Dnevni horoskop za petek 22. decembra 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za petek 22. decembra 2023

Dnevni horoskop za danes, petek 22. decembra 2023

Predviden čas branja: 6 minut

Dnevni horoskop za petek 22. decembra 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Sestavite si svoj seznam želja. Razmislite tudi o tem, da bi nekomu na področju ljubezni dovolili več.

Horoskop nasvet za današnji dan: Polni zanosa in želje po pozitivnem udejstvovanju boste svoje misli in ideje delili z vsakim, ki vam bo pripravljen prisluhniti.

Horoskop
Luna preide v znamenje Bika

Drugo astrološko znamenje bik je po temperamentu melanholično, sicer pa materialistično, praktično in plodno znamenje. V tem znamenju luna zaradi svoje razvnetosti izraža svoje najbolj pozitivne lastnosti. Zemeljsko znamenje, ki ustreza življenjskemu obdobju otroštva, vlada tudi letnemu času pomladi. Tempo življenja se v teh dneh nekoliko upočasni.

Postanemo bolj umirjeni, a tudi trdovratnejši in bolj uporni. Nagon po preživetju, pridobivanju in uživanju nas vzpodbuja k nakupom ter zadovoljevanju čutov. Simbolizira materialne dobrine. Zaradi čutnosti in mesene opojnosti pooseblja razbrzdan značaj. Poudarjena atributa v teh dneh sta zagotovo vztrajnost in trmoglavost, zato se boste težko prilagodili hitrim spremembam in novostim.

Čas primeren za odkrivanje svoj čutov in gradnjo trdnih temeljev v domačem okolju. Pri uresničevanju svojih hotenj boste bolj samovoljni in nepopustljivi, še posebej če se srečate z odporom. Težko boste prenesli, če drugi storijo več, kot vi zmorete, zato vas lahko želja po veljavi in častihlepje zapeljeta, da postanete zavistni in nenaklonjeni. V teh dneh boste pri partnerju iskali smisel za domačnost in nežnost, ter čut za gospodarnost.

Danes ob 21:48 uri Sonce preide v znamenje resnega kozoroga. Kljub temu, da boste imeli močan občutek, da zmorete vse sami, je priporočljivo, da se pred večjimi odločitvami tudi posvetujete s tistimi, ki jim zaupate.

Rojeni v znamenju Kozoroga in dogodki na današnji dan:

  • Demetrij Žebre, slovenski dirigent
  • Štefan Steiner, slovenski teolog in pesnik
  • Zijah Sokolović, bošnjaški igralec
  • Jožef Muhovič, slovenski slikar in likovni teoretik
  • Petra Majdič, slovenska smučarska tekačica

Leta 2012 je v državnem zboru prisegel 4. slovenski predsednik republike Borut Pahor. Na današnji dan Bojan Križaj in Rok Petrovič na tekmi slaloma za Svetovni pokal v Kranjski Gori dosežeta prvo in drugo mesto. Rodil se je Metod Mikuž, slovenski zgodovinar in Herman Potočnik, slovenski raketni inženir, vizionar. Umrl je slovenski pisatelj France Kozar in Ivan Lapajne, slovenski pedagog.

Prihodnost nas vznemirja, preteklost zadržuje. Zato torej nam sedanjost uhaja.

Gustave Flaubert
Katera znamenja zodiaka boste zadnji trenutek kupovala darila?

Dnevni horoskop napoveduje, da boste darila zadnji trenutek nakupovali ovni, vodnarji in tehtnice.

Katera astro znamenja boste najbolj sproščena?

Najbolj sproščeni boste rojeni v znamenju raka in dvojčkov.

Preberite tudi: V KATEREM ASTRO ZNAMENJU STE ROJENE KRALJICE KUHINJE? ali MARS SE POSLAVLJA, LETU 2024 BO VLADALO SONCE

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Prisluhnite, ne da bi nekoga prekinjali, kar bo z energijo lune v biku lažje kot v preteklih dneh. Dan bo odličen za dajanje pobud. Če vas v službi čakajo novi projekti, nikar ne odlašajte več.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Nikar ne bodite več zaprti v okvirje, saj le tako ne opazite bolj barvitih odtenkov. Za težje opravilo, ki se bo pojavilo naključno boste vsekakor dovolj energični, zato dvome čim prej na stran.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Prijatelje boste poskusili prepričati v nekaj, kar vas je v zadnjem času popolnoma prevzelo. Dobro bi bilo, da bi omogočili odločitev po lastni presoji, saj jim to kar predlagate ne bo najbolj všeč.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Današnji občutek, ki se bo prebudil vas bo potegnil v pravo smer, v tisto, ki si jo že dlje časa želite. Intuicija bo danes zelo močna, prihaja tudi priložnost, da nekoga navdihnete v prijetni smeri.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Čeprav boste želeli v miru razmisliti katero pot ubrati, bodo informacije ves čas silile na plano in spreminjale tok dogajanja. Oseba, ki ne zna odnehati v zvezi z zoprno situacijo vam bo šla močno na živce.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Čisto naključno boste naleteli na težavo, ki jo boste želeli takoj in na učinkovit način odpraviti. Nikar ne rinite z glavo skozi zid, saj bo vse skupaj od vas zahtevalo premišljen in odgovoren pristop.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

V zvezi s finančnimi zadevami boste zaradi pretekle zoprne situacije dokaj nezaupljivi. Iskali boste varne opcije in nervozno kalkulirali vse kar se vam bo pojavilo. Pomembno bo, da ne pretiravate.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Brez pripomb se boste prilagajali spremembam v zadnjem trenutku, kar bo nekoga zelo presenetilo, saj običajno ne popuščate. Dokažite tistim, ki vam niso verjeli, da ste iskreni in pošteni.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

S pomočjo odlične intuicije, ki jo bo prebudila luna v biku, se boste spomnili, česa v resnici še niste zaključili. Na trenutke boste sicer napeti in neučakani, toda tega vam nihče ne bo zameril.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Ponudili boste pomoč, vendar v resnici ne boste zainteresirani, saj vas po drugi strani čaka mnogo stvari, pri katerih vam nihče ne more ničesar olajšati. Pomembno bo, da ostanete optimistični.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Prebudilo se bo zadovoljstvo, ki ga pričakujete že nekaj časa, saj boste dobili informacijo, da ste nekaj naredili več kot odlično. Na področju ljubezni storite nekaj spontanega in izvirnega.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Precej bolj zagnani boste kot običajno, zato se boste začeli ozirati za novimi priložnostmi. Pravila vas bodo dolgočasila, bolj vam bodo na kožo pisani nenavadni in drastični prijemi.

Vas zanima: NIKAR NE ŽIVITE LE OD UPANJA ali SEVERNI VOZEL IN VAŠE POSLANSTVO