Dnevni horoskop za ponedeljek 22. maja 2023

horoskop
Dnevni horoskop za ponedeljek 22. maja 2023

Dnevni horoskop za danes, ponedeljek 22. maja 2023

Predviden čas branja: 4 minute

Dnevni horoskop za ponedeljek 22. maja 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. V odnosih boste bolj zaščitniški kot običajno. Vendar pa morate biti previdni, da ne prevzamete vloge rešitelja v situaciji, ki bi jo bilo bolje pustiti pri miru.

Horoskop nasvet za današnji dan: Bolj kot logika ali rutina vas bodo pritegnili lastni notranji cikli in instinkti. To občutljivost lahko izkoristite v pozitivni smeri.

horoskop
Luna preide v znamenje Raka

Danes ob 05:28 uri Luna preide v znamenje Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij. Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost.

Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje.

Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

ALI OBSTAJA DIETA ZA LEPŠO KOŽO?

Danes praznuje Naomi Campbell: Astro profil

Njeno Sonce v znamenju Dvojčkov poudarja njeno simpatičnost in razigranost na vsakem koraku. Hitro se zaljubi, še hitreje se odljubi. Kljub temu da deluje zelo samozavestno, se ji vrstijo obdobja, ko se bori sama s sabo in strmi k odločnosti. Luna v Strelcu jo rešuje pred razočaranji in ji vliva novo moč, da se po težavah zna z lahkoto pobrati in se usmeriti v nove cilje. V čustvenem dojemanju je nekoliko površna.

Zaradi Merkurja v znamenju Bika je njena komunikacija dovršena, modra in diplomatska. Nekaj težavnih obdobij v ljubezni ji nosi Venera v znamenju Raka, zaradi katere nikoli popolnoma ne zaupa, razen seveda sebi. Mars v Dvojčkih pa je tisti, zaradi katerega je njena pot še bolj uspešna in razigrana.

Le en dotik narave, in ves svet je bolj prijazen.

William Shakespeare

Rojeni v znamenju dvojčka in dogodki na današnji dan:

  • Thomas Gold, avstrijsko-ameriški astronom
  • Betty Williams, severnoirska političarka, nobelovka
  • Hrvoje Horvat, hrvaški rokometaš, trener
  • Pedro Diniz, brazilski avtomobilistični dirkač
  • Novak Đoković, srbski tenisač

Na današnji dan Slovenija, Hrvaška ter Bosna in Hercegovina postanejo članice OZN. Ameriški predsednik Harry S. Truman objavi Trumanovo doktrino. Brata Wright patentirata svoje letalo. Rodil se je Daniel Gran, avstrijski slikar in Arthur Conan Doyle, škotski pisatelj. Rodil se je tudi veliki nemški skladatelj Richard Wagner in ameriška slikarka Mary Stevenson Cassatt. Umrl je Gojmir Anton Kos, slovenski slikar in Boris Kalin, slovenski kipar.

Na katerem področju se danes nakazujejo težave?

Dnevni horoskop napoveduje, da se težave nakazujejo na področju čustev ter pri dojemanju težje snovi, saj se boste težko skoncentrirali.

Katera znamenja zodiaka boste danes najbolj občutljiva in razdražljiva?

Najbolj občutljivi in razdražljivi boste rojeni v vodnih znamenjih.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP in TEDENSKI LUNIN VPLIV

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Prebudilo se bo veliko dilem, vendar se skušajte zavedati, da ste v bistvu sami krojač svoje usode. Prav tako vam bo prav prišlo spoznanje, da vas to, da se smilite sami sebi ne vodi nikamor.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Naučili se boste najti srečo v majhnih stvareh, zato vam bodo zadeve tekle bolj spontano. Namesto da pretirano razmišljate o tem, s čim se lahko soočite v prihodnosti, se raje osredotočite na sedanjost.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Če boste na področju kariere vložili v svoje delo dovolj zbranosti in truda, boste zagotovo nagrajeni. Še bolj pomembno pa vam bo, da boste s strani pomembnih ljudi spoštovani.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Za ohranjanje fizičnega zdravja se bolj osredotočite na prehrano z uravnoteženimi obroki in več gibanja. Morda bo trajalo nekaj časa, da se prilagodite zdravemu tempu, vendar vztrajajte.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Zaupajte, ko boste želeli izpostaviti kakšno pomembno temo svojim instinktom in ne imejte strahu, da vas nasprotna stran ne bi razumela. Prebuja se želja po neodvisnosti.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Nekateri pomembni načrti se tokrat morda ne bodo odvijali po pričakovanjih, kar lahko prebudi razočaranje. Vendar se bodo zadeve izboljšale, če boste v prihodnje bolj dosledni.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Tokrat ne boste želeli zapravljati energije za nepomembne naloge, ki niso v skladu z disciplinirano miselnostjo. Pomembno je, da se osredotočite na tisto, kar je za vas pomembno in dragoceno.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Pomembno bo, da ne spregledate malenkosti ali drobnega tiska, ki lahko skriva kakšno zvijačo. Prepričani boste, da si zaslužite še več, saj se bo na področju kariere veliko stvari, za katere ste si prizadevali uresničilo.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Poskrbite predvsem za pravo razmerje med stroški in zaslužkom, saj je finančno področje tisto, za katerega vam ne bo vseeno. Če nameravate investirati, raje še nekoliko počakajte.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Zavedati se boste začeli, da vas čas prehiteva, zato se lahko prebudi notranja napetost. Vdihnite in se najprej umirite, šele nato si sestavite nov načrt, ki vas bo motiviral.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Psihološka raven energije bo nihala iz ene skrajnosti v drugo, kar bodo opazili tudi bližnji. Sodelovanje na družinskem in prijateljskem področju vam bo pomagalo pri razrešitvi raznih bremen.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Zadeva, ki vas bremeni, se premika izredno nepredvidljivo. Vse to vam bo ugajalo, saj zadnje časa težko sprejemate, da se kakšna stvar vleče v nedogled. Ne odločajte se prehitro!

Vas zanima: NAJBOLJ SKROMNA IN PRILAGODLJIVA ZNAMENJA ZODIAKA ali KAJ VAM PRINAŠA OBDOBJE MARSA V LEVU?