Dnevni horoskop za ponedeljek 22. januarja 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za ponedeljek 22. januarja 2024

Dnevni horoskop za danes, ponedeljek 22. januarja 2024

Predviden čas branja: 6 minut

Dnevni horoskop za ponedeljek 22. januarja 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Čeprav boste obdani s toplino in sočutjem, lahko postanete razburjeni, ko se nekaj ne bo odvilo kot bi si želeli, tudi jeza se bo prebujala pogosteje kot običajno.

Horoskop nasvet za današnji dan: Izognite se nepotrebnemu konfliktu, preden storite nekaj, kar boste pozneje obžalovali.

Horoskop
Luna preide v znamenje Raka

Danes ob 22:51 uri Luna preide v znamenje Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij.

Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost. Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju. Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje.

Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

Danes praznuje Jerica Zupan: Astro profil

Njeno Sonce se je ob rojstvu nahajalo v znamenju Vodnarja v VIII. Hiši. Takšnega človeka ni lahko prepoznati, saj je sposoben prikrivati svoja resnična čustva in misli pod površjem. Čeprav pogosto deluje kot spokojna in preprosta oseba, je izredno kompleksno bitje in v resnici veliko bolj občutljiva, kot to kaže. V vsakdanjem življenju se neprestano uri v obvladovanju svoje ogromne notranje energije.

Mars se je ob njenem rojstvu nahajal v znamenju Rib v X. hiši. Ljudje s to postavitvijo delajo bolje v ekipi kot sami in so pogosto slavljeni in občudovani od drugih. Samo-uresničitev je dosežena preko partnerske zveze. Ta položaj kaže na javno pozicijo, čast in priznanje. Življenjska pot je pri tem položaju planetov običajno nenavadna. Njena luna se je ob njenem rojstvu nahajala v Vodnarju v IX. Hiši. Ko je pozitivno razpoložena zelo rada argumentira. Je impulzivna, neustaljena in ima vedno željo po znanju, novitetah in nadgradnjah.

Če imate službo brez problemov, v resnici nimate službe.

Malcolm Forbes
Rojeni v znamenju vodnarja in dogodki na današnji dan:
  • Franjo Baš, slovenski etnolog, zgodovinar
  • Bruno Kreisky, avstrijski kancler
  • Mjung-Vun Čung, južnokorejski dirigent in pianist
  • Hajdi Korošec, slovenska pevka in podjetnica
  • Jure Henigman, slovenski dramski igralec

Na današnji dan se Danska, Združeno kraljestvo in Irska se pridružijo Evropski skupnosti. Rodil se je Antonio Gramsci, italijanski filozof in David Wark Griffith, ameriški filmski režiser. Rodil se je tudi Michael Hutchence, pevec avstralske skupine INXS. Umrl je Janez Menart, slovenski pesnik, prevajalec in Rudi Šeligo, slovenski pisatelj, politik.

Na katerem področju boste danes najbolj pogumni in hkrati najbolj uspešni?

Dnevni horoskop napoveduje, da boste najbolj pogumni in hkrati uspešni na področju kariere.

Katera znamenja zodiaka boste danes preveč egoistično naravnana?

Preveč egoistično naravnani boste danes rojeni v ognjenih znamenjih. 

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali TEDENSKI LUNIN VPLIV

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Čeprav boste zelo družabni in zgovorni, utegnete v določenih situacijah čutiti zadrego. Skratka, nekaj več sivih las vam bodo povzročale čustvene zadeve, ki se bodo komplicirale.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Počasi odpravljate težave, ki so povezane z ljubezenskim odnosom, zato bo prisotnega več razumevanja. Samski, za vroč zmenek je najbolj primeren večer, saj boste razigrani in željni strasti.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Čeprav pretiravate, v bistvu ni razlogov, da bi se pritoževali, saj je vse skupaj čisto normalno, le nekoliko ste vznemirjeni. Tokrat bodo čustva premočna, da bi jih lahko imeli pod nadzorom.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Preveč boste z luno, ki bo skozi dan v dvojčkih raztreseni, zato ne boste slišali mnenja drugih. Nimajo možnosti, da bi vas prepričali o čemer koli drugačnem, kar bi vam lahko morda koristilo.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Ljubezenske zvezde vam bodo naklonjene, prav tako vas usmerjajo v prave odločitve. Če se nekomu resnično nočete odpovedati, potem storite naslednji korak in ne čakajte na boljše priložnosti.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Večjih prelomnic na področju kariere in denarja še nekaj časa ne bo. Morate se veliko bolj potruditi in narediti kakšen konkreten korak. Počasi prehajate v novo obdobje, ki prebuja vztrajnost.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

V svoj svet boste skušali zvabiti ljubljeno osebo, ki pa vam tokrat ne bo imela želje sladiti. Ljubezensko področje bo od vas tokrat zahtevalo veliko vztrajnosti ter prilagajanja.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Ker boste razmišljali pozitivno, boste bolj odprti za najrazličnejše priložnosti. Nagonsko se boste odločali za spremenjen delovni in finančni ritem. Usmerjali se boste tudi v prihodnost.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Upoštevati bi morali več novic ter pomembnih informacij, namesto tega pa si preprosto zatiskate oči pred nečim, kar vam ni pisano na kožo in vas v bistvu spravlja v slabo voljo.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Pogovor o težavni temi vas lahko vznemiri, vrtite se v krogu in ne najdete pravih korakov, da bi se z njimi postavili zase, zato se najprej usmerite vase, šele nato se odzovite.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Po srečanju, o katerem ste dolgo razmišljali, boste končno ugotovili, katera je prava pot, posebno v odnosih s tistimi prijatelji in simpatijami, ki vas vznemirjajo že nekaj časa.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Dobro se boste razumeli s prijatelji, njihove simpatične prigode vas bodo razvedrile, zato boste z lahkoto postavili težave malce na stran, ter delovali kar se da optimistično.

Vas zanima: SONCE SE BO POVEZALO Z NAPREDNO ENERGIJO VODNARJA ali MOŠKI, KAKO OSVOJITI VODNARKO?