Dnevni horoskop za petek 20. januarja 2023

horoskop
Dnevni horoskop za petek 20. januarja 2023

Dnevni horoskop za danes, petek 20. januarja 2023

Predviden čas branja: 4 minute

Dnevni horoskop za petek 20. januarja 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Zaradi konjunikcije med Luno in Merkurjem je priporočljivo, da dovolite svoji domišljiji prosto pot, ter da se izognete pretiranemu postavljanju meja.

Horoskop nasvet za današnji dan: Vse kar je komplicirano boste znali postaviti na stran. Vzemite si še nekaj časa, preden se soočite, saj si boste s tem izboljšali situacijo na ljubezenskem področju.

horoskop
Lunin vpliv

Luna je v znamenju Kozoroga

Kozorog je deseto znamenje zodiaka, po temperamentu melanholično znamenje, vlada obdobju starosti in označuje začetek zime. Je hladno, strogo, konzervativno, moralistično, praktično in dogmatično znamenje. Zodiakalna funkcija kozoroga je izjemna koncentracija, čvrsta struktura, voluntarizem in močna ambicija. Predstavlja naravni cikel semena, zamrznjenega v zemlji. Življenjska energija je skrčena v središču teme, pred veličastnim izbruhom.

Nagibajo se k neugnanemu, napetemu delu, pri tem pa so zelo vztrajni.

Navidezna smrt narave ustreza duhovni polnosti v času največje človeške domiselnosti, kajti v tem času na polju ni dela. Kozorog ima čudovit energetski potencial, kljub temu da je na prvi pogled zelo hladen in trd. V medsebojnih odnosih je v dneh z luno v kozorogu začutiti precej hladu, odmaknjenost in pomanjkanje sočutja. Poudarek je na poslovnem področju, pogovori se vrtijo okrog politike in gospodarstva. V teh dneh bodo vaše življenjske zahteve bolj skromne, pojavili pa se bosta tudi varčnost in kritičnost. Z ljudmi boste težje poiskali stik, primanjkovalo vam bo tudi nežnosti.

Danes ob 08:29 uri Sonce preide v znamenje Vodnarja

Ko se Sonce nahaja v vodnarju prihaja najhladnejše obdobje, kar se vremena tiče. Kljub temu pa je vzdušje prijetno, saj strmimo k dogajanju in novim pristopom. Paziti moramo na prehranjevalne navade in se izogibati ogljikovim hidratom, ki povzročajo debelost. Veliko se družimo, naše počutje je razgibano, oblačimo se drugače od povprečja in se zelo dobro počutimo. Pogum je povečan, prav tako želja po druženju.

Danes praznuje Jože Potrebuješ: Astro profil

S Soncem v znamenju vodnarja je neodvisen, emancipiran, njegove ideje pa so zelo napredne. Ponazarja prispodobo prijateljstva, napredka, novosti in ekstravagantnosti. Družaben in svoboden, neobičajen in idealističen poudarja enakost in drugačnost. Veliko bolje se počuti v skupini podobno mislečih ljudi kot doma. Pogosto šokira, še posebej z novimi pravili, ki so popolnoma drugačna od ustaljenih vzorcev.

Z Luno v znamenju rib živi v svojem svetu in pogosto mu je marsikaj zaradi močne intuicije jasno, vendar ne želi priznati, ker je bodisi šibek, bodisi premalo direktnen. Pomembno je, da občuti realnost in okrepi povezavo med intuitivnimi vizijami in resničnim življenjem. Je rojen umetnik, ki tudi živi na svoboden način in se skriva pred vsemi resnimi omejitvami.

Rojeni v znamenju Kozoroga in Vodnarja, dogodki na današnji dan:

  • Mathilde, belgijska kraljica
  • Petra Rampre, slovenska tenisačica
  • Owen Hargreaves, kanadski nogometaš
  • Marco Simoncelli, italijanski motociklistični dirkač
  • Polona Hercog, slovenska tenisačica

Na današnji dan je bila inavguracija Baracka Obame, kot prvega temnopoltega predsednika ZDA. Leta 1980 je Bojan Križaj na slalomu v Wengnu dosegel prvo zmago za slovensko smučanje v svetovnem pokalu. Rodil se je David Lynch, ameriški filmski režiser in Ivana Trump, češko-ameriška manekenka, podjetnica. Umrl je Johnny Weissmuller, ameriški plavalec, filmski igralec in Barbara Stanwyck, ameriška igralka.

Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili, ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili, vendar ne bodo pozabili, kako so se v vaši družbi počutili.

Maya Angelou
Čemu bi se bilo danes smotrno izogniti?

Dnevni horoskop napoveduje, da bi se bilo smotrno izogniti globokim pogovorom.

Katera znamenja zodiaka se boste želela na vsak način premakniti naprej?

Danes se boste želeli premakniti naprej rojeni v zračnih znamenjih.

Preberite tudi: BOLJE JE BITI SREČEN KOT IMETI PRAV ali KITAJSKA LETNA NAPOVED 2023: POTOVANJE Z ENERGIJO ČRNEGA VODNEGA ZAJCA

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Na poslovnem in finančnem področju se lahko zaradi vpliva lune v kozorogu zanesete na svoje pretekle izkušnje. Brez dodatnih težav in zapletov boste ugotovili, kaj lahko nadgradite.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Prisluhnite nekomu, ki točno ve kaj želite. Pogovor, ki ne bo najbolj prijeten, bo potekal v napetem vzdušju, zopet se odpirajo vprašanja, ki vas begajo vendar nanje ne rabite odgovoriti.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Dobro se boste počutili v družbi naprednih ljudi, saj vas bodo spomnili, da je uspeh na poslovnem področju še kako pomemben življenjski faktor, ki ga je potrebno negovati.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Na področju čustev vas čaka lepa, zanimiva priložnost, ki jo je vredno izkoristiti. Na poslovnem in finančnem področju boste z luno v kozorogu dovolj pogumni in motivirani, da opravite vse kar vas čaka.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Priznajte si, da z nekom enostavno niste usklajeni, čeprav se že dlje časa trudite na vse pretege. Glede poslovnih zadev boste nezaupljivi, toda počasi se stvari premikajo v bolj sigurno smer.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Nekaj, kar boste izvedeli vas bo spravilo v negotov položaj. Vsekakor bi morali narediti kakšen pomemben korak in se bolj pogumno postaviti zase. Večer bo obarvan s prijetnim druženjem.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Polni raznih misli in željni dogajanja boste prišli do zaključka, da vas obkrožajo posamezniki, ki ne razmišljajo v vaši smeri. Ne morete razumeti nekoga, ki je trmast in noče slišati kaj dela narobe.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Močno si želite, da bi nekaj pomembnega izpeljali brez težav, vendar žal nimate prave taktike. Ne zapirajte se vase, saj se bo okoli vas dogajalo veliko zanimivega in razigranega.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Vse, kar se bo dogajalo na čustvenem področju, vas bo pripeljalo do tega, da se odločite kam naprej. Slaba stran današnjega dne bodo pripombe nekoga od domačih.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Nadzorujte v kočljivi situaciji svoja čustva, saj glede določenih odločitev še niste prepričani. Ko boste vedeli kako nadaljevati, bo vse skupaj dobilo drugačen priokus.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

V družbi se dogaja nekaj, kar vam ni preveč všeč, okoliščine so napete. Trenutno sta tudi z nekom od sodelavcev na različni valovni dolžini, zato se niti ne trudite da bi dopovedali, čeprav veste da imate prav.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Zaupajte svoji presoji, saj veste, da vas lahko obrazi, ki samo obljubljajo hitro prinesejo okoli. Marsikdo vas bo želel usmeriti v napačno smer, vas zavesti, vendar ostanite pri svojem mnenju.

Vas zanima: IZKAZOVANJE LJUBEZNI DELUJE LE ČE JE PRISTNO IN SPONTANO ali JE VAŠE TELO TUJEC ALI PRIJATELJ?