Dnevni horoskop za četrtek 20. aprila 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za četrtek 20. aprila 2023

Dnevni horoskop za danes, četrtek 20. aprila 2023

Predviden čas branja: 5 minut

Dnevni horoskop za četrtek 20. aprila 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Težave se lahko pojavijo v krogu družine, saj bo vsak vztrajal pri svoji odločitvi, kompromise bo težko doseči, razen če boste šli čez mejo in se poskušali prilagoditi.

Horoskop nasvet za današnji dan: Nič ne bo s Sončevim mrkom enostavno in nič ne bo šlo na hitro, potrebna bo vztrajnost, v zasebnih odnosih pa potrpežljivost.

Horoskop
Luna preide v znamenje Bika

Danes ob 06:29 uri Luna preide v znamenje Bika

Drugo astrološko znamenje bik je po temperamentu melanholično, sicer pa materialistično, praktično in plodno znamenje. V tem znamenju luna zaradi svoje razvnetosti izraža svoje najbolj pozitivne lastnosti. Zemeljsko znamenje, ki ustreza življenjskemu obdobju otroštva, vlada tudi letnemu času pomladi. Tempo življenja se v teh dneh nekoliko upočasni. Postanemo bolj umirjeni, a tudi trdovratnejši in bolj uporni. Nagon po preživetju, pridobivanju in uživanju nas vzpodbuja k nakupom ter zadovoljevanju čutov. Simbolizira materialne dobrine. Zaradi čutnosti in mesene opojnosti pooseblja razbrzdan značaj.

Poudarjena atributa v teh dneh sta zagotovo vztrajnost in trmoglavost, zato se boste težko prilagodili hitrim spremembam in novostim.

Čas primeren za odkrivanje svoj čutov in gradnjo trdnih temeljev v domačem okolju. Pri uresničevanju svojih hotenj boste bolj samovoljni in nepopustljivi, še posebej če se srečate z odporom. Težko boste prenesli, če drugi storijo več, kot vi zmorete, zato vas lahko želja po veljavi in častihlepje zapeljeta, da postanete zavistni in nenaklonjeni. V teh dneh boste pri partnerju iskali smisel za domačnost in nežnost, ter čut za gospodarnost.

Danes nastopi ob 06:12 uri Prazna Luna – Mlaj in sončev mrk ob 06:17 uri.

Danes vas bo spremljal Mlaj, ki vas bo popeljal k poglabljanju in intenzivnemu razmišljanju o sebi. To je zelo ugoden čas za razstrupljanje vašega telesa in pavzo s kakšnim zelenjavnim postom. Če se že nekaj časa neuspešno trudite prenehati s kajenjem ali drugimi razvadami, je sedaj čas več kot ugoden.

To je čas primeren za jogo, meditacijo in ostale duhovne vaje. Z Mlajem boste polni optimizma. Osredotočili se boste nase in na svoje načrte. Izbira oblačil vam narekuje nekaj nenavadnega, vpadljivega. Privoščite si očiščevalno kuro s soljo in se potopite v svet sladkega sanjarjenja.

Danes ob 08:13 uri Sonce preide v znamenje Bika

Obdobje Sonca v znamenju bika prinaša notranji mir. Vaša čutnost bo močno povečana, ne glede na to, ali kuhinji, ali pri delu, ali pa v spalnici. Življenje bo v tem obdobju za vas bolj kot umetnost, kar pomeni, da boste hrepeneli po udobju in občutku zadovoljstva.

Obdobje Sonca v znamenju bika je premišljen in z realnimi vzgibi obarvan čas, v katerem boste želeli vložiti trud in čas v zanesljive stvari. Ta vpliv vas vabi, da se upočasnite in da se stabilizirate. Lahko tudi razkrije, kako lahko praktično moč zemeljskega elementa usmerite v vsakdanje življenje. Vaša čutila bodo prebujena in zaljubite se lahko v stvari, ki jih je prijetno gledati, se jih dotikati in jih okusiti.

Danes praznuje Carmen Electra: Astro profil

Njeno Sonce v znamenju Bika ji podarja odločnost, vztrajnost in samozavest. Prepričana vase in v svoj uspeh, se zna soočati s težavami na svoj prepričljiv način. Ima ogromno energije, zato je usmerjena tudi v aktivne športne dejavnosti, s katerimi poskrbi za dobro formo svojega telesa.

Luna v Levu ji podarja nedotakljivost na področju čustev. Sposobna je preboleti razmerja in se takoj usmeriti novim zmagam naproti. Dana ji je tudi nenavadna privlačnost, s katero z lahkoto osvaja osebe nasprotnega spola. Če ji nekdo ne odgovarja, ga je sposobna črtati iz svojega življenja.

Tisti, ki bo premagal svoje strahove, bo resnično svoboden.

Aristotel

Rojeni v znamenju bika in dogodki na današnji dan:

  • Napoleon III., francoski cesar
  • Alexandre Alberto da Rocha de Serpa Pinto, portugalski raziskovalec
  • Arto Paasilinna, finski pisatelj
  • Gro Harlem Brundtland, norveška premierka
  • Željko Joksimović, srbski pevec

Na današnji dan društvo Slovenija objavi program Zedinjene Slovenije. Začetek šestih olimpijskih iger. Apollo 16 pristane na Luni. Rodil se je tudi Mohamed, arabski prerok in Albrecht Otto Johannes Unsöld, nemški astronom. Umrl je Tone Šifrer, slovenski pesnik in esejist in Matej Cigale, slovenski jezikoslovec.

Kako boste delovali v današnjem dnevu?

Dnevni horoskop napoveduje, da nič ne bo tako kot ste predvidevali, zato se bo potrebno prilagoditi.

Katera znamenja zodiaka boste zaradi pretiranega strmenja k cilju spregledala bistvo?

V današnjem dnevu boste morda spregledali bistvo rojeni v vodnih znamenjih.

Preberite tudi: MITI O RESNIČNI LJUBEZNI. ALI JE VSE RES? ali LJUBEZENSKI HOROSKOP ZA MESEC APRIL 2023

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Naredite kljub temu da se vas bo dotaknila energija Sončnega mrka kakšen nov korak. Ne bo vam žal, tako boste le prijetno presenetili sebe ter svoj bančni račun, ki hrepeni po oplemenitenju.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Okoli vas se bodo nahajale dobre priložnosti za začetek, vendar se boste zaradi energije Mrka odločili težje kot običajno. Prav tako pazite na svoje telo in se poskusite več gibati.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Energijo, ki jo prebuja Sončev mrk porazdelite, nikar pa ji ne dovolite, da se dotakne področja čustev, saj ga lahko močno razburka. S komplimenti tokrat nikar ne skoparite.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Kljub stresnemu vplivu boste prebudili moč in se pogumno soočili s situacijo, ki jo lahko izboljšate. Ne trudite se nekomu posebej ugajati, ker ste simpatični prav takšni kot ste.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Po pogovoru, ki ne bo enostaven se boste počutili razbremenjeno, zato z njim ne odlašajte. Bodite na osebnem področju bolj spontani in se brezskrbno podajte naprej, brez slabe vesti ali občutka krivde.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Srčni nemir vas bo usmeril k spremembam. Po tehtnem razmisleku se boste z veseljem podali novim dogodivščinam na proti. V ljubezni bo potrebno narediti le manjši korak.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Ne odločajte se prehitro, še posebej na poslovnem področju. Nagajala vam bo trma, ki vas zaradi energije Sončnega mrka spremljala na vsakem koraku. Zvečer si boste oddahnili.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Nikakor vam ne bo jasno, kje tiči razlog za nihajoče počutje, ki ga boste deležni. Na trenutke se boste počutili nekoliko nezadovoljno, saj se nekdo ne bo odzval kot si želite.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Kaj če bi rutino, ki vam gre že na živce popestrili z novo zanimivo dejavnostjo. Hrepeneli boste po nežnosti. Bolj intenzivno se boste nagibali tudi k kreativnim podvigom.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Če se nahajate v resnem razmerju, bodo številni dvomi, ki jih prebuja energija Mrka poskrbeli, da bo vaše razpoloženje napeto. Poskusite uskladiti želje z realnostjo in predvsem zaupajte.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Razveselili se boste priložnosti za dodatno delo, vendar naj mine nekaj časa, da stvari dobijo pravo obliko. Postavili se boste na stran bolj labilnih ter skušali zagovarjati njihova stališča.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Iskali boste umirjen kotiček, zato vas bodo ljudje z grobim pridihom odbijali. Ko bodo vsi pričakovali da vas bo nesporazum spravil ob živce, boste pokazali da ste sposobni diplomatsko odreagirati.

Vas zanima: KAKŠNO MOČ IMA BESEDA ali Mesečni horoskop APRIL 2023