Dnevni horoskop za ponedeljek 17. junija 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za ponedeljek 17. junija 2024

Dnevni horoskop za danes, ponedeljek 17. junija 2024

Predviden čas branja: 5 minut

Horoskop nasvet za današnji dan: Iz duše bodo danes prihajale čudovite stvari, ki iz razuma ne morejo priti, ker jih tam preprosto ni. To pa so ljubezen, notranji mir in modrost.

Horoskop
Luna preide v znamenje Škorpijona

Škorpijon, osmo znamenje zodiaka označuje življenjski čas, ki predstavlja zrelost, skratka čas velikih sprememb in novega rojstva, pozne jeseni. Po temperamentu je flegmatično, sicer pa skrivnostno, tiho, osredotočeno, vztrajno, uporniško, strastno in plodno znamenje. Škorpijon prikazuje zmožnost ustvarjanja duše. Strupeno želo znamenja ni samo neizprosno orožje, temveč tudi orodje, ki omogoča sungirati realnost, da se lahko pomakne globlje v srce skrivnosti.

Čas velikih sprememb, globine, smrti in zaglobljenih skrivnosti. Škorpijon ubija, da ne bi umrl, in umre, da bi se lahko ponovno pobral in zaživel, smrt starega in rojstvo novega človeka. Predstavlja področje destrukcij in raznih napetosti, znamenje je predvsem strastno, odlikujeta ga močna volja in prodornost. Posreduje priložnost, da lahko transformira energijo.

Največji smisel življenja je izražati veselje, lepoto in moč.

Thomas T. Troward

Rojeni v znamenju dvojčka in dogodki na današnji dan:

  • Dean Martin, ameriški filmski igralec
  • Iztok Čop, slovenski veslač
  • Tjaša Jezernik, slovenska tenisačica
  • Venus Williams, ameriška tenisačica
  • Matej Mugerli, slovenski kolesar

Na današnji dan je bila afera Watergate: peterica moških poskuša vlomiti v zgradbo sedeža Demokratske stranke v Washingtonskem predelu Watergate in namestiti prisluškovalne naprave. Kip svobode prispe v newyorško pristanišče. Ustanovljena Republika Islandija. Rodil se je Franc Šturm, slovenski skladatelj in Vida Juvan, slovenska gledališka igralka. Rodil se je tudi Slavko Osterc, slovenski skladatelj in ameriški rocker James Brown. Umrl je Anton Foerster, slovenski skladatelj in Anica Šinkovec, slovenska gledališka igralka. Umrl je tudi italijanski modni oblikovalec Gianfranco Ferre.

Kakšno obdobje vam prinaša Merkur, ki se danes začne gibati v znamenju raka?

Dnevni horoskop napoveduje, da vam Merkur prinaša obdobje doslednosti ter premišljenosti.

Katera znamenja zodiaka boste najbolj spontana?

Najbolj spontani boste rojeni v zračnih znamenjih. 

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali TEDENSKI LUNIN VPLIV

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Moč, ki jo bo prebudila energija lune v škorpijonu bo tako zelo intenzivna, da ne boste mogli biti pri miru ali počakati, da se nekaj razvije. Delali boste hitre korake, ter sledili bliskovitemu umu.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Čustveno boste z energijo škorpijona zelo dojemljivi in samozavestni. Deležni boste neverjetnega navdušenja in veliko aktivne energije, kar vam bo podarilo voljo za delo in druženje.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Dviguje se samozavest, zato boste ponosni na svoj videz in dosežke, nikar pa ne pretiravajte s samozavestnimi nastopi. Zapomnite si, da je v pregovoru dobro blago se samo hvali zagotovo resnica.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Razveselilo vas bo, da boste deležni manjšega napredka na finančnem področju. Kljub temu boste morali spremeniti svoj pristop do denarja, tudi zase boste morali narediti več.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

V odnosih bo začutiti več pozitivne energije in manj nesmiselnih zapletov, kar vas bo usmerilo v več druženja. Razčiščevanja in analiziranja so za vami, zato se z njimi ne ukvarjajte.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Bodite pripravljeni na različna razčiščevanja s svojimi najdražjimi ter s sodelavci, saj vam nič ne bo pisano na kožo. Kaj če bi prenehali kritizirati in spreminjati vse kar vas obdaja.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Zaradi lune v škorpijonu se lahko prebudi občutek, da so se pojavile mnoge ovire in razočaranja, ki jih ne morete rešiti. Če se vam začnejo dogajati neprijetne okoliščine ali zapleti, se takoj ustavite in vklopite pogum.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Energijo, ki jo prinaša luna v vašem znamenju čim bolj pametno porazdelite, tako bo izkupiček na vseh področjih občutno večji. Pazite na svoje telo in se poskusite več gibati.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Mnenja se bodo zaradi lune v škorpijonu razlikovala, nekaj bo tudi prepirov in besednih dvobojev. Prebudilo se bo veliko novih idej, kljub temu pa se bo težko ustaviti in zbrati ter jih udejanjiti.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Bolj kot v preteklih dneh boste uživali v vsakdanjih obveznostih in bolj boste cenili drobne stvari, ki se bodo pojavile, vendar se boste težko upirali skušnjavam, kakršne koli že bodo.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Veliko zamisli, za katere ste bili še pred kratkim prepričani, da so fenomenalne, se lahko z luno v škorpijonu, ki prebuja razne dvome razblini v enem samem negativnem trenutku.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Bodite pripravljeni pozabiti na rutino in se raje prepustite nepredvidljivim dogodkom. Naj vas vodijo občutki, ne razum, in morda boste doživeli kaj vznemirljivega in novega ter spoznali kaj pomembnega.

Vas zanima: HOROSKOP: KAKO SE ODZIVATE NA IZGUBE, SPREMEMBE IN ŽALITVE? in KATERA ASTRO ZNAMENJA OBOŽUJEJO POLETJE, KATERA NE?