IZKAZOVANJE LJUBEZNI DELUJE LE ČE JE PRISTNO IN SPONTANO

Ali lahko ljubezen enačimo s partnersko povezavo?
Ali lahko ljubezen enačimo s partnersko povezavo?

Ali lahko ljubezen enačimo s partnersko povezavo?

Predviden čas branja: 4 minutes

Ljubezen dejansko ni samo čustvo, temveč jo zaznamuje tudi naša sposobnost, da nekaj želimo za drugega človeka. Da nekoga resnično ljubimo, je najprej potrebno, da ga želimo ljubiti in smo v vsakodnevnem življenju posledično ljubeči do njega. Za ideal resnične ljubezni je značilno dvoje, resnična ljubezen ni obtežena s pričakovanji in resnična ljubezen pomeni, da smo sočutni do pomanjkljivosti drugega. Popolnoma napačno bi bilo ljubezen enačiti s partnerstvom. Partnerstvo je razmerje, v katero se podamo ob določenih pogojih in z določenimi pričakovanji. Je zavestna ali nezavedna pogodba, ki jo skleneta dva človeka.

Razmerje samo po sebi še zdaleč nima nič skupnega z resnično ljubeznijo.

Toda ali je ideal resnične ljubezni med moškim in žensko sploh mogoče uresničiti? Navsezadnje smo egoistični in smo v življenju vsi usmerjeni v lastno srečo in preživetje. Resnična ljubezen je nedvomno nekaj posebnega. Ko čutimo, da nam človek, ki ga imamo radi, izkazuje znake resnične ljubezni, nismo le polaskani, temveč se nagibamo k temu, da se do ušes zaljubimo vanj. Kajti resnična ljubezen je neizmerno zapeljiva! Ljubezen, ki ni obremenjena s pričakovanji, sicer doživimo le v otroštvu. Najti takšno obliko brezpogojne ljubezni še pri katerem drugem človeku je izredna redkost.

Ali lahko ljubezen enačimo s partnersko povezavo?

Če vam uspe partnerju izkazovati geste resnične ljubezni, boste nanj naredili zelo močan vtis.

Začutil bo domač občutek varnosti. Kako torej izkazovati partnerju geste resnične ljubezni? Skrbite zanj, ko mu ne gre dobro. Negujte ga, ko obleži v postelji. Držite z njim, ko se znajde pod pritiskom. Branite ga pred drugimi, ko ga napadejo. Če kdaj resnično potrebuje pomoč, niti trenutek ne oklevajte, temveč mu nudite podporo brez ozira na neprijetnost. Če se mu zgodi kaj resnično neprijetnega, se vedite, kot da se ni bič zgodilo.

Tako mu pokažete, da se lahko ob vas počuti varno. Prenesete majhne slabosti in ga v trenutkih šibkosti ne razočarate. Zapomnite si, kaj ima še posebej rad in česa si zelo močno želi. Pripravite mu posebno darilo, s katerim mu boste pokazali, da ste pozorno prisluhnili, kaj mu je všeč. Gesta, s katero mu izkažete ljubezen, je bistveno učinkovitejša kot vsakršno besedno izražanje ljubezni. Pokažite mu, da verjamete v njegovo prihodnost. Pokažite mu, da vidite v njem potencial. Podpirajte njegove poklicne načrte.

Ali lahko ljubezen enačimo s partnersko povezavo?

Posvečajte mu pozornost.

Bodite na tekočem o stvareh, ki ga ganejo, ter o tem, kaj ga skrbi in o čem razmišlja. Sprašujte ga in pokažite zanimanje za njegovo življenje. Druga značilnost resnične ljubezni je sočutje do pomanjkljivosti drugega. Gre za to, da ljubljenega sprejmemo z vsemi njegovimi slabostmi in strahovi, čisto takšnega, kot je. Pogoj za to je, da se ljubljeni teh svojih strahov in slabosti zaveda. Če moški opazi, da ste spregledali njegove slabosti, a ste do njih prizanesljivi in popustljivi, boste nanj delovali nadvse pozitivno.

Če imate opravka z zelo samozavestnim, morda celo samovšečnim moškim, je včasih primerna naslednja taktika; na prefinjen način ga pripravite do tega, da se zave svojih slabosti nato pa mu pokažite, da ga kljub  temu ljubite. Na splošno velja; ne delajte stvari, zaradi katerih bi izpadli neverodostojni. Resnična ljubezen je nekaj posebnega. Izkazovanje deluje le, če je pristno, spontano in brez očitnih skrivnih naklepov. Resnična ljubezen prihaja iz srca.