Dnevni horoskop za petek 8. septembra 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za petek 8. septembra 2023

Dnevni horoskop za danes, petek 8. septembra 2023

Predviden čas branja: 3 minute

Dnevni horoskop za petek 8. septembra 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop, mednarodni dan pismenosti. Manjši zapleti in nesporazumi vam bodo dali misliti, da se v zadnjem času prekomerno obremenjujete z zadevami, na katere žal nimate nobenega vpliva. Posvetite se raje zasebnemu življenju.

Horoskop nasvet za današnji dan: Ne bodite presenečeni, če se bodo pojavile težave s spanjem in z apetitom, doleti vas lahko tudi občutek šibkosti.

Horoskop
Luna preide v znamenje Raka

Danes ob 06:59 uri Luna preide v znamenje Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij. Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost.

Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju. Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje.

ZAKAJ SO ROJENI V ZNAMENJU DEVICE MOJSTRI USPEHA IN SLUŽENJA DENARJA?

Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

Noben prijatelj ni tako zvest kot je knjiga.

Ernest Hemingway

Rojeni v znamenju device in dogodki na današnji dan:

  • Ivan Levar, slovenski pevec, gledališki igralec
  • Ivan Perne, slovenski diplomat, pravnik
  • Rasul Gamzatovič Gamzatov, dagestanski pesnik
  • Peter Leko, madžarski šahist
  • Pink, ameriška pevka

Na današnji dan prebivalci Makedonije na referendumu glasujejo za neodvisnost. Izide Hemingwayeva novela Starec in morje. V San Franciscu podpisana mirovna pogodba, ki napove konec okupacije Japonske. Zavezniška letala med Koprom in Izolo potopijo italijansko ladjo Rex. Belgijska vlada se vrne v Bruselj. V Ljubljani se konča prvi shod slovenskih katoliških nepolitičnih društev. Rodil se je Mustafa IV., sultan Osmanskega cesarstva in Ludovico Ariosto, italijanski pesnik. Umrl je Stanko Janežič, slovenski pisatelj in Jurij Šubic, slovenski slikar.

Ko ljudje govorijo pozorno poslušaj. Večina ljudi nikoli ne posluša.

Ernest Hemingway
Katera znamenja zodiaka bi morala biti v prometu in pri težjih opravilih bolj previdna?

V današnjem dnevu bi morali biti bolj previdni rojeni v ognjenih znamenjih.

Katera znamenja zodiaka se boste danes težje soočala z drugimi?

V današnjem dnevu boste bolj introvertirani rojeni v vodnih znamenjih.

Preberite tudi: NAUČITE SE OBVLADATI INTERAKCIJE S TOKSIČNIMI LJUDMI ali KAJ SE ZGODI V GLAVI, KO VIDIMO VŠEČEK?

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Zaradi energije lune v znamenju raka, se boste zadrževali v ozadju, tokrat boste na vseh področjih bolj ugibali in spraševali. Vaš pogled bo usmerjen k pomembnim dejstvom.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Preložite srečanje, na katero niste povsem pripravljeni saj boste zaradi energije lune v raku zelo občutljivi. Doma ne bo večjih težav, če boste pravočasno razložili, da vas nekaj moti.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Zoprna situacija, v kateri ste se pred kratkim znašli, se bo razpletla, rešilo vas bo srečno naključje, zato previdnost na področju dela in denarja še nekaj časa ne bo odveč.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Bodite zaradi lune v raku izredno pazljivi na vse namige, tako se boste izognili zapletom, ter se pravilno odločili. Več časa namenite gibanju, da boste zopet bolj vitalni.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Razmišljali boste o zadevah in situacijah nekaterih drugih ljudi, namesto da bi se poglobili v ideje, ki se tičejo vas samih. Sodelovanje z drugimi vam bo v veselje in v sprostitev.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Pojavila se bo zanimiva dilema, ki vas lahko zmede. Vsaka zadeva ima dve plati, zato storite več, da premaknete stvari tako, kot vam najbolj ugaja. Ljubezen se bo dotikala strasti.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

V službi se ponavlja nekaj, česar niste pravočasno rešili. Najprej se boste poskušali pogovoriti, a žal ne bo dovolj posluha. Denarju namenite več previdnosti in pozornosti.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Prenehajte kljub luni v raku, ki prebuja preteklost o zadevah, ki naj bi jih že zdavnaj pustili za seboj. Prihaja občutek, da vam gre dobro, zato ne zgubljajte časa ob spraševanju kaj se dogaja.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Notranji občutki lahko določeno situacijo naredijo zares preprosto, a potrebno jih bo poslušati. Položaj na področju kariere bo za vas ugoden, kakorkoli se boste odločili.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Vezani, s svojimi dejanji boste ljubljeno osebo prepričali, da ste družinski človek, ki mu harmonija doma pomeni vse na svetu. Luna v znamenju raka prinaša zasanjanost.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Kljub temu da vam presenečenje morda ne bo všeč, se ga razveselite, saj je bilo verjetno izbrano z dobrimi nameni. Z nežnim pristopom, ki ga prebuja luna v raku boste zelo privlačni.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Tisto kar boste storili bi lahko imelo posledice, še posebej na finančnem področju. Razmislite o vsem skupaj in preverite dejstva, ki pa vas lahko z zoprno vsebino presenetijo.

Vas zanima: ŽENSKE ČE RAZMERJE NI USPEŠNO, NE KRIVITE SAMO SEBE ali KATERA DEJANJA ALI STALIŠČA DVIGUJEJO KORTIZOL?