Dnevni horoskop za torek 2. maja 2023

Dnevni horoskop
Dnevni horoskop za torek 2. maja 2023

Dnevni horoskop za danes, torek 2. maja 2023

Predviden čas branja: 4 minute

Dnevni horoskop za torek 2. maja 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Praznik dela. Vaše občutljivo jedro bo v današnjem dnevu ranljivo mesto zato se izognite temu, da vas kdo prizadene.

Horoskop nasvet za današnji dan: Če se boste odločili, si boste znali vzeti čas , da zgradite zaupanje in skrbno varujete tuje skrivnosti.

Dnevni horoskop
Danes ob 08:09 uri Luna preide v znamenje Tehtnice

Danes ob 08:09 uri Luna preide v znamenje Tehtnice

Tehtnica, sedmo znamenje zodiaka je po temperamentu sangvinično znamenje in označuje življenjsko obdobje za prehod iz mladosti v zrelost, njen letni čas je začetek jeseni. Je predvsem simbol ravnotežja, mere, pravice, ki tehta dejanja in duše ob poslednji sodbi. Srce in razum sta pri tehtnici uravnovešena, lahko jo hitro spravimo iz ravnotežja, v katerega se zna diplomatsko tudi hitro vrniti. Znamenje tehtnice se nahaja v obdobju enega izmed dveh enakonočij. Ima predvsem ženski rodovitni princip, ki ga simbolizira Venera. Tehtnice so lepe, ljubeznive, prilagodljive, vljudne, družabne in talentirane, pa tudi željne življenja.

Ponazarja ravnotežje med zunanjim in notranjim in predstavlja sinonim za modrost in vrnitev k enotnosti s pomiritvijo nasprotij.

Tehtnica pomeni potrebo po harmoniji ljubezni, miru in ubranosti, pa tudi po lepoti. Tempo življenja bo v dneh z luno v tehtnici živahnejši, v medsebojnih odnosih smo bolj obzirni, ljubeči, strpni in prijazni. Ugodno za družabne in umetniške prireditve, zabave zaprtega kroga, romantiko, skrb za lepši videz, nakupovanje modnih oblačil, opremljanje doma, branje, pisanje in sprave sprtih strani. V dneh z luno v zračni tehtnici nikar ne bodite preveč popustljivi. Prihajajo soglasja, prijateljstva, iskrena ljubezen in vse lepo, v čemer lahko uživate. Ljubezen bo imela najlepšo podobo, zato se brezskrbno podajte na zmenek. Vaš videz bo v teh dneh na vrhu lestvice vaših prioritet, zato, se boste z veseljem podali v nakupovanje in si privoščili nekaj lepega samo zase, s pridihom elegance.

RAZLIKA MED ZDRAVO REDOLJUBNOSTJO IN PERFEKCIONIZMOM

Danes praznuje Blaž Setnikar: Astro profil

Blaž Setnikar igralec v serijah Usodno vino in Najini mostovi. Praktičnost in udobje sta pomembna faktorja za Blaža, ki je bik, zato v življenju skoraj nikoli ne išče tveganja in avantur, predvsem zaradi nevarnosti, da bi se porušila cona udobja. Deluje vztrajno in premišljeno, tvegajo pa naj drugi. Vitalne narave ima Blaž s starši in prijatelji zelo dober odnos, saj ga spremljata uravnoteženost in nevsiljivost. Z Luno v znamenju kozoroga ga zanima sam namen stvari, in ko pride do spoznanj, si jih zapomni, jih arhivira, ter morda s svojim novim spoznanjem osreči tudi koga drugega. Pomembno je, da ne pozabi, kako uporabiti novo znanje in svoje prebliske v vsakdanjem življenju.

Merkurjem v znamenju bika Blažu natančnost, dobra motiviranost in premišljenost lahko v poslovnem svetu še kako prav pridejo. Odlične sposobnosti razpravljanja mu omogočajo, da se poteguje ne samo zase, temveč tudi za pravice drugih. Z vplivom Venere v dvojčkih je Blaž sposoben hitre komunikacije. Vsako ukvarjanje s podrobnostmi ga dolgočasi, zato se mu z velikim veseljem izogne.

Poleg ostalih prednosti delo skrajšuje čas in podaljšuje življenje.

Denis Diderot

Rojeni v znamenju bika in dogodki na današnji dan:

  • Jakob Sket, slovenski pisatelj, urednik
  • Donatella Versace, italijanska modna oblikovalka
  • David Beckham, angleški nogometaš
  • Ine Marie Eriksen Søreide, norveška političarka
  • Tina Maze, slovenska alpska smučarka

Na današnji dan Francija in Sovjetska zveza podpišeta pogodbo o medsebojni pomoči. Rodil se je cesar Yongle, kitajski cesar dinastije Ming in Katarina II. Velika, ruska carica. Umrl je Žarko Petan, slovenski pisatelj in gledališki režiser in Matej Hubad, slovenski zborovodja, glasbeni pedagog. Umrl je tudi italijanski renesančni arhitekt, izumitelj, kipar in slikar Leonardo da Vinci.

Na kaj vas danes opozarja energija konjunkcije med Soncem in Merkurjem?

Dnevni horoskop napoveduje, da vas konjunkcija opozarja na premišljenost in izogibanje hitrim odločitvam.

Katera znamenja zodiaka se boste danes z veseljem usmerila v počitek?

Počitek si boste danes z veseljem privoščili rojeni v ognjenih znamenjih. 

Preberite tudi: ALI STE SPOSOBNI V ODNOSU SODELOVATI IN DRŽATI SKUPAJ? ali LJUBEZENSKI HOROSKOP ZA MESEC MAJ 2023

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Brezglavo reagiranje bo prinašalo težave v družinskem okolju. Z nekaj potrpljenja in prilagodljivosti se boste veliko bolj elegantno premaknili naprej in poskrbeli za svoje želje.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Na čustvenem področju vas že nekaj časa obremenjujejo pretekle zgodbe, zaznali boste, da je vse skupaj zelo zoprno. V notranjosti boste začutili pritisk, saj se boste morali hitro odločiti.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Miselne zaznave bodo zaradi vpliva lune v devici kritično usmerjene, zato boste sožitje bolj težko poiskali. Nikar se ne podajajte v tisto smer, ki je tesno povezana s področjem financ.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Kljub energiji lune v devici vas bodo v domačem okolju močno zmotile razne obveznosti, saj boste nenehno razmišljali le o čustvih, raznih zaznavah in ljubezenskih priložnostih.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Vse kar je za tiste, ki vas obdajajo pomembno vam bo odveč, kar bo sprožilo nekaj nesporazumov ter notranjega nezadovoljstva. Nekateri levi boste najraje kar sami s sabo.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Zaradi vpliva lune v vašem znamenju se vam bodo nizale boljše priložnosti, tudi v trenutku, ko se boste malce ustavili, da bi temeljito razmislili in se odločili o vsem skupaj.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Ker se želje na ljubezenskem področju stopnjujejo, prehajate v strastne in opojne energije. Najboljše se boste počutili tam, kjer boste deležni spontanih in simpatičnih komplimentov.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Začetek dne bo naporen, toda kljub temu za tiste, ki ste na začetku ljubezenskega razmerja zanimiv in pester. Ne zapirajte se vase, ker vas zunaj čaka prava družba, od katere boste slišali veliko novega.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Največ nezadovoljstva vas danes čaka na čustvenem področju, saj niste čisto prepričani v svoje želje za prihodnost. Poleg tega se nikakor ne boste mogli uskladiti z podzavestjo.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Težje kot običajno boste zaradi lune v devici premostili nesoglasja s prijateljem ali nekom od domačih. Pretiravali boste, kar bo posledica preobčutljivosti, ki bi jo bilo priporočljivo nadzorovati.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Po nestrpnem čakanju boste končno ujeli priložnost izvedeti več o zadevi, ki vas zelo privlači in zanima. Čas je, da storite več na področju osebne rasti, ter da se prenehate smiliti sami sebi.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Zadovoljni boste, ne glede na vašo nezaupljivost, obeta se vam tudi iskren ter poglobljen pogovor, ki bo obrodil sadove nekoliko kasneje, saj ne boste stavili na besede, ampak na dejstva.

Vas zanima: NAJ VAS PREKOMERNO DELO NE POSRKA VASE ali Mesečni horoskop MAJ 2023