni smeri, vsaj dokler se ne nauči lekcije in se ne začne zanašati samo nase.

Pripravljeno za Čvek v križankah