Kako se odzivate na izgube, spremembe in žalitve?

Vsako znamenje se večkrat v svojem življenju znajde pred preizkušnjo, ki od njega ali nje zahteva odziv. Ti pa so seveda različni. Pa poglejmo, kako se vaše znamenje znajde, ko potrebujete spremembo, ko vas zapusti prijatelj, ko izgubite službo, ali ko vas kdo užali. Kako se torej odzivate na izgube, spremembe in žalitve?

OVEN

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Privoščite si nekaj samo zase in upate, da vas bo navdušilo. Spremembe vas polnijo z adrenalinom.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Nekaj časa še razmišljate o tem odnosu, nato zakorakate naprej, brez obžalovanja, saj veste, da je on izgubil.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Oven to doživlja, kot da je izgubil pomemben del sebe, svojega samospoštovanja, in čuti stigmo. Njemu delo namreč ne pomeni zgolj sredstva za preživetje, ampak tudi pomemben del identitete.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Preprosto ga užalite nazaj, vendar še bolj.

Kako se odzivate na izgube, spremembe in žalitve?

BIK

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Privoščite si odlično večerjo z izbrano hrano in zraven uživate ter sanjarite, da bi pozabili na določene zadeve.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Težko vam je, saj ste v prijateljskih odnosih zelo predani, zato boste za prebolevanje potrebovali nekaj časa.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Bik, ki je izgubil službo, ob tem doživlja hudo stisko in zelo trpi. Pogosto so temu pridruženi občutki krivde in samoobtoževanje.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: V tistem trenutku ste tiho, naslednjič mu vrnete.

DVOJČKA

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Odhitite k frizerju ali kozmetičarki, da končno postanete drugačni in lepši.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Poiščete novega, saj je na svetu toliko prijetnih ljudi, zato se ne obremenjujete z izgubo.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Ko dvojčki izgubijo službo, je pogosto izražena anksioznost z vsemi psihološkimi in fiziološkimi značilnostmi, nemirom, mišično napetostjo, nespečnostjo, utrujenostjo, apetit je lahko zmanjšan.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Se nasmejite in si preprosto mislite svoje.

RAK

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Poskrbite za svojo dušo in preberete kakšno duhovno knjigo, ki bi vas lahko preobrazila.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Užaljeno še nekaj časa nihate in razmišljate, kaj ste narobe naredili, da ste si to zaslužili.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Pogosto je pri labilnih rakih prisoten tudi občutek osamljenosti, odtujenosti, poveča se sugestibilnost, izgubi lahko samozaupanje.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Planete v jok ali pa vsaj potočite solzico, saj ste resnično užaljeni.

Kako se odzivate na izgube, spremembe in žalitve?

LEV

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Kupite si nekaj pregrešno dragega, da se boste spet počutili kot kralj ali kraljica.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Razmišljate o tem, kaj bo vaš bivši prijatelj izgubil, in o tem, da brez vas ne bo mogel funkcionirati.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Žal je delo, ki ga opravljajo levi, v njihovem življenju pogosto najpomembnejši, osrednji del identitete in občutka o sebi. V psihološkem smislu je izguba službe ali tudi grozeča izguba službe v njihovem doživljanju najhuje, kar bi se jim lahko zgodilo.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Z dvignjenim egom in levjo držo mu prijazno, vendar sarkastično vrnete kompliment.

DEVICA

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Zagotovo se boste usmerili k poslovnim spremembam, ki lahko v vaše življenje prinesejo svežino.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Še dolgo časa analizirate, kje v vajinem odnosu se je zakompliciralo, vendar ste odločeni, da je odnosa konec.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Za device je pomembno, da sebe lahko vidijo kot človeško bitje, ki je sposobno tvoriti in vzdrževati odnose, čustvovati, torej da ima poleg dela še druge pomembne vrednote, aktivnosti, hobije.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Ker so drugi hitrejšega uma, boste najprej ostali šokirani v tišini, nato boste diplomatsko odgovorili.

TEHTNICA

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Podajte se v kakšen ekstremen adrenalinski podvig, ki vas bo navdušil in prisili, da pozabite na stare vzorce.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Počasi se boste tudi vi v mislih oddaljili od njega, saj menite, da si vaše skrbi več ne zasluži.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Izguba službe se pri tehtnici v psihološkem doživljanju kaže kot oblika žalovanja. Gre za univerzalni pojav, ki pa ga tehtnica doživlja in predela po svoje. Dolgo se ne zaveda, kaj se ji je zgodilo.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Ker ste po naravi mirovnik in mediator, boste na glas začeli razmišljati, s čim ste si to zaslužili.

Kako se odzivate na izgube, spremembe in žalitve?

ŠKORPIJON

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Pojdite na noro večerno zabavo in si brez slabe vesti privoščite odklop, če ste samski, morda tudi avanturo.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Razmišljate o sladkem maščevanju, saj vam ni jasno, da vas je nekdo črtal iz svojega življenja.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Najpomembnejši vidik pomoči za škorpijona je občutek, da se ne počuti sam in ni edini, ki doživlja težke trenutke, torej da se lahko pogovori o svojih težavah in sliši, kako drugi premagujejo to obdobje, kaj pomaga in kaj lahko sam ukrene.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Še žal mu bo, da vas je užalil, saj znate vi užaliti trikrat bolj.

STRELEC

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Podajte se na avanturistično potovanje, ki bo za vas najboljša sprememba

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Čeprav čutite, da se bo gotovo želel vrniti, se z njim več preprosto ne ukvarjate.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Najprej lahko izgubo občutite kot korak k popolni svobodi, kar vas bo čez nekaj časa začelo plašiti, saj ste oseba, ki mora biti ves čas dejavna, v pogonu. Upanje pa pri vas umre zadnje

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Hitro vrnete negativen kompliment in ga še hitreje obrnete na šalo.

Kako se odzivate na izgube, spremembe in žalitve?

KOZOROG

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Poiščete si še eno dodatno obveznost, za katero upate, da vas bo napolnila z zadovoljstvom.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Ob izgubi predelujete negativne vzorce, ki razjedajo vaše odnose. Ta izguba bo lekcija za druga prijateljstva.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Izguba službe in posledični občutek izgube poklicne identitete je za kozoroga najpomembnejši dejavnik tveganja za psihosocialne težave in poznejši razvoj bolezni, zato ga lahko to popolnoma podre.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Ko je ogrožena vaša potreba po tem, da bi vas drugi upoštevali, sprejeli, ljubili, negovali, se lahko odzovete tako z jezo kot s sarkastičnimi pripombami.

VODNAR

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Spremembe so vaša stalnica, zato brez njih težko živite. Torej jih sprejemate z odprtimi rokami, kakršnekoli so.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Cenite zveste prijatelje, zato vas lahko izguba močno prizadene, kljub temu imate okoli sebe dovolj drugih ljudi.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Vodnar bolj občuti telesno bolečino kot tesnobo, ki prihaja ob izgubi službe, zato se ne obremenjuje preveč, ker preprosto čuti, da ga nekje čaka nekaj boljšega.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Zagotovo mu ne boste ostali dolžni. S prodornim umom se boste postavili zase.

RIBI

KO POTREBUJETE SPREMEMBO: Poglobite se vase in se usmerite proti tisti spremembi, ki vas resnično navdihuje. Meditirajte malce drugače.

KO VAS ZAPUSTI VAS PRIJATELJ: Užaljeni v sebi kujete načrte in upate, da se bo prijateljstvo morda obnovilo.

KO IZGUBITE SLUŽBO: Pogosto si šibke ribice v stiski lajšajo težave s pitjem alkohola ali z jemanjem pomirjeval, drog. Pomembno je vedeti, da takšno vedenje zelo škodi, saj zmanjša razsodnost in poveča nevarnost impulzivnih dejanj.

KO VAS NEKDO VAS UŽALI: Najprej potrebujete nekaj časa, da dojamete, da je nekdo lahko tako nesramen, nato se zaprete.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi KAKO VAS VIDIJO DRUGA ASTROLOŠKA ZNAMENJA?