RAZMIŠLJANJE JE KLJUČNEGA POMENA

Pomembno je, kako razmišljate
Pomembno je, kako razmišljate

Pomembno je, kako razmišljate

Predviden čas branja 4 minute

Vaše duševne sposobnosti, ki jih redko uporabite, so osupljive in vam lahko prinesejo uspeh in radost v življenju. V resnici ste tam, kjer ste, in to, kar ste, zaradi načina razmišljanja, ki vam je v veliki meri prešlo v navado. Ko spremenite način razmišljanja, spremenite svoje notranje in zunanje življenje. Razmišljanje, življenje in izkustva številnih ljudi lahko primerjamo z mirujočim ribnikom, iz katerega voda ne odteka in zato se je spremenila v gojišče za najrazličnejša bitja, ki živijo v nepitnih vodah.

A to ni za vse. Spreminjanje misli, občutkov, prepričanj in vedenj ni preprosto, a tako kot lahko okrepite telesno pripravljenost postanete pozitivni, srečni in samozavestni, duševno krepki. Um lahko namenoma nahranite s čistimi, z jasnimi, s pozitivnimi mislimi in podobami in tako postopoma oblikujete življenje, tako kot si želite. Zakon vzroka in posledic pravi, da ima vsaka posledica ali izid v vašem življenju določen vzrok.

Pomembno je, kako razmišljate

Kar bo človek sejal, to bo tudi žel. Če želite v prihodnosti drugačno žetev, morate v sedanjosti posejati drugačne misli. Vaš zunanji svet je odsev tega, kar v določenem hipu premišljujete. Na srečo nadzorujete misli, in če se v tem urite, lahko postanete povsem pozitiven človek. Um je kot osupljiv računalnik, ki ga lahko programirate in dosegate čudovite reči.

Če ohranjate stalen tok čistih, jasnih, pozitivnih misli, želja in ciljev, se programirate in ponovno programirate, samozavestno in odločno čutite in delujete, zlasti pod stresom ali v težkem položaju. Pozitivni, srečni ljudje premišljujejo o tem, kar želijo in kako to želijo. Nesrečni, negativni ljudje premišljujejo o tem, česa nočejo, in pogosto iščejo krivca. Vaš cilj naj bo razmišljanje o tem, kaj želite. Um si programirajte tako, da boste delovali kar se da uspešno in se počutili dobro v svoji koži.

Pomembno je, kako razmišljate

V osnovi poznamo načine razvijanja umskih navad optimizma in samozavesti. Na srečo obstaja zakon navade, ki pravi, da to, kar vztrajno ponavljate, čez čas preide v navado. Razvijate  lahko katerokoli navado, ki se vam zdi koristna in uporabna. Težko je razviti nov pozitiven način razmišljanja ko ga enkrat programirate v um, postane to samodejno in preprosto. Vse je težko preden postane preprosto. Postanete to, kar razmišljate, postanete pa tudi to, o čemer govorite in kar si večji del časa dopovedujete.

Zavestno moramo razmišljati pozitivno, sicer se bo um napolnil z negativnimi mislimi, ki vas bodo bremenile. Z močjo afirmacij so vaše zmožnosti brezmejne. Pozitivne, vedre besede dobijo moč s ponavljanjem. Razmišljate in se počutite v sozvočju z novimi pozitivnimi sporočili in s programiranjem. Nova pozitivna vedenja izločijo in odvrnejo negativne misli in izkustva. Razvijete mogočen duševni imunski sistem. Tehnika umskega programiranja je vizualizacija.

Bolj ko hranite um z jasnimi miselnimi podobami človeka, kakršen želite postati, in uspehov, ki jih želite doseči, globlje v podzavest ko zakopljete te ukaze, bolje vas programirajo za razmišljanje, občutenje in delovanje na način, ki ga zahtevajo okoliščine. Določite najboljši izid izbranega dogodka. Vizualizirajte dogodek, kakor si ga afirmirate. Uzavestite občutek uspeha in sreče, v katerem bi uživali, če bi se dogodek končal, kakor si želite.

Preberite tudi HOROSKOP: KDO SE NAJBOLJ TRUDI OHRANITI ODNOSE IN KDO NAJMANJ? in TEŽAVE NAS NE OVIRAJO, TEMVEČ NAS UČIJO