Dnevni horoskop za petek 26. april 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za petek 26. april 2024

Dnevni horoskop za danes, petek 26. april 2024

Predviden čas branja: 7 minut

Dnevni horoskop za petek 26. aprila 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Bodite bolj prilagodljivi ter svoje sposobnosti izražajte v dejanjih, ne le z besedami. Le tako se boste osvobodili strahu.

Horoskop nasvet za današnji dan: Nikar se ne zapirajte vase, saj se vam končno odpira priložnost, da se z nekom zbližate v pravem pomenu besede.

Horoskop
Luna preide v znamenje Strelca

Strelec, deveto znamenje zodiaka, ki je po temperamentu kolerično znamenje, označuje zrelost ter konec jeseni. Njegov naravni cikel so zadnji žarki pred zagonom. Predstavlja duhovni razvoj in notranje preobrazbe, ter se skuša identificirati s puščico. Simbolizira vse kar je resnično in nesmrtno, ter misel, ki uvaja svetlobo in ustvarjalni organ, ki odpira da oplaja, ki razpolavlja, da omogoča sintezo. Je tudi žarek svetlobe, ki razsvetli zaprt prostor.

Povečuje potrebo po razširjanju obzorij, se ne zmeni za težo in simbolično prekorači zemeljske razmere. Prisotna je duhovna potreba po osvojitvi zunaj možnega dosega. Združuje odločitve in sinteze. Ko puščica preleti na določen cilj, uprizarja izpolnitev. Izraža popolno odprtost vesolja, sintezo zemeljskega in nebeškega, človeškega in božanskega, podzavestnega in nad zavestnega.

To je zanos ter širjenje brez konca, ki ima svoj cilj, najvišjo združitev z vesoljno energijo. V dneh z luno v strelcu ozračje preveva optimizem, postanemo bolj živahni, iskreni, zaupljivi, optimistični in radodarni. Zaželimo si svobode. Zunanji vtisi bodo delovali na vas in v teh dneh boste z lahkoto razgibali svoje srce in razum. S strastno vročekrvnostjo boste v odločitvah pogosto prenagljeni.

LJUBEZENSKO UJEMANJE

Danes praznuje Alenka Kozolc: Astro profil

Njeno Sonce se je ob rojstvu nahajalo v znamenju Bika v 9. Hiši. Je zelo zveste, zanesljive narave in najboljši prijatelj, še posebej, ko je potrebno nekomu priskočiti na pomoč in ga vzpodbujati. Ne bi smela zamujati novih priložnosti, sprejeti bi jih morala z odprtimi rokami. Potrebuje veliko časa, da se prilagodi novim idejam in skoraj nikoli ne spremeni svojega mnenja, ko je v nekaj prepričana. Vodi jo neustavljiva želja po širjenju meja in svojih možnosti.

Je večni optimist, ki se z največjim navdušenjem podaja v nove pustolovščine. Privlačijo jo potovanja, študij, daljni kraji, filozofija in vse drugo, kar ji pomaga pridobiti nova spoznanja. Išče pot, resnico in pravico.

Luna se je ob njenem rojstvu nahajala v znamenju Kozoroga, in sicer v 5. Hiši. Ona je zelo stabilna, previdna, resna in odgovorna ženska. Vse to in pa njena velika ambicija ji daje odlične predpogoje za kariero, njena težava pa je v tem, da daje karieri pogosto prednost pred osebnim življenjem. Veliko daje, veliko pa tudi zahteva, pri čemer nikoli ni polovičarka. Jupiter se je ob njenem rojstvu nahajal v znamenju Škorpijona, in sicer v 3. Hiši, kar nakazuje, da je zelo ambiciozna oseba. Opisujejo jo resnost, zanesljivost in odgovornost.

Zelo malo je potrebno za veselo življenje, vse je v tebi, v tvojem načinu razmišljanja.

Mark Avrelij

Rojeni v znamenju bika in dogodki na današnji dan:

  • Mark Avrelij, rimski cesar in filozof
  • Marija Medičejska, francoska kraljica
  • Carol Burnett, ameriška filmska igralka
  • Giorgio Moroder, italijanski skladatelj in producent
  • Jure Bogataj, slovenski smučarski skakalec

Na današnji dan je v Novicah izšla Prešernova Zdravljica šele potem, ko je bila ukinjena cenzura. Eksplozija enega od reaktorjev v jedrski elektrarni v Černobilu, zahteva 31 žrtev, več tisoč ljudi pa je bilo izpostavljeno prevelikim količinam radioaktivnega sevanja. Rodil se je Thomas Reid, škotski filozof in Eugène Delacroix, francoski slikar. Rodil se je tudi angleški glasbenik, član skupine Duran Duran, Roger Taylor in ameriška pevka, članica skupine TLC, Tionne Watkins. Umrl je Jurij Slatkonja, dunajski škof slovenskega rodu in Dragotin Kette, slovenski pesnik.

Katera znamenja zodiaka si boste zaželela svobode in neodvisnosti?

Danes si boste več svobode in neodvisnosti zaželeli rojeni v zračnih znamenjih. 

Katera znamenja zodiaka se boste izogibala odgovornosti in resnemu delu?

Resnemu delu in odgovornostim se boste izogibali rojeni v zračnih znamenjih.

Preberite tudi: KAKO SE OSEBNOST RAZVIJA SKOZI ŽIVLJENJE? ali ASTROLOŠKA NATALNA ANALIZA, VAŠ ASTRO PORTRET

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Ne skrbite, z energijo lune v strelcu se lahko na iznajdljiv način rešite iz zadrege. Počakajte, saj se bodo stvari umirile same, takrat bo prišel tudi pravi odgovor na vaša vprašanja.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Nekaj vas bo dobesedno šokiralo, zato ne boste vedeli, kako se odzvati in kaj narediti. V določenem okolju se ne počutite najboljše, morda zaradi tega, ker ves čas iščejo vaše napake.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Začnite se postavljati zase, vsaj na področju kariere, ker ste si zadali prevelik zalogaj. Bodite pripravljeni na nove podvige, ki bodo drugačni, bolj zahtevni ter tudi bolj donosni.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Čeprav hrepenite po dinamičnih ter vznemirljivih dogodkih, je sedaj bolj pomembno, da opravite to, kar so vam naložili. Zopet se boste želeli izmuzniti, čeprav veste, da to ni priporočljivo.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Težko boste kljub odprti energiji lune v strelcu govorili o zadevi, ki vas na osebnem področju obremenjuje. Morda sami vase niste dovolj sigurni, prav tako bi morali prisluhniti svojim zaznavam.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Težko boste kljub odprti energiji lune v strelcu govorili o zadevi, ki vas na osebnem področju obremenjuje. Morda sami vase niste dovolj sigurni, prav tako bi morali prisluhniti svojim zaznavam.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Izkoristite priložnost, ki se zaradi zanimive vsebine morda ne bo več ponovila. Na delovnem mestu se boste znašli pred novimi preizkušnjami, ki vas bodo razveselile, saj boste pridobili ogromno znanja.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Bodite z energijo lune v znamenju strelca odprti za boljše možnosti, prihajajo tudi vesele novice povezane s čustvenim področjem. Nekdo se bo odločil drugače, kot ste predvidevali.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Popolnoma brez razloga boste kljub luni v svojem znamenju napeti in nestrpni. Želeli si boste dolgih pogovorov in tolažbe, ki jo boste dobili v krogu dobrih prijateljev. Nato bo vse lažje.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

V pomembni situaciji boste imeli sicer zadnjo besedo, čeprav vas vse skupaj obremenjuje. Zadovoljni boste s predlogom prijatelja, ki se bo spomnil, da lahko nekaj spremenita.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Odločni boste in z luno v znamenju strelca na področju kariere nepremagljivi. Nihče se vam ne bo postavljal po robu, saj boste izžarevali energijo, ki bo samozavestna ter stabilna.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Namenite tistim, ki se nahajajo v zapletenih situacijah kakšno prijazno besedo, s tem boste izboljšali celotno vzdušje. Najdite zlato sredino, saj prihajajo spontane rešitve, ki jih bo vredno zagrabiti.

Vas zanima: HOROSKOP: KATERO ŽIVLJENJSKO OBDOBJE JE ZA VAS NAJBOLJ TEŽAVNO? ali RAZMIŠLJANJE JE KLJUČNEGA POMENA