HOROSKOP: BOSTE IMELI V 2023 PODREJENO ALI NADREJENO VLOGO?

Katera astro znamenja bodo imela v 2023 podrejene in katera nadrejene vloge?
Katera astro znamenja bodo imela v 2023 podrejene in katera nadrejene vloge?

Katera astro znamenja bodo imela v 2023 podrejene in katera nadrejene vloge?

Predviden čas branja: 14 minutes

Življenje vloge običajno porazdeli, nekaterim bolj ustrezajo podrejene vloge, drugi uživajo v nadrejeni vlogi. Ne bodite presenečeni, če bo energija leta 2023 določene vloge pomešala. Ko pomislimo na nadrejeno vlogo, se najprej prikrade v misel dejstvo, da je nadrejena vloga dominantna, prevladujoča, vendar ima nadrejena vloga tudi številne prednosti, še posebej v povezavi z delovanjem na področju odnosov. Ideja o posamezniku, ki prevzame vodstvo v razmerju, ima lahko veliko negativnih predznakov. Vendar nekateri uživajo v vodenju, saj izvabi iz njih najboljše ter omogoči, da mu drugi sledijo.

Odnos lahko primerjamo s plesom.

V odnosih, tako kot pri plesu, mora nekdo prevzeti vodstvo, v nasprotnem primeru vsa harmonija izgine. Ko prevzamete vodilno vlogo, ne glede na to, ali gre za razmerje ali ples, to pomeni, da prevzamete aktivno vlogo pri izvajanju želenega rezultata. Za dobro vodenje plesa je potrebno biti pozoren tudi na to, kako se plesni partner želi gibati. Pri odnosu pa je potrebno več pozornosti nameniti temu, ali nam nasprotna stran, ki ima običajno podrejeno vlogo sledi. Vodenje dokazuje vlaganje v odnos.

Katera astro znamenja bodo imela v 2023 podrejene in katera nadrejene vloge?

Z nadrejeno vlogo je mogoče zgraditi zaupanje, vendar je pomemben del zdravega partnerstva izkoriščanje prednosti drug drugega.

Prepustiti nekomu, da vodi, pomeni, da prevzame določeno vlogo v partnerstvu, kar pa zahteva zaupanje. Biti dober vodja pomeni biti jasen in zanesljiv. Biti steber za odnos pomeni prevzeti vodstvo ter biti pripravljen voditi pogovore in celo nesoglasja z odprtim umom. Imeti nadrejeno vlogo v odnosu pomeni biti premišljen v težkih časih. To lahko žal pomeni tudi prekinitev razmerja, če je to za v danem trenutku najboljša možnost.  Oseba, ki vam dovoli usmerjati odnos, je tista, ki prepozna vašo globoko željo, da se dokažete tistim, ki jih imate najraje. Druga plat prevzemanja vodstva je, da se zavedate, da ne boste vedno dosegli ideala.

Spoštovanje v razmerju pomeni, da se obe vlogi spoštujeta.

Nadrejena vloga kriči motiviraj in navdihni. To so posamezniki, ki dovolijo da njihova strast govori in so pogosto zgled vsem ostalim. Njihova sposobnost, da samozavestno in navdušeno izrazijo svoje ideje, pritegne ljudi. Ljudje jim seveda zaupajo in jim želijo slediti. Primarna veščina nadrejene vloge je sposobnost, da se umaknete in ste aktivni poslušalec. V tej poziciji si ne dovolite, da bi zaradi vašega ega sledili prvim instinktom ali da situacije ne vidite takšne, kot v resnici je. Aktivno poslušanje krepi odnose in vas naredi bolj vredne zaupanja.

Katera astro znamenja bodo imela v 2023 podrejene in katera nadrejene vloge?

Zdrava pričakovanja so nekaj, kar tisti, ki prevzemajo nadrejene zelo dobro razumejo. Izražajo, kar hočejo, pri tem pa ostajajo pozitivni in celo igrivi. So samozavestni, ne agresivni pri uveljavljanju svojih meja, če se počutijo ogrožene ali česa ne želijo narediti. Osebi, ki ima podrejeno vlogo omogočajo, da določi tudi svoja pričakovanja, tako da lahko oba izpolnita svoje potrebe. Svojih prepričanj ne vsiljujejo drugim, ampak poskušajo pomagati razumeti. Pripravljeni so razpravljati o različnih pogledih, ne da bi se branili ali zatekli k verbalnim napadom.

Če se soočijo z oklevanjem, lahko počakajo in nato poskusijo znova.

Vedno razumejo, kdo so, kaj hočejo in kaj je potrebno za to. Osebo, ki ima v odnosu podrejeno vlogo spoštujejo in jo obravnavajo kot enakovredno. Oseba, ki ima v določenem odnosu nadrejeno vlogo je tista, ki sprejema odločitve, prevzema odgovornost in stopi naprej, da vidi, kaj je treba narediti. Tisti, ki imajo podrejene vloge nočejo, da jim narekujete, zaradi česar so nemočni.

Katera astro znamenja bodo imela v 2023 podrejene in katera nadrejene vloge?

NADREJENE VLOGE

V letu 2023 boste nekateri imeli vodilno, nadrejeno vlogo v ljubezenskih, poslovnih in ostalih odnosih ter povezavah. Skušajte to vlogo, ne glede na dejstvo ali jo poznate, ali vam je tuja izkoristiti v prid sebi ter izboljšanju odnosov, ki bodo v prihajajočem letu še kako pomembni. Nikar pa ne izkoriščajte moči, raje jo uporabite v smislu reševanja in pomoči drugim, še posebej šibkejšim.

Dejstvo je, da zaradi njegove narave ter letošnjega vladarja Marsa, ki se z njim povezuje glavno nadrejeno vlogo prevzema oven.

Zanj morda to niti ne bo tako intenzivna preobrazba, saj je njegovo življenje običajno usmerjeno k temu da vodi, ne da bi se tega sploh zavedal. Ravno zaradi Marsove energije bodo ovni prevladali v smeri, da nasprotni strani pokažejo, kateri del sebe bi morala okrepiti, ter ji dajo smer, da postane bolj samozavestna in določna. Ovni lahko odlično izkoristite to moč in prevladujočo energijo na področju kariere ter izobraževanja, saj boste pred sabo brez posebnega truda rušili zidove, drugi pa vam bodo pri tem sledili. Seveda pa vse skupaj ne bo tako negativno, kot se sliši, saj bodo ti zidovi načeti, napol podrti, skratka, hrepeneli bodo po tem, da jih nekdo, ki je dovolj pogumen poruši. Zavedali se boste, da nekdo pričakuje, ker vas vidi kot vodilni lik vašo naslednjo potezo, zato boste sposobni biti odločni in neposredni.

Levi, ne gre za to, da bi želeli imeti nadrejeno vlogo, smatrate da vam enostavno pripada, ker se podrejenih vlog morda celo malce bojite.

Katera astro znamenja bodo imela v 2023 podrejene in katera nadrejene vloge?

Biti vzor, pokazati smer, to bo vaše vodilo pri usmerjanju drugih, ki vam bodo z veseljem sledili, saj boste izžarevali prepričljivost. Jasno vam je, da je navsezadnje svet poln neumnosti, zato se boste večkrat pomaknili na čelo množice in si s svojim pogumnim nastopom utrli širšo pot. Če tisti, ki vas obkrožajo vedo, kaj je dobro zanje, jim dovolite, da delujejo po svoje, saj bi jih lahko s svojo nadrejeno vlogo samo zmedli. Vendar se jih bo v letu pred vami znašlo veliko, ki ne vedo oziroma nočejo videti, kaj je dobro zanje, zato je dobro, da jih vodite in popeljete k temu, da bodo sami spregledali, kaj bi morali spremeniti. Všeč vam bo občutek, da so ponosni, da vam lahko sledijo.

Raki ste tisti, ki vas večina vidi kot občutljive, nesigurne vase in zasanjane v svet čustev, vendar se boste s pomočjo Marsa, ki mu boste težko ubežali v 2023 postavili v nadrejeno vlogo, vsaj na nekaterih področjih delovanja.

Ljudi boste z odlično intuicijo z lahkoto prebrali. Marsikateri med njimi bodo delovali kot da berete poceni roman z mehkimi platnicami. Vi ste tisti, ki upravljate in izbirate, zato se potrudite, da boste postavili kvaliteto v ospredje, ter potegnili na plano dovolj moči, da prekinete vse negativne povezave. Ko boste odločeni da stopite v nadrejeno vlogo na področju ljubezenskih odnosov, boste verjetno najprej naleteli na šokiran pogled ljubljene osebe, vendar naj vas to ne ustavi. Upajte si narediti tisto, o čemer ste sanjali in kar vas je mikalo. Moč in pogum vam prinaša Mars, v kombinaciji z ostalimi planeti se boste znali dvigniti tudi ego, seveda v koristni smeri.

Device, čeprav se boste v januarju spraševali, zakaj bi sploh, glede na skrhane odnose v zadnjih letih in razne faze nespoštovanja želeli voditi druge.

Spraševali se boste, ali se tisti, ki so vedno v podrejenih položajih zavedajo, kakšna velika odgovornost je imeti nadrejeno vlogo in voditi. Nato že v februarju zaradi nekaj nezadovoljstva prihaja močna želja po tem, da na področju ljubezni in kariere prevzamete nadrejeno vlogo, v smislu izboljšanja in popravljanja vsega kar vas moti.

Katera astro znamenja bodo imela v 2023 podrejene in katera nadrejene vloge?

MEŠANE VLOGE

V enem trenutku boste prepričani, da morate voditi, saj je le to prava izbira, v drugem trenutku pa se boste prepustili in se zleknili v podrejeni vlogi, kjer vam bo udobno. Nihanja in različne energije vas lahko izčrpajo, še posebej v pomladnem obdobju, ko bodo spremembe med eno in drugo vlogo zelo pogoste.

Tehtnice, najbolj na živce vam bo šlo, če vam bodo govorili, kaj morate storiti, vendar v 2023 ne boste tako trmast upornik, da bi prezrli dober nasvet ali nesramno nadrli nekoga, ki vam morda v resnici želi le dobro.

Opazovali boste druge, šele nato se boste odločili, ali voditi ali slediti, kar lahko tudi na področju dela povzroči zmedo med sodelavci ter z nadrejenimi. Na trenutke ne boste imeli dovolj energije, da bi predlagali, ter utirali pot ali izbrali tisto, kar je prav. V določenih trenutkih, še posebej jeseni pa boste točno vedeli, kaj hočete, medtem ko vsi ostali okoli vas ne bodo prepričani, to vas bo vodilo k temu, da se prej ali slej znajdete v nadrejeni vlogi.

Škorpijoni boste zaradi vpliva Marsa spremenili pot. Ker ste vedno tisti ki si zamislite, predlagate in se ne strinjate, če niste prepričani vase, vam bo v 2023 ustrezala tudi podrejena vloga.

Ker pa boste kljub vsemu zelo močni, samoiniciativni se boste težko uprli, da bi ostali in uživali v podrejenih vlogah. Najtežje bo poiskati ravnovesje na področju čustev, ker boste v enem trenutku pričakovali, da vas ljubljena oseba navduši, v drugem trenutku pa boste entuziastično navduševali sami. Ne bo pa vam toliko mar za ukazovanje ali sprejemanje ukazov, še posebej v jeseni, ko boste bolj mehki in prilagodljivi. Med vodi, sledi ali umakni se s poti boste po dolgem premisleku verjetno v zimskem času izbrali umakni se s poti. Podredili se boste, če boste začutili, da vam lahko nekdo naredi uslugo.

Katera astro znamenja bodo imela v 2023 podrejene in katera nadrejene vloge?

Biki, v začetek leta se boste zagnali v nadrejeni vlogi, še posebej na področju kariere, kjer boste prepričani, da je vaša ideja tako dobra, da bi ji morali vsi slediti ali prisluhniti.

V prijateljskih odnosih se bodo prepletale mešane vloge, zamenjali jo boste takrat, ko vas bo nekdo, ki vam je sicer blizu ves čas dražil z raznimi ciničnimi pripombami. Znali se boste ubraniti in se povzpeti v nadrejen položaj, seveda z ostrim bikovim pogledom, ki se ga ustrašijo tudi najbolj pogumni.

Vodnarji, vodili boste z veseljem, obdarjeni s pogumom in kreativnim umom, vendar le, če nihče drug tega ne bo hotel ali zmogel.

Prijateljem in ljubljenim osebi boste zelo naklonjeni, želeli boste ustreči, izpolniti vsako željo, kar vas bo popeljalo v podrejeno vlogo. Dokler bo pozornost na vaši strani vam bo to odgovarjalo. V poletnih dneh prihaja na plano nenaden čustven vulkan, ki lahko povzroči, da vam podrejene vloga ne bodo več ustrezale. Če boste presodili, da je nekaj dobro za celoto ali skupino, boste ubogljivo sledili. Če pa vas bo preplavil občutek, da nekaj ni dobro za nekoga ali za vas, boste prevzeli vajeti in vse skupaj rešili.

PODREJENE VLOGE

V letu 2023 si boste dvojčki, kozorogi, strelci in ribe preprosto želeli oddahniti. Pustili se boste presenetiti, ter sprejeli, kar vam življenje v določenem trenutku ponuja. Ta spontana narava vam bo v veliko pomoč, da svoj um nahranite s tistimi stvarmi, ki vas sproščajo, ne pa da ste ves čas preobremenjeni.

Dvojčki, všeč vam bo da imate ob sebi ljudi, ki so vas pripravljeni voditi.

Na ljubezenskem področju se boste odločili vse vajeti, vključno z vso odgovornostjo prepustiti ljubljeni osebi, kar pa ne bo najbolj pozitivno vplivalo na odnos. V redkih primerih boste prevzeli vodstvo, v bistvu takrat, ko boste zaradi počasnosti ali napačnih potez drugih tik pred živčnim zlomom. Raje boste sopotnik kot voznik, kar sicer ni v vaši navadi, saj obožujete vožnjo, vendar bo tako lažje za vas.

Kozorogi, utrujeni od tega, da na področju kariere in denarja vedno vi vodite, usmerjate, predlagate, rešujete, si boste zaželeli močno spremembo.

Katera astro znamenja bodo imela v 2023 podrejene in katera nadrejene vloge?

Prevzeli boste podrejeno vlogo ter sledili drugim. Vse skupaj bo drugače od običajnega, zanimivo vendar tudi utrujajoče. V podrejeni vlogi vas bo v službi marsikaj zmotilo, vendar je morda ravno to tisto, čemur bi morali posvetiti pozornost. Menjavo vlog izkoristite kot prijetno preobrazbo, ki vas bo navdihnila z lahkotno drugo platjo. Brez težav boste sprejemali smernice ter celo ukaze starejših ter tistih, ki so dobro podkovani.

Strelci, raztresen um, ki je vedno obremenjen s tem, kaj mora še narediti za nekoga, komu je potrebno vrniti uslugo in koga je potrebno presenetiti se bo moral ustaviti.

Izstopite iz nadrejenih vlog, še posebej tam, kjer vse to spremlja kopica podatkov, ki vas vodijo v preobremenjenost. Podrejene vloge vas bod notranje umirile in vas popeljale k temu, da razkrijete tisti delček sebe, ki ste ga včasih oboževali, sedaj pa vas lahko ponovno obišče, se sestavi in vas preseneti. Sledite vsem, ki so preprosti in modri, izognite se vodenju tistih, ki so plehki, bahaški, neiskreni in imate z njimi slabe izkušnje že iz preteklosti.

Ribice ne potrebujete zamenjati vlog, saj skoraj nikoli ne prevzemate nadrejene vloge, niti pri delu, niti v družini niti na drugih področjih delovanja.

Niti Mars vam tokrat ne bo mogel do živega, raje kot da bi naredile veliko spremembo, se boste zadrževale v coni udobja še naprej, dokler morda enkrat ne bo zmanjkalo vode. Popolnoma boste zadovoljne s tem, da ste podrejene, popustljive, vendar nikar ne bodite naivne.

Kaj pa, če bi se v letu 2023 odločili ostati usklajeni v smeri, da bi natančno vedeli, kdaj voditi in kdaj ji prepustiti odločitev? Takoj ko boste to storili, boste začeli opažati pozitivno razliko v dinamiki odnosa. Razlogov zakaj določeni ljudje ne želijo sprejeti nadrejene vloge je ogromno. Ne glede na razloge, določeni posamezniki pogosto zavračajo odgovornost, saj slepo verjamejo, da če ne prevzamejo vodstva, ne bodo odgovorni, če gre kaj narobe.

Pripravljeno za Sensa.si