Krog duhovnosti je bralko Tino posrkal vase, potrebuje nasvet

Sem samska ženska 40 – tih let. Imam solidno službo, otrok nimam, zato imam nekako preveč prostega časa. Kakšni dve leti nazaj sem na predlog prijateljice obiskala delavnico v smeri duhovne rasti, kjer mi je bil obljubljen napredek. Udeležila sem se, nato se je pojavilo zopet nekaj novega. Tehnika, ki obljublja osvoboditev vzorcev. To potrebujem, sem pomislila in se zopet sem se udeležila seminarjev. Nato še individualnih ur in kmalu ugotovila, da potrebujem nekaj več.

Krog duhovnosti je bralko Tino posrkal vase, potrebuje nasvet

Vse to me je potegnilo v sistem, da sama enostavno ne zmorem duhovno zrasti, ugotovila sem, da z obiski raznih delavnic, predavanj, svetovanj polnim svojo praznino. Vse lepo in prav do trenutka, ko mi je prijateljica v obraz povedala, da je moje početje šlo čez rob. Vprašala me je, koliko denarja me je vse to stalo in kaj je danes, po vseh teh obiskih drugače. Nič, sem odgovorila in pomislila na nekaj tisoč evrov, ki sem jih dobesedno izgubila. Vendar me vse skupaj še vedno mika. Kaj naj storim?

Tina

Tina, vaš začaran krog niti ni tako grozen, kot izgleda na prvi pogled.

Opažam, da ste že uvidela določena dejstva ter da so vam besede prijateljice pustile pečat. Oziroma vas opogumile, da se soočite s težavo, ki vas poleg vsega še drago stane. Ljudje smo bitja, ki hrepenimo po pohvali, nasvetih in komplimentih, saj imamo podzavestno včasih občutek, da ne zaupamo vase.

Duhovnost

Meja lastnega zaupanja pa je zelo tanka in vi ste jo v teh letih izgubila.

Zato ste bila odlična možnost za razne duhovne učitelje, ki jih je iz dneva v dan več in vsi obljubljajo ozdravitve, bogastvo, lepše življenje, pozabljajo pa, da če bi temu bilo tako, potem nihče ne bi imel težav, nihče ne bi bil nesrečen in nihče reven, kar pa sama veste, da nikakor ne drži.

Torej ste spoznala, da vse te obljube, ki so vam bile dane, morda ne bodo nikoli dosegle točke uresničitve, vsekakor brez vašega truda ne.

Glede na dejstvo, da ste obiskala ogromno seminarjev, imate verjetno tudi vsa pripadajoča gradiva in svetujem vam, ko vas naslednjič zamika, da se zopet udeležite kakšne duhovne delavnice, raje iz predala potegnite vsa ta gradiva in jih ponovno preučite.

Nato se vprašajte, koliko napredka vam je kakšna tehnika v resnici prinesla, ali so bile to morda bolj prazne obljube. Delo na sebi je vsekakor priporočljivo in zahteva zrelega človeka, vendar mora energijo v spremembe vložiti vsak posameznik sam, saj nihče nima čarobne paličice, da bi vam z njo polepšal življenje.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi NATAŠA JE NALETELA NA MOŠKEGA, KI IMA PSIHIČNE TEŽAVE