KAKŠEN VPLIV IMA ASTROLOGIJA NA KRIZO SREDNJIH LET?

Astrologija in njen vpliv na krizo srednjih let
Astrologija in njen vpliv na krizo srednjih let

Astrologija in njen vpliv na krizo srednjih let

Moški in ženske vseh ras in kultur se soočajo z življenjsko dobo, ki jo radi imenujemo “kriza srednjih let”. Verjeli ali ne, ključni astrološki cikli, skozi katere se podajate v zgodnjih 40-ih, vam pomagajo preiti na nivo, ki ga do teh let preprosto niste mogli doseči.

Vse se začne s kvadratom Plutona

Med 36. in 42. letom starosti tranzit Plutona na nebu naredi kvadrat za vašo natalno postavitvijo Plutona. Ta tranzit vas prisili, da se soočite s tem, kar v vašem življenju ne deluje več. Kar je moteče in škodljivo se začne umikati stran. Mladost, kakršno poznamo, v tem času, ko se rodi srednja življenjska doba izgine iz obzorja. Tega preprosto ni mogoče zanikati – telesa in življenja so zdaj bogata z zrelostjo in odgovornostjo.

Astrologija in njen vpliv na krizo srednjih let

Vzgajamo otroke, gradimo kariero in pogosto se nahajamo v pomembni zvezi.

Med kvadratom Plutona se pojavi velik notranji pritisk, ki vam omogoča, da prepoznate, kje v vašem življenju je prisotna stagnacija. Če ničesar ne želite spremeniti, kvadrat Plutona to območje vašega življenja razbije ali razblini. Ne bojte tega vpliva, saj kvadrat Plutona odpira tudi pot do pomembnega novega začetka.

Neptunov vpliv

Vaš Neptunov kvadrat se zgodi pri približno pri 40 letih in ima veliko opraviti s premikom duhovnih vrednot. Povezan je tudi z občutkom zmede glede tega, kje ste in kdo ste. To je vpliv, ki sovpada z duhovnim iskanjem. Če ignorirate vpliv v srednjih letih se lahko znajdete v nejasnih zablodah. Ko boste pregledovali svoje dosežke do zdaj se vam lahko zdi, da so ničvredni. Možen je občutek razočaranja, kar vas bo navsezadnje spodbudilo k globljemu spraševanju o svojem življenju in namenu.

Kriza srednjih let doseže vrhunec z opozicijo Urana

Kmalu za tem, ali približno ob istem času se zgodi znamenita Uranova opozicija. V tem času se začnemo močno zavedati, da je polovica našega življenja za nami, druga polovica pa še pred nami. To je glavno osebno prebujenje, ki pogosto povzroči nemirno energijo. Na drugačen način kot v mladosti se sedaj se zavedamo, da imamo samo še eno priložnost, da svoje življenje spremenimo v tisto, kar si v resnici želimo.

Astrologija in njen vpliv na krizo srednjih let

Opozicija Saturna je preverjanje resničnosti

Približno pri 44-ih letih tranzitni Saturn nasprotuje našemu natalnemu Saturnu. Vpliv nas usmerja v preverjanje resničnosti in nakazuje obdobje, v katerem se moramo soočiti s posledicami odločitev, ki smo jih sprejeli med nasprotovanjem Uranu. Ne pozabite, da bežanje pred krizo srednjih let ne pomaga nikomur, raje se čim prej z njo soočite.

Priznajmo si, v srednjih letih nismo stari, vendar nismo več tako zelo mladi in to spoznanje vodi do pomembne ocene življenja. Čas je, da izpolnimo ali prenovimo cilje, ki smo si jih zastavili v dvajsetih letih. To je obdobje, ki ga običajno začnemo živeti pod svojimi pogoji. Zato je prav, da ujamemo tiste priložnosti in možnosti, o katerih si do sedaj morda sploh nismo upali sanjati.