DAJANJE IN SPREJEMANJE

Kako pomembno je dajanje in kako pomembno je sprejemanje?
Kako pomembno je dajanje in kako pomembno je sprejemanje?

Kako pomembno je dajanje in kako pomembno je sprejemanje?

Predviden čas branja 4 minutes

Ko pomislima na dajanje, nam najprej pade na misel darilo. Od otroštva so mnogi usmerjeni k prepričanju, da se ljubezen izraža z ličnimi zavojčki, opremljenimi z velikimi pentljami. Darila so seveda pomemben izraz ljubezen, a ne edini. Partnerju lahko dajete svoj čas, pozornost ali energijo in vsi ti darovi so neizmerno dragoceni. Največje darilo, ki ga lahko podarite svojemu partnerju je nekaj, česar ni mogoče kupiti, vi sami. Če mu ponudite pomoč pri opravkih, kadar je njegov dan prenatrpan, ali da greste z njim k zobozdravniku, če ga je strah, so dragocena dejanja, dejanja, ki mu dajejo občutek, da je resnično ljubljen.

Izpolnjevanje želje je eden najprijaznejših načinov dejanja partnerju.

Njihovo uresničevanje pritegne v vašo zvezo občutek čudežnosti. Povprašajte ljubljenega po njegovih željah, sanjah in ciljih. Bistveno je, da pozorno prisluhnete partnerjevim željam in se domislite duhovitega načina, da mu tisto podarite. Nazadnje lahko ima dajanje tudi obliko preprostih dejanj pozornosti. Zares pomemben je duh, s katerim pristopite k posamezni situaciji, ki obema partnerjema daje občutek, da bo prejel delež, ki mu pripada. Med partnerji teče krog vzajemnosti.

Idealno je, da je ta krog uravnotežen in teče gladko in se oba počutita enako ljubljena , uslišana, cenjena, spoštovana in oskrbovana.

Kako pomembno je dajanje in kako pomembno je sprejemanje?

Vsak daje toliko, kolikor prejema. Ko se ta krog prekine in tok dajanja ter sprejemanja postane neenakomeren, se partnerja počutita ogoljufana in jezna na drug drugega. Eden od njiju preneha dajati toliko kot prej in drugi se odzove tako, da skopari tudi sam. Nenadoma v partnerstvu ne gre več za dajanja in jemanja, ampak bolj za jemanje in jemanje. In če dva jemljeta in nobeden ne daje, se vodnjak ljubezni lahko precej hitro izprazni.

Ključ, da se temu izognemo, je, da opazimo, kdaj je razmerje med tem, kar dajemo in prejemamo, porušeno, in ga nemudoma znova uravnotežimo.

To je mogoče doseči z razumljivim sporazumevanjem ter pogajanjem, tako da se oba partnerja počutita enako pomembna. Do neravnovesja lahko pride, če en partner ne mara opustiti vloge darovalca in sprejeti vloge sprejemnika. Taki  ljudje pravijo, da to počnejo iz ljubezni ali velikodušnosti, kar zelo verjetno tudi res počno. Tudi učinek njihovih dejanj ni nujno pozitiven. S tem ko se branijo sprejemanja, ovirajo naravni tok dejanja in sprejemanja ter preobračajo nevidne bilančne liste v duhu obeh partnerjev.

Kako pomembno je dajanje in kako pomembno je sprejemanje?

Dobrota je najvišja in najčistejša oblika izkazovanja skrbi.

Ima specifičen tip energije, ki kot angel varuh skrbi za dobrobit drugega. Dobrota ima duh velikodušnosti, miline in se pozna meja. Je nesebična, skrbna in predana, ne da bi bila vsiljiva ali nadležna. V svojem osnovnem temelju je dobrota to, da odprete svoje srce  in ste do nekoga resnično dobri. Rek, ki pravi, da štejejo le majhne stvari, drži.

Življenje je večinoma zaporedje majhnih podrobnosti, ki so nanizane skupaj, ko nekaj svojega časa in truda posvetite temu, da partnerju s podrobnostmi polepšate dan, mu izkazujete pozornost, in njegovo življenje je boljše preprosto zato, ker ste v njem vi in ker kažete, da vam ni vseeno. Način za izkazovanje pozornosti je preprosto poiskati. Počnite majhne stvari, ne da bi bili naprošeni. Ta mala dejanja partnerju govorijo, da je pri vas na prvem mestu in sta njegova dobrobit in sreča za vas pomembni.