KATERA ASTRO ZNAMENJA NIKOLI NE IGRAJO VLOGE ŽRTVE

Spadate med posameznike, ki nikoli ne igrajo vloge žrtve?
Spadate med posameznike, ki nikoli ne igrajo vloge žrtve?

Spadate med posameznike, ki nikoli ne igrajo vloge žrtve?

Predviden čas branja: 4 minutes

Spadate med posameznike, ki vedno dvignejo glavo in se pogumno soočajo z vsem, karkoli nudi življenje? Če se pojavijo težave, ne iščejo krivde drugje, ampak znajo priznati svoje napake in jih če je potrebno popraviti. Znajo utišati notranjega kritika in se soočiti z vsem, kar se pojavi, sami sebi so zadostni, zato lažje krmarijo skozi življenje.

OVEN

Oven se nikoli ne smili sam sebi. Dobro se zaveda, da je sam odgovoren za svoje počutje in vse kar se mu dogaja v življenju.  Zna se postaviti zase in poskrbeti zase. Tudi ko se ga dotaknejo zdravstvene težave, drugi morda sploh ne bodo vedeli za to, saj je oven zelo močan posameznik, ki se zna spoprijeti tudi z najhujšim scenarijem. Ko ga doleti prekinitev ali ga preseneti negativna situacija, se zna oven zbrati in sam poiskati najboljši možen izhod, seveda z dvignjeno glavo. Jasno jim je, da igrati vlogo žrtve opravičuje trpljenje. Samopomilovanje je v njihovih očeh bežanje pred soočenjem s tem, kar bi bilo potrebno izboljšati.

Spadate med posameznike, ki nikoli ne igrajo vloge žrtve?

LEV

Lev je sam sebi zadosten, zelo samozavesten in prepričan, da v življenju zmore sam. Vedno poišče svetlo plat in se zaveda, da so težave v življenju prisotne, da jih rešimo. Nikoli ne obremenjuje drugih s svojimi težavami, saj se zaveda, da s tem ne bo rešil ničesar. Ko se pojavijo zapleti, se lev usmeri vase in poišče najbolj ugodno rešitev na podlagi svojih izkušenj. Nikoli se ne smili sam sebi in ne daje krivde na druge. Zaveda se, da je tudi za svoje napake običajno kriv sam, zato je odličen steber, ko je potrebno preceniti, kako nekaj razrešiti.

VODNAR

Vodnarja vloga žrtve ne zanima, niti tako niti drugače. Zna se postaviti zase, premisliti in se učiti na svojih izkušnjah. Nič mu ni težko, ko se odloči da se bo razbremenil in se postavil zase. Znajo se zavedati, da niso edini, ki trpijo. Težave rešujejo na učinkovit način, držijo glavo pokonci in se vsemu skupaj nasmehnejo. Samopomilovanje je tisto, na katerega so dobesedno alergični. Drugih ljudi nikoli ne krivijo za to, kako se počutijo, in ne pričakujejo, da jih bo kdo rešil, rešiti se znajo sami in na to so še kako ponosni. Znajo sprejeti resničnost, namesto da bi se borili proti njej.

Spadate med posameznike, ki nikoli ne igrajo vloge žrtve?

KOZOROG

Kozorog je posameznik, ki se zna vedno zadržati nad gladino. Zanj je skoraj nemogoče, da bi se utapljal v solzah in samopomiloval. Kozorogi se zavedajo, da življenje ni vedno pošteno, zato se takrat, ko se jim nekaj poruši nikoli ne zatekajo v vlogo žrtve. Ko stvari ne gredo po njihovih željah, nikoli ne krivijo drugih. Učijo se iz svojih lekcij in realnost sprejemajo na zrel način, znajo se ji tudi prilagoditi. Zavedajo se, da pri samopomilovanju ne gre za to, kar se zgodi, temveč za vlogo žrtve, za katero se sami odločimo. Ne ustavljajo se pri obtoževanju drugih, saj se zavedajo, da bi s tem izgubili nadzor nad svojimi dejanji.

Pripravljeno za Sensa.si