NAJBOLJ SKROMNA IN PRILAGODLJIVA ZNAMENJA ZODIAKA

Spadate med najbolj prilagodljiva in najbolj skromna astrološka znamenja?
Spadate med najbolj prilagodljiva in najbolj skromna astrološka znamenja?

Spadate med najbolj prilagodljiva in najbolj skromna astrološka znamenja?

Predviden čas branja: 8 minut

Skromnost je povezana z učenjem in samoobnovo. V življenju pogosto pridemo do točke, ko raje sledimo varnim in predvidljivim načrtom, namesto da bi ostali odprti za učenje. Raje imamo prestiž kot ponižnost. Zato zapremo vrata realnosti, vse imamo za dognano in se ne sprašujemo več, ne upamo si priznati, da tisto, kar vemo morda ne drži več in da je naša kulturna oprema postala zastarela. Iz ljubezni do udobja se odpovemo raziskavam. Skromnost je včasih težavna in tudi boleča. Vsekakor pa je vedno dobrodejna. Vse se spreminja. Naše telo se spreminja. Naše ideje se spreminjajo in prav tako naše razpoloženje ali razpoloženje ljudi, ki so nam blizu.

Naše ljubezni in naša prijateljstva se spreminjajo.

Naše finančno stanje in naši življenjski načrti se spreminjajo. Prilagodljivost je oblika praktične modrosti. To je inteligenca, ki živi v sedanjosti in zna razbirati pretanjene znake sprememb ter ima sposobnost in potrebno gibkost za prilagoditev novim razmeram. Ta vrsta modrosti izhaja iz razumevanja, da ne moremo nadzirati vsakega elementa svojega obstoja.

RIBICE IN TEHTNICE SO NAJBOLJ SKROMNE

Z darom ponižnosti se ribice ves čas srečujejo, tudi v najtežjih trenutkih. Pogosto postanejo skromni po storjeni napaki. Spoznajo, da niso bili tako pametni in tako močni, kot so mislili. Spoznajo svojo človeškost. Ribice si znajo priznati, da smo vsi zmotljivi in ranljivi. Če le ne dovolimo, da nas veliki ali majhni porazi preplavijo, nam bodo lahko pokazali, kaj zmoremo in česa ne. Vedo tudi, da če se na svoji poti srečujejo samo z uspehi, so v težavah. Le tako izgubijo pravo mero. Ko se zavedajo svojih moči in slabosti, se ribicam ni treba več napihovati z znanjem.

Spadate med najbolj prilagodljiva in najbolj skromna astrološka znamenja?

Ribice imajo zanimivo opažanje, saj so prepričane, da so mnogi ljudje, ki so negotovi, videti kot oglasna agencija.

Ves čas so zaposleni z dokazovanjem, kako dobri so. Ker niso zadovoljni s tem, kar so, morajo biti boljši od drugih in to postane smisel njihovega življenja. Ker so zaposleni s tekmovanjem, imajo manj energije za tisto, kar v resnici šteje; za učenje, ustvarjanje, za odnos z drugimi, za odprtost v svet, poln zanimivih priložnosti. Prepričane so, da je skromnost neločljivo povezana s sposobnostjo biti zadovoljen. Tisti, ki so zadovoljni s tem, kar imajo, veljajo v očeh napihnjenih egov za poražence. Verjetno pa so prav ti najbolj vedri in srečni.

Tehtnice se zelo dobro zavedajo, da tekmovalnost negativno vpliva na učinkovitost, ustvarjalnost in sprejemljivost za učenje.

Prepričane so, da nas strah, ki se pojavi pri tekmovalnosti, odvrača od naloge, ki je pred nami. Skromnost deluje prav nasprotno. Tehtnici, ki je skromna oseba ni treba zmagovati, da bi upravičila svoj obstoj. Dobro ve, da so nekateri boljši od nje, in to sprejema. To temeljno dejstvo ima velike posledice. Če se ne trudi biti tisto, kar ni, si daje dovoljenje, da je to, kar je. Čeprav so vse tehtnice lepega videza, so prepričane, da kjer se srečata zunanja podoba in resničnost, dobimo skromnost. Potem se ne trudimo, da bi bili videti drugačni kot smo, ampak smo pomirjeni z vsemi svojimi napakami in slabostmi.

Tehtnica dobro ve, kateri ljudje bodo bolj prijazni in bolj prijetni za družbo, ponosni ali skromni.

Spadate med najbolj prilagodljiva in najbolj skromna astrološka znamenja?

Nekdo, ki skuša pokazati, kako pameten je, ne more biti resnično prijazen. Njegova prijaznost bo vljudnostna. Samo skromen človek je lahko prijazen, kajti s tem, da ne igra igric prednosti in moči, lahko ustvarja odnos, v katerem nihče ne zmaga, zato pa vsi dobivajo. Skromnost je po mnenju tehtnice temeljni pogoj za prijaznost. Kako naj bomo prijazni, če globoko v sebi mislimo, da smo nekaj posebnega in da nismo vpeti v zakone, ki jih morajo drugi spoštovati.

Sprejeti, da smo na isti ravni kot vsi drugi, da potrebujemo druge in da smo nepopolni v nepopolnem svetu, je lahko neprijetno.

Zato se pred tem spoznanjem branimo s številnimi fantazijami in upi. Pa vendar prav z razumevanjem in sprejemanjem svojih šibkosti tehtnica postaja popolnoma človeška. To je njena resničnost, ki je trdna osnova, na kateri lahko vzpostavlja stike z drugimi ljudmi. Prepričana je, da so vsi, ki se tako počutijo skromni. Kadar je obdana s skromnimi ljudmi, se počuti dobro, ker imajo v sebi posebno mešanico vedrine in ironije, ki jo ponuja samo skromnost.

Spadate med najbolj prilagodljiva in najbolj skromna astrološka znamenja?

DVOJČKI IN STRELCI SO NAJBOLJ PRILAGODLJIVI

Obvladovanje trenutne situacije je upravičena želja vsakega dvojčka ali dvojčice. Dati ljudem, ki jih ljubi, svobodo, da so, kar hočejo biti. Dati jim prostor, da raziskujejo, delajo napake, so ustvarjalni, doživijo razočaranje ali uspeh. Dvojček drugim dovoli, da odkrijejo svojih tisoč obrazov, ne da bi jih zamrznili v nespremenljivi vzorec svojih prepričanj. Brez varovanja, pridiganja in prisiljevanja v to, kar sami verjamemo, da je najbolje. Običajno si vsi predstavljamo, da z leti postajamo bolj togi, le dvojček ne.

Zna spustiti togost in pričakovanj ne jemlje preveč resno, le tako lahko da prostor drugemu, da bo, kar želi biti, da bo izrazil nove načine razmišljanja in delovanja, da bo pokazal svoje nepričakovane plati in morda odrastel.

Dvojčki so prepričani, da če vstopite v odnos z nekom in na skrivaj pričakujete, da bo ostal enak, ker ste konec koncev navajeni takega, potem boste v odnosu z receptom ali z zavarovalno polico, ne pa z resnično osebo. Več ko daste drugemu priložnosti, da se spreminja in raziskuje, bolj bo vajin odnos postajal avantura, na kateri se bosta oba spraševala, kakšen bi lahko bil naslednji korak. Tudi v domačem okolju so prilagodljivi. Lahko se prilagodijo trenutkom stresa, spremembam in težavnim obdobjem otroštva in odraščanja.

Strelci so pravi mojstri v prilagajanju.

Spadate med najbolj prilagodljiva in najbolj skromna astrološka znamenja?

Poleg tega so prepričani, da če smo prilagodljivi, nismo le bolj sprejemljivi za spremembe drugih, ampak tudi bolje obvladujemo težko nalogo popustljivosti, ne da bi postali depresivni ali  jezni. Popuščati pomeni priznati, da nekdo ve več kot mi, se opravičiti za napako, spoznati svojo zmoto, se umakniti drugim. Zavedajo se, da popuščanje ni enostavno, čeprav vedo, da je pogosto prava izbira in deluje najbolje. Strelci so prepričani, da naša kultura ceni samopotrjevanje ter gleda na popuščanje kot na šibkost in poraz. To je tisto, kar pogosto vidimo v političnih debatah, strah, da bi bili videti nesposobni.

V strelčevih očeh je šibkejši tisti, ki se za vsako ceno trudi, da bi bil videti močnejši, a je smešen in patetičen.

Najlepši vidik prilagodljivosti, ki ima največ opraviti s prijaznostjo, je verjetno ta, da je strelec skoraj vedno na voljo drugim. V tem se ljudje strahoto razlikujejo med seboj. Biti vedno na voljo je lahko utrujajoče in odpre vrata tudi ljudem, ki izkoriščajo in zapravljajo čas. Čeprav se ne more vedno odzvati na vsako zahtevo, odgovoriti, na vsak klic, zadovoljite vsake potrebe, odgovoriti na vsako elektronsko pošto, se zaveda, da to ni stvar fizične nezmožnosti. Je stvar ohranjanja notranje drže razpoložljivosti kot vodilne vrednote v stikih z drugimi. Strelec je prepričan, da malo več prijaznosti in dobre organizacije daje ljudem občutek, da so dobrodošli. 

Pripravljeno za Čvek v križankah