Katere so negativne lastnosti vašega astrološkega znamenja?

Preberite, katere so negativne lastnosti posameznega astrološkega znamenja. Če najdete katere od navedenih pri sebi, naj vam služijo kot usmeritev, kaj bi bilo dobro pri sebi spremeniti ali premostiti.

OVEN

Ovni so hladni, sarkastični in od vseh astro znamenj najmanj taktični. Ni večjih mojstrov v izrekanju nepremišljenih in nesramnih besed, ki lahko še tako stabilnega užalijo v vsakem trenutku. Najbolj žaljivi postanejo, kadar začutijo, da je napaden njihov ego. Poleg tega so naivni in prepogosto ne razmišljajo o posledicah svojih dejanj. Poznajo le plus ali minus, vmesne poti zanje ni. Niso prav vztrajni in pogosto jim ni mar, kako se nekdo ob njih počuti. Ljudje v njih vidijo osebo, ki se odziva glede na svoje nagone.

BIK

Biki okolico spravljajo ob pamet s svojo upornostjo in trmo. Prevečkrat se osredotočajo na materialne dobrine zgolj v svojo korist. So zelo prizemljeni in praktični ter se ne ozirajo pretirano na družbene norme in pravila. Svojo uživaško naravo odkrivajo v pretiravanju s pijačo in dobro hrano. Pohlep je še ena lastnost, na katero ne bi smeli biti ponosni. Intelektualne teme in abstraktni pojmi preprosto niso za njihova ušesa. Vse, kar jih zanima, sta hrana in udobje, vladajo jim izključno živalski instinkti.

Katere so negativne lastnosti vašega astrološkega znamenja?

DVOJČKA

Dvojčki so površni, nepremišljeni, zaletavi in svoje mnenje hitro prilagajo. Nesposobni so daljše koncentracije, hitro spreminjajo razpoloženje, pogosto pa za doseganje cilja tudi lažejo. So radovedni in prilagodljivi, vendar samo takrat, ko jim to ustreza. Manjka jim globine in so popolnoma nesposobni osredotočiti se zgolj na eno stvar. Hitro se navdušijo, a prav tako hitro izgubijo zanimanje, zato puščajo stvari nedokončane. Prepričani so, da vedo vse, a svojim besedam še sami pogosto ne verjamejo. Večkrat skačejo drugim v besedo.

Preberite tudi KATERE ŽENSKE ZNAJO VEDNO PRISKOČITI NA POMOČ?

RAK

Raki so preobčutljivi in težko nadzorujejo čustva. S tem bližnje spravljajo ob pamet, saj morajo ti vedno paziti, da ne rečejo nečesa, kar bi jih užalilo. Njihova pretirana občutljivost je že zoprna in ljudje z njimi ne morejo biti odkriti, saj jih je strah, da se bodo zaradi vsake malenkosti zlomili. Nad svojimi čustvi nimajo nadzora, so večni otrok in se ne znajo spopasti s krutim svetom. Pogosto so depresivni in nostalgični, njihov partner pa potrebuje močne živce, da lahko pred njim izlivajo svoje frustracije.

Katere so negativne lastnosti vašega astrološkega znamenja?

LEV

Za leve je izjemno pomembno, kakšen vtis pustijo pri drugih. Tisti, ki jih dobro poznajo, se zavedajo, da želijo vedno biti v središču pozornosti. S tem hranijo svoj ego in skrivajo komplekse, ki jih ne manjka. Tako so polni sebe, da menijo, da se svet vrti le okoli njih. Če ne dobijo potrebne pozornosti, so užaljeni, vsaka kritika na njihov račun. Čeprav še tako dobronamerna, pa zamaje njihov svet. Do drugih se vedejo kot tirani in sploh ne dojemajo, da komplimenti iz okolice niso vedno iskreni. Prijajo jim, tudi če so lažni.

Preberite tudi KAKO SE ODZIVATE NA TEŽAVE IN SKRBI GLEDE NA ZNAMENJE?

DEVICA

Devica življenje jemlje kot tekmo, strahove in dvome pa ji povzročajo tudi najbližji. Če jo kdo poniža, ga zasovraži, obsedena pa je tudi z urejanjem in detajli. Prav preobremenjenost s podrobnostmi pa je za ljudi, ki živijo ali delajo z devicami, največja ovira. Smisel njenega življenja je nekomu služiti, biti nekomu desna roka in živeti v njegovi senci. So napete in sovražijo vse, kar bi jim lahko spremenilo življenje. Pomagajo vsakomur, da se le ne bi nikomur zamerile. In nekateri to seveda z veseljem izkoriščajo.

TEHTNICA

Tehtnice so preračunljive osebe z močno izraženo fobijo pred osamljenostjo. Imajo večno potrebo, da so obkrožene z ljudmi, saj jih je zelo strah samote. Same ne prepoznajo svojih vrlin in nenehno iščejo potrditev drugih. Zaradi tega nimajo svojega življenja, živijo za druge v skladu s tem, kar si ti o njih mislijo. Želijo ugajati, zato pogosto lažejo in omahujejo, ko bi morale povedati svoje mnenje. So labilne in ne premorejo nobene samozavesti, kar jim v življenju povzroča težave.

Katere so negativne lastnosti vašega astrološkega znamenja?

ŠKORPIJON

Škorpijoni so ljudje, ki vidijo zlo v vsem in povsod. Njihova agresivna narava in oholi nastop dajeta vtis zastrašujočih posameznikov, a gre le za obrambni mehanizem, saj se pogosto počutijo neljubljene in nesprejete ter vse okoli sebe doživljajo kot grožnjo. So nesramni, radi se vtikajo v tuje stvari in so agresivni. O sebi imajo visoko mnenje, vendar se počutijo neljubljeni in v vsem vidijo slabo. Kot partnerji so še kar sprejemljivi, kot prijatelji pa se ne obnesejo najbolje. Tudi v službi z njimi ni lahko, zlasti če so nadrejeni.

STRELEC

Strelci so filozofi in na videz odprtega liberalnega pogleda na življenje. S takšnim delovanjem želijo  navdušiti druge in zavesti sebe, da je vse tako, kot mora biti. Njihova podvrženost razglabljanju in globoka razmišljanja so za okolico pogosto naporna. Radi ponavljajo, kaj so videli in slišali, da bi se zdeli pametnejši. Znajo se izneveriti s svojimi obljubami in pretiravajo v vsem, da bi bili videti kot žrtve sistema. Preprosto hočejo, da bi bili ljubljeni. Da bi to dosegli, so pripravljeni pozabiti svoje meje, pri čemer nimajo mere.

KOZOROG

Kozorogi pri doseganju ciljev ne poznajo morale. Zaradi tega veljajo za preračunljive posameznike, ki sodijo in analizirajo vse okoli sebe. Nikoli ne pozabijo na svojo korist, njihov pesimizem pa vse okoli njih spravlja v depresijo. Vse bi storili, da bi v vsaki stvari poiskali negativno plat in o njej na široko razpravljali. Imajo premajhno samozavest, da bi se ukvarjali s sabo, zato se raje ukvarjajo z drugimi. Verjamejo zgolj v svojo kariero. Radi bi se povzpeli na družbeni lestvici, za to so pripravljeni storiti vse.

Katere so negativne lastnosti vašega astrološkega znamenja?

VODNAR

Vodnarji uživajo v tem, da jih drugi vidijo kot upornike ali ekscentrike, ta ugled pa uporabljajo zgolj za to, da bi prikrili pomanjkanje zanimanja za vse okoli sebe, celo za najbližje. Poskušajo delovati kot bojevita oseba, nekdo, ki bo svetu pokazal resnico. Globoko v sebi pa vedo, da so nič kaj drugačni od ostalih. Seveda tega ne bi nikoli priznali, zato so vedno glasni in bliskoviti, poskušajo se pokazati kot drugačni od povprečja, zato so v očeh drugih neprilagojeni posameznik.

RIBI

Ribe so običajno nezainteresirane in ne razmišljajo logično. Niso dosledne in zveste sebi, saj pogosto še same ne vedo, kaj si želijo, zato delujejo nestabilno in labilno. Megla, melanholija in kaos so besede, ki jih najbolje opišejo. Ostrina in zdrav razum sta jim tuja. Ne vedo prav dobro, kaj si mislijo, kdo sploh so, nikoli niso samozavestne in prepričane o svojih občutkih. Obožujejo psihološke drame in si zaradi pretirane občutljivosti po nepotrebnem zapletajo življenje.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi ZNAMENJA, KI NE ZNAJO PRIZNATI RESNICE ALI ZMOTE