Bralka Kaja ima težavo, saj jo obkrožajo prijateljice, ki jim ustreza vloga žrtve

Že nekaj časa se ukvarjam s težavo, ki je morda malce nenavadna. Stara sem 34 let in za mano je veliko izkušenj. Vsa ta leta sem imela dve prijateljici. V tem času se je seveda vsaka razvila v svojo osebnost in začele so se pojavljati razlike. Sama sem psihično zelo stabilna in imam urejeno življenje ter misli, kljub temu, da sem samska in brez otrok.

Že nekaj let pa opažam, da sta se moji prijateljici vsaka na svoj način izgubili.

Bralka Kaja ima težavo, saj jo obkrožajo prijateljice, ki jim ustreza vloga žrtve

Urejenega nimata skoraj ničesar. Prva nima pri teh letih niti dneva delovnih izkušenj, živi pri fantu, s katerim ni zadovoljna in se smili sama sebi. Druga obupuje za moškim, ki je ne želi, že celo večnost končuje izobraževanje, misli da je predebela in se vedno znajde v vlogi žrtve.

Od obeh, ko poslušam njuno jamranje večkrat slišim, da jaz ne razumem, ker imam vse urejeno. Jaz pa imam počasi dovolj tega, da ves čas tolažim dve osebi, ki sta mi zelo blizu in se ne premakneta nikamor. Kaj naj storim?

Kaja

Nasvet za bralko:

Spoštovana Kaja, vaša težave je morda res nenavadna, saj se število žensk, ki so popolnoma zadovoljne s svojim življenjem drastično zmanjšuje. Naj vas najprej pohvalim za vaše zelo zrelo in odraslo razmišljanje, ki vas vodi v umirjeno življenje. Česar za vaši prijateljici ni mogoče trditi. Glede na to, da pišete, da ste zelo realna oseba, ki situacij nikoli ne olepšujete. Ampak v danem trenutku svetujete tako kot je v vaših najboljših močeh.

Sklepam, da ste prijateljicama že povedala, da je njuna smer napačna, ter da sta sami odgovorni za vse, kar se jima dogaja v njunem življenju.

Bralka Kaja ima težavo, saj jo obkrožajo prijateljice, ki jim ustreza vloga žrtve

Prijateljstvo je odnos, kjer prejemamo in dajemo, vi imate pa že nekaj let občutek, da samo dajete, kar vas je začelo močno obremenjevati in celo na nek način dušiti. Svetujem vam, da ste vi tista, ki v tem odnosu nekaj spremenite. Saj vaši prijateljici, glede na njuno psihično stanje, ki ga opisujete, nista zmožni narediti nobenega koraka v smeri, da se odnos spremeni.

Upoštevajte dejstvo, da v svoji zgodbi vloge žrtve enostavno ne vidita. Oziroma nočeta videti, da vas s svojimi zadevami močno obremenjujeta in kradeta vašo energijo. Če močno čutite, da vas ta odnos več ne osrečuje, potem je morda napočil čas, da se nekoliko umaknete in pustite, da se zgodi, kar je namenjeno. Morda se odprete tudi novim ljudem, ki prihajajo v vaše življenje.

Pripravljeno za Govori.se

Potrebujete nasvet?