NE DUŠITE SVOJE PRISTNE INTIMNE ESENCE

Prenehajte dušiti svojo intimno esenco
Unsplash.com

Prenehajte dušiti svojo intimno esenco

Predviden čas branja: 4 minute

Ko krepimo svojo celovitost, marsikdo izgubi stik s svojo, pa tudi s pristno partnerjevo intimno esenco, zato v odnosu ne dobimo tega, kar resnično želimo. Namesto, da bi uživali v neponovljivosti intimne esence v vsakega posameznika, se pogosto zadovoljimo s pravičnim, dokaj zdravim, a povprečnim občutkom enakosti. Morda se nam zdi, da želimo s svojim intimnim partnerjem enakopravno razdeliti  starinske moške ter ženske zadolžitve. Pristanemo na pravično delitev, po sredini, čeprav v resnici ne uživamo, ker je polovica kuharskih opravil naša. Prav tako pa nam morda ni prav, da smo polovico časa zadolženi za druga opravila.

Preprosto čutimo, da takšno početje ni skladno z našo energijo.

Ne čutimo, da bi bil to naš pristni dar. Na koncu se nam zdi, da dušimo svojo pristno intimno esenco. Odnos nas ne izpolnjuje v celoti, je pa vsaj pravičen. Neizpolnjeni smo tudi, kadar zanemarjamo intimno esenco našega partnerja. Od njega pričakujemo, da nas bo sprejemal in nam prisluhnil, kot da je odrešenik, obenem pa želimo tudi, da bi si nas divje vzel, kot da je bog ali boginja ljubezni. Naši partnerji so se nemara tako navadili, da nam dajejo prostor in nas poslušajo , ko govorimo o svojih težavah, da nimajo več spontane želje, da bi nas vzeli z svojo divjo silo njihove ljubezni.

Prenehajte dušiti svojo intimno esenco

Kadar izgubimo stik z lastno ali partnerjevo intimno esenco, to zmede tako nas kot partnerja.

Ne mi ne on ne moremo uresničiti svojih pristnih želj. Na področju intimnosti se od nas pričakuje, da bomo dajali in prejemali najglobje darove ljubezni darove, ki so pri slehernem posamezniku posebni, zato jih ne moremo ukalupiti v zastarele družbeno pogojene zamisli o primernih vlogah moških in žensk. Prav tako jih ne moremo podrediti sodobnemu kulturnemu idealu, ki narekuje, da bi se morali biti moški in ženske bolj podobni. Zanimale naj bi jih podobne poklicne poti in v službi naj bi bili sposobni opravljati enaka dela. Enako velja za področji čustev in življenjskih ciljev.

Če želimo nenehno krepiti strast in poglabljati intimnost, moramo pozabiti na svoje zamisli o tem, kaj bi morali početi, namesto tega pa zaupati modrosti, ki je usidrana v našem razgaljenem srcu ter telesu.

Prenehajte dušiti svojo intimno esenco

Ko se zavemo svoje prirojene spolne esence, nam je povsem jasno, kaj želimo prejemati na področju intimnosti. Vemo tudi, od koga te darove želimo. Imamo moč, da dajemo svoje enkratne darove v vlogi spolnih bitij. Imamo tudi moč, da pritegnemo partnerja, ki bo vir naše intimne, s čustvi prežete spolne ljubezni. Tega ne moremo prejeti od prijateljev, sodelavcev ampak samo od ljubimca, življenjskega partnerja, zakonca. Ko smo pripravljeni prerasti spone pravičnega, a pustega odnosa pol pol, se naučimo ponovno povezati s plemenitimi darovi naše enkratne intimne esence.

Naučimo se ji zaupati, podarjati njeno energijo in prejemati energijo spolne esence našega partnerja. Začutimo, da smo si različni in začnemo uživati v osvežujoči rahločutnosti nebrzdane intimne energije. Spolna potešenost v intimnosti ne temelji na nevtralnosti, ampak na privlačnih razlikah, igrivi nasprotnosti in radostni neenakosti med moškimi in ženskami, te razlike so čustvene in duhovne. To je ključni vzrok, zakaj je človek nad sodobnim idealom intimnega odnosa lahko tako razočaran. V sodobnem odnosu je pogosto poudarjena enakost med spoloma, zato se lahko zgodi, da v njem nikoli nismo deležni vseh darov moške in ženske ljubezni, ki si jih zaslužimo.