TEŽAVE NAS NE OVIRAJO, TEMVEČ NAS UČIJO

Skušajte se iz težav učiti
Skušajte se iz težav učiti

Skušajte se iz težav učiti

Predviden čas branja 4 minute

Občutki niso odvisni od dogodkov v življenju, odvisni so od odzivov na dogodke. Dva človeka imata lahko enako izkušnjo, a eden se bo pobral, odpustil in živel naprej, drugi pa bo dalj časa strt, jezen, užaljen in nesrečen isti dogodek, različna odziva. Vsemu, kar vidite, dajete pomen. To pomeni, da nič nima ne pozitivnih ne negativnih čustev samo po sebi, temveč zgolj tista čustva, ki jih sami pripišemo med premišljevanjem.

Ko izvajate zakon nadomestitve in nadomestite negativne misli za pozitivne se vaša čustva v hipu spremenijo. Pomislite na težave, ki vas pestijo danes. Predstavljajte si, da so težave kot kup krožnikov, najmanjše težave so na dnu, največja pa je na vrhu kupa. V vaši največji težavi se skriva dar v obliki nauka, ki se ga morate naučiti, da boste v prihodnosti lahko srečnejši  in uspešnejši. Eden najučinkovitejših načinov, da spremenite negativno v pozitivno je, da v vsaki težavi ali oviri na svoji poti poiščete pomemben nauk.

Skušajte se iz težav učiti

Lahko se odločite, da boste  ta pojem uporabili tudi, ko se boste v prihodnosti spopadali s težavami ali položaji, ki se jih bojite. Nove izkušnje vsebujejo dejavnik strahu in tesnobe, saj so povezana s tveganjem. Ko končno prepoznate nauk v nesrečnem položaju, se vmeša ego. Zato se izogibate soočanju z neprijetnostjo.

Zatiskate si oči in upate, da se bodo težave rešile same od sebe, da bodo izginile, čeprav v srcu veste, da temu ne bo tako. Opogumite se in se soočite z resnico. Naredite, kar vam resnica narekuje, da je treba narediti, in zgodilo se bo in sprostili se boste. Občutili boste srečo in mir. Ko se soočate z resnico s pravim naukom, ki se ga morate naučiti, boste rešili težavo, preden bi sploh naredili prvi korak.

Najhitrejši način, da um preusmerite od negativnega k pozitivnemu, je sprememba besedišča. Namesto besede težava, uporabite besedo položaj. Težava ima negativen prizvok. Ob njej nemudoma pomislimo na izgubo, zapravljanje časa in neprijetnost. Položaj pa ima nevtralen prizvok. Ko rečete; znašli smo se v zanimivem položaju: ne čutimo nobenega čustvenega prizvoka. Zato ostanete mirni, jasnih misli in sposobni za spopad s čimerkoli.

Skušajte se iz težav učiti

Namesto, da se na neprijetnost odzovete kot na težavo ali na osebni napad, raje recite; opravka imam z zanimivim izzivom; Z izzivom se spopadete. Spodbudi vas, da daste od sebe najboljše . Izziv je pozitiven in navdihujoč. Izzivov se veselimo, kajti povzročijo, da se potrudimo in smo po njih še boljši. Najboljša beseda a opis težave pa je priložnost. Odslej ne razmišljajte več o težavah ali neprijetnostih, nepričakovanim oviram v življenju pa raje recite izzivi ali priložnosti. Priložnosti si želimo in se jih navdušeno veselimo.

Bolj ko premišljujete o tem, kaj želite in kam greste, bolj pozitivni in bolj optimistični ste. Optimizem ne pomeni, da se za težave in neprijetnosti ne zmenite, temveč da se odločite za bolj pozitiven in ustvarjalen pristop. Ko spreminjate način razmišljanja, dodajte pozitiven vidik vsemu, kar se dogaja v vašem življenju, kar bi vas lahko na kakršen način osrečevalo. V vsakem slabem poiščite nekaj dobrega. Temneje kot je več zvezd vidimo.

Preberite tudi VAM NI VŠEČ, KJE STE, KAJ STE IN KDO STE? in NEGATIVNI UČINKI ČASA PREŽIVETEGA PRED ZASLONI