GOSPOD PRIJAZNI IN UVIDEVNI

Številne ženske doživljajo muke življenja z moškim, pravim mojstrom v nadevanju mask vseh vrst.
Številne ženske doživljajo muke življenja z moškim, pravim mojstrom v nadevanju mask vseh vrst.

Številne ženske doživljajo muke življenja z moškim, pravim mojstrom v nadevanju mask vseh vrst.

Predviden čas branja 4 minute

Kaj storite z moškim, s katerim je izredno težko živeti, je pa na ven, za druge, ves krasen? Gospod prijazni ali gospod uvidevni mož. Gospod skrbni oče. Vsi zunaj vašega doma so prepričani, da imate zares veliko srečo, živite vendar s po vseh plasteh dobrim človekom. Če ni tako, če bi se radi s kom pogovorili, lahko na pomoč te vrste kar pozabite. Prav vsakdo bo namreč  prepričan, da ste krivi vi, saj je moški ob vas vendar tako prijazen. Pa opisani položaj ni redek. Številne ženske doživljajo muke življenja z moškim, pravim mojstrom v nadevanju mask vseh vrst. Pravzaprav vsi poznamo primere iz javnega življenja, moške, ki jih javnost občuduje zaradi njihovega dela in predvidoma tudi zaradi njihove javne podobe, nato pa se razkrije, da so v družini nasilni, sodelujejo v pijanskih pretepih ali pa se obnašajo razuzdano, se omamljajo ali sprejemajo podkupnine.

Med takimi moškimi politiki, predsedniki, odvetniki, športniki igralci, zdravniki… številni taki torej, ki si zelo prizadevajo, da bi jih družba imela za dobre, spoštovanja vredne, zanesljive voditelje in vplivneže.

Ko pa končno na dan pride njihov resnični značaj, ko se pokažejo pravi motivi za njihovo ravnanje, ne moremo kaj, da bi ne bili razočarani. Ko pa take moške soočimo z njegovo nasilnostjo, je sicer ne zanikajo, ampak takoj dodajo, da zanjo niso krivi. Vedno ga nekdo izzove ali partnerica ali otrok. Vedno obstaja razlog za njegovo nasilje, to pa seveda tudi pomeni, da mu nikoli ni bilo treba občutiti krivde ali vsaj pomisliti, da bi se spremenil.

Številne ženske doživljajo muke življenja z moškim, pravim mojstrom v nadevanju mask vseh vrst.

Za svoje vedenje ima vedno opravičilo. Tako je torej doma še vedno nasilen, vsi drugi pa mu še naprej ploskajo za javno izkazovanje nesebičnosti in skrbi za soljudi.

Nekateri moški pa so duša prav vsake zabave, ki se je udeležijo. Poznamo jih po njihovem smislu za humor, po tem, kako radi se družijo in vsakomur pomagajo do sprostitve in dobrega razpoloženja. Ženske, ki se otepajo z dolgočasjem svojih dostojnih, a nezanimivih mož, na skrivaj zavidajo ženam teh tako zelo živih in z energijo nabitih moških.

In če bi se jim kakšna izmed njih skušala zaupati, jim povedati , kako duša zabave doma ravna z njo in z otroki, bi jim komaj verjele in ji le nerade ponudile oporo. Če ste edina odrasla oseba, ki ve, kakšen je vaš partner v resnici, je to za vas lahko zelo mučno. Želite si, da bi se njegov pravi jaz končno le pokazal, vendar to se morebiti ne bo zgodilo nikoli.

Številne ženske doživljajo muke življenja z moškim, pravim mojstrom v nadevanju mask vseh vrst.
Image by drobotdean on Freepik

Nekatere ženske v želji po tem razodetju delajo napako in partnerja pred drugimi kar naprej kritizirajo, v upanju, da ga bodo končno le spregledali.

Ampak če njegovega pravega jaza ne prepoznajo sami, vam bodo le težko verjeli. Še huje veliko prej bodo začeli povzročanje težav pripisovati vam. Označili vas bodo za zagrenjeno, podlo, za iskalko primerov. In za piko na i, kako ironično bodo celo sočutni do vašega partnerja, ki vas mora, revček prenašati. Čeprav ga do drugačnega vedenja doma nikakor ne morete pripraviti, pa si morda lahko prihranite vsaj nekaj jeze in nejevolje, če greste z njim čim manjkrat v družbo.

Če vam ga ne bo treba gledati v njegovi zlagani družbeni vlogi, ne boste ves čas razmišljali o tem, kako zelo drugačen je z vami in z otroki. Njegovo vedenje v družbi vam gre še posebej na živce zato, ker vam dokazujejo, da zna vaš partner biti prijazen, da je lahko zabaven, da se ne ukvarja samo sam s sabo in da ga zanimajo tudi drugi ljudje. Vse to zmore. Le odločil se je, da doma ne bo tak.