KITAJSKA LETNA NAPOVED 2023: POTOVANJE Z ENERGIJO ČRNEGA VODNEGA ZAJCA

Kaj vam prinaša leto črnega vodnega zajca?
Kaj vam prinaša leto črnega vodnega zajca?

Kaj vam prinaša leto črnega vodnega zajca?

Predviden čas branja 0 minut

21. januarja 2023 se poslavlja iz svojega vodilnega položaja črni vodni tiger in prepušča z 22. januarjem 2023 vladanje črnemu vodnemu zajcu (po vietnamski različici tako imenovani mački), ter ostaja na svojem položaju do 09. februarja 2024. Pred tem je bil vladajoč črni vodni zajec v letih 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1987, 1999 in 2011. Vsi, ki ste v obdobju črnega vodnega tigra sledili njegovim smernicam, ste v svojem življenju naredili korenite spremembe, se naučili tihega, skromnega in hkrati učinkovitega življenja. Vaše spremembe so vplivale na celoten pogled zdravega načina prehranjevanja, trdega, vztrajnega dela, ki se že obrestuje ali pa ste zaradi neupoštevanja navodil črnega vodnega tigra padli še v večje brezno revščine, brezupa, obsojanja, depresije in žalosti.

Vedno imamo možnost izbire, da spremenimo način svojega delovanja, poskušamo popraviti in spremeniti vse, kar nam lahko omogoči boljše, lahkotnejše, kvalitetno in uspešno življenje.

V prihajajočem letu lahko uvedemo spremembe s podporo črnega vodnega zajca, ki nam bo na nežen, moder način omogočil umirjeno plovbo po trenutno razburkanem morju. Pokazal vam bo, kdaj je primeren čas za podrejeno prilagodljivost, ki vam bo prinesla pozitivne rezultate, saj to obdobje ni primerno za ošabnost in prevzetnost, ker z njo lahko dosežete le nasproten učinek, ki ga boste kasneje morda obžalovali.

Posebej močan je njegov vpliv od 5. do 7. ure zjutraj, v pomladnem času meseca marca.

Njegov pripadajoč element je voda, povezan je z  vodnim znamenjem ribi. Ribe bodo imele z vodnim črnim zajcem precej močnejšo podporo kot ostala znamenja, da izrazijo svoje potenciale in delujejo bolj umirjeno, ter pričnejo z konkretnimi spremembami. Njegova leta se nagibajo k umirjenosti od predhodnega kaosa v pestrem tigrovem letu. To je primeren čas, da se nekoliko umaknemo v ozadje, se umirimo in spočijemo od napornih situacij. Pridobimo možnost spoznanja, da je primernejše in bolj ugodno dogovarjanje s kompromisi, kot pa agresivno napadanje ter izsiljevanje.

Pozorni moramo biti, da si s pretirano prizanesljivostjo ne naredimo škode, ter postavimo mejo, do kje je primerno popuščati.

Kaj vam prinaša leto črnega vodnega zajca?

Previdnost je potrebna pri vplivu prevelikega udobja, saj lahko prevelika ležernost oslabi še kako potrebno učinkovitost in čut odgovornosti. Čeprav je to obdobje umirjenosti in umika, ter celjenju ran iz preteklosti, morate ostati budni in slediti iz ozadja. Kljub vsem nevihtam predhodnega obdobja, lahko v letu črnega vodnega zajca pričakujete izboljšanje, tako v počutju, kot v energiji, odnosih, doseganju ciljev ter v smeri izboljšanja finančne situacije.

Črni vodni zajec spada med srečno znamenje, ki ponazarja dolgoživost, svojo neizmerno moč pa črpa od Lune. Je tudi znamenje nežnosti, čistosti, lahkotnosti, ljubečega obnašanja in upoštevanja lepote. Vse to so zelo koristne in uporabne lastnosti dobrega diplomata za doseganje želenega. Prinesel vam bo več spokojnosti, umirjenosti, skladnosti, zadržanosti in dobrih presoj, da se ne boste brez potrebe zaganjali v nekaj, kar ni dosegljivo ali v neznano. Njegov negativen vpliv občasne slabe volje pa lahko sproži pretirano ravnodušnost in odmaknjenost od drugih. Prinesel vam bo dober instinkt za razna pogajanja in služenja denarja.

Njegova šibka točka je kritika, ki jo težko prenese in se raje premeteno umakne, kot da bi razčistil neljubo situacijo.

Pod vplivov črnega vodnega zajca boste do svojih bližnjih izredno nežni, ljubeči in ustrežljivi, do ostalih pa precej površni ali brezbrižni, kar seveda ni vredu. Ker ne mara nadlegovanja in prepirov, je skrben ter obziren, kar pričakuje tudi od okolja. Če tega ni deležen, se hitro umakne. Ne glede na njegovo mirno in nežno naravo, pa tiči v njegovi notranjosti neizmerna moč in volja, ki včasih vodi celo v pretirano samozavest. Zraven njegovega odličnega, uglajenega obnašanja ima močno sposobnost premišljenega vztrajanja za dosego svojih ciljev.

Njegovo notranje, resnično delovanje in taktike težko prepoznamo, vendar nikoli ne deluje na brutalen, pokvarjen način do nasprotnika.

Kaj vam prinaša leto črnega vodnega zajca?

Ker je zelo preudaren, obziren in oprezen, mu delno pripisujejo zaradi tega počasnost. Ampak ravno to mu prinaša prednost, da na koncu umirjeno doseže svoj zadani cilj. Njegov vpliv vam bo prinesel boljšo, prodornejšo komunikacijo, prijetnejše odnose v delovnem kolektivu, toplejše osebne odnose in več razumevanja z drugimi. V pomoč vam bo tudi pri obvladovanju stresne naglice, kaotičnega delovanja in sprejemanja prave mere, ter strpnosti, na kar se bo okolje pozitivno odzivalo. Naučil vas bo sočutnosti, pozornega poslušanja in preudarnosti, ter vas usmerjal, da izberete zase lažjo pot, ki vas bo brez večjih stresov, zaletavosti in panike peljala proti rešitvam.

Prebudil vam bo strast za vse kar vam bo zanimivo, da boste neutrudno raziskovali in načrtovali, čeprav boste v trenutku, ko boste začutili, da imate dovolj, tudi prenehali in se usmerili drugam. Z njegovim vplivom boste ozavestili, da bo svet tudi jutri tukaj in ne boste brezglavo divjali, ter se naučili obvladati v vsaki situaciji. Dobili boste možnost živeti sebe in dovolili živeti tudi drugim po njihovem navdihu. Povečate lahko ugled, in sicer s skromnimi dejanji.

Narava črnega vodnega zajca je ljubeča in priljubljena v svoji sredini, zato ima le malo sovražnikov.

Odzivi nanj so dobro čutni z vso mero tolerantnosti in strpnosti. Ob kakršnem koli nadlegovanju znajo spretno, prisrčno in hitro izstopiti iz kroga ljudi, ki ne izpolnjujejo njegovih pričakovanj.  Obožuje skladnost v svojem življenju ne glede za kaj gre, ni pa preveč pripaden svoji družini, njenim običajem, navadam ter obveznostim, čeprav poskrbi za družino na svoj primeren način. Na splošno si nikoli ne dovoli preveč blizu in prefinjeno drži distanco, običajno se raje umakne zahtevnim situacijam in jih prepusti drugim. Njegove vrednote so opredeljene na na veselo, očarljivo, uslužno in prijazno, ter po drugi strani pretirano občutljivost, zasanjanost in ravnodušnost.

Kaj vam prinaša leto črnega vodnega zajca?

Zelo dobro pozna svoje kvalitete in je sposoben v trenutku izločiti vse in vsakogar, ki ruši njegov ustaljen mir.

Zelo pomembna mu je varnost in se zaradi tega ne spušča v drzne, tvegane korake, ki bi ga morebiti ogrozili. Vedno poskuša poskrbeti, da deluje lahkotno, brez večjih zapletov in je precej samoljuben. Značilno zanj je, da ni ustvarjen bojevnik, saj običajno vedno izbere pot brez prevelikega napora, naglice ali boja. Če je primoran ali napaden, pa se zna dobro braniti. Njegov prefinjen okus je usmerjen v uživanje in materialno lagodnost.

Njegovo srce uživa v harmoniji popolnega miru in ne opredeljuje situacij ter ljudi na dobre in pokvarjene. Prav tako zna poskrbeti za urejenost svojih stvari.

Ker je element črnega vodnega zajca voda, bo za leto pred vami značilna čustvenost, prav tako tudi spontanost, meditativnost in krhkost. Zaradi velike dovzetnosti se vas lahko dotaknejo tudi neprijetne misli in občutki drugih. Z odličnim spominom in z nevsiljivim posredovanjem svojih idej boste nezavedno pritegnili pozornost drugih, ki vas bodo spontano podpirali in vam z veseljem priskočili na pomoč.

Kaj vam prinaša leto črnega vodnega zajca?

VPLIVI ZDRUŽLJIVOSTI ČRNEGA VODNEGA ZAJCA:

 • Na nekaterih področjih s skupnimi interesi uspešno sodeluje na obojestransko spoštljiv način s podgano.
 • Z bivolom je sodelovanje pogojeno do določene meje.
 • Tigru vodni črni zajec ne zaupa, med njima je čutiti napetost, nezaupanje in celo sovražen odnos.
 • Z drugimi zajci se spontano razume, sodeluje in prisotna je medsebojna pomoč.
 • Z zmajem imata kar nekaj skupnih interesov, hkrati pa so prisotna premostljiva nesoglasja.
 • S kačo zna biti strpen brez poglobljenih vezi, mogoč je dober odnos v kolikor sta usmerjena v skupen projekt.
 • Nikakor ne gre brez sovražnega, konfliktnega odnosa in nesporazumov brez kakršne koli možnosti sodelovanja s konjem.
 • Čudovit, ljubeč in razumevajoč odnos vzpostavi s kozo, s katero imata veliko skupnega.
 • Tekmovalnost, omejeno zaupanje in toleranten odnos je viden z opico.
 • Zelo konflikten, neskladen odnos je izražen do petelina.
 • Srečen je v družbi psa, ki mu zelo zaupa.
 • Simpatično in složno se povezuje z merjascem.

Glede na to, da je leto 2023 v znamenju črnega vodnega zajca, se bodo osebe, rojene v letu zajca izredno dobro počutile, pričakujejo lahko napredek na poslovnem in materialnem področju, povrnjen izgubljen vložek, lahkotno uresničitev zastavljenih ciljev, ter izboljšane odnose v družini. Priporočljivo je, da izkoristimo ponujene planetarne danosti za izboljšanje svojega položaja, ter da upoštevamo opozorila negativnih vplivov, da preprečimo morebitne težave in s tem sprožimo osebno nezadovoljstvo. To nam lahko uspe s pozornostjo, veliko preudarnostjo, budnostjo, ter spremljanjem planetarnih vplivov. Pomembno je, da si bomo dovolili v miru odpočiti in razmisliti pred vsakim ukrepanjem in akcijo.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi HOROSKOP: BOSTE IMELI V 2023 PODREJENO ALI NADREJENO VLOGO?