ASTRO PROFIL ZNANIH: ŽIVA SELAN

Astro profil znanih: Živa Selan, simpatična igralka, ki zna poskrbeti zase
Astro profil znanih: Živa Selan, simpatična igralka, ki zna poskrbeti zase

Astro profil znanih: Živa Selan, simpatična igralka, ki zna poskrbeti zase

Predviden čas branja: 5 minut

Živa ima Sonce v znamenju leva, zato se najboljše počuti, ko vlada in stremi k svojim visokim idealom. Z občutkom za lojalnost je iskrena, odprta in častna. Sijoča krona jo, ko stopi v prostor vsekakor postavlja na mesto najbolj opažene. Njeno gibanje je elegantno, uglajeno in odločno. Postaviti se zase in si izboriti svoj prostor pod soncem je za Živo najmanjša težava, saj to enostavno obvlada. Je rojena igralka in poveličuje vse, kar naredi. Velikodušna, topla in ustvarjalna, je izjemno zvesta tistim, ki jo cenijo in sprejemajo njeno ponosno držo. Poleg kritike najtežje prenaša samoto. Občutljivosti ne pozna, po konfliktih se hitro pobere in samozavestno, z dvignjeno glavo pluje naprej.

Čeprav se ne ustraši nikogar in ničesar, ima velik strah pred tem, da bi v svojem krogu poznanstev izgubila svoj dragoceni ugled.

S konjunkcijo med Soncem in Merkurjem se lahko zahvaljujoč podpori mentorja, prijateljev ali znancev povzpne visoko na družbeni lestvici, saj zna odlično izbirati svoj krog ljudi. Ta položaj nakazuje na dobro sposobnost prilaganja in iznajdljivost pri timskem delu. Idealizem jo vodi k dobrim prijateljskim odnosom. S svojim inteligentnim pristopom točno ve, kaj si želi. Živa je dober organizator, rada se giblje in potuje, prav tako obožuje literaturo. Velik pomen prepisuje neodvisnosti in potrebi po svobodi. Ne sprejema nobenih omejitev ali ovir.

Ascendent ima Živa v devici, zato je sramežljiva, marljiva, razumna in taktna. Ljubi naravo, je flegmatična in urejena. Najbolje se izraža skozi delo, preko nečesa, kar ima materialen in fizičen smisel. Zna toplo sočustvovati in poslušati, le v odnosih preveč analizira in komplicira.

Živa ima Luno v raku, zato je zelo prijetna, ljubezniva in družabna.

Spremlja jo izostren notranji občutek, tako zase, kot tudi za druge ljudi in okolje, v katerem se giblje. Spoštuje svoj dom, navade, udobnost in svoj mali svet. Sprejema vse intuitivne občutke, še posebej na ljubezenskem področju, kjer vedno zazna vse, še tisto, kar se morda sploh ni zgodilo. Je rojena umetnica, kar lahko opazimo že po načinu oblačenja, ki je poseben. Popolne oblike, ki jih ustvarja, so odlična iztočnica za osebni in finančni napredek.

Zaradi Merkurja v znamenju raka se Živa preveč ukvarja sama s sabo.

Marsikaj vzame preveč osebno, zato se lahko v poslovnih vodah hitro izgubi, poleg tega ne premore dovolj odločnosti. V vsaki situaciji se zna odlično prilagoditi, saj prekipeva od sočutja in razumevanja, je tudi zelo uvidevna. Največ ji pomeni, da ustvari dober vtis, vedno se zna tudi zahvaliti in potrpežljivo počakati na novo priložnost. Hitre spremembe so šibka točka, ker postane ob njih zelo nervozna.

Odgovarja ji družba kultiviranih in inteligentnih ljudi, s katerimi se lahko venomer spušča v verbalne boje, debate in neskončne diskusije. Čeprav ji prijateljstvo veliko pomeni, v življenju ne išče globljih odnosov, ampak spušča prijatelje, do katerih je pravična in tolerantna, iz obzorja in z veseljem sprejema nove. Energijo prejema ob druženju z mlajšimi. Močna racionalnost, odprta za sprejemanje novih, svežih in naprednih idej.

S konjunkcijo med Merkurjem in Venero je Živa ljubeča, optimistična, kultivirana in poštena oseba dobrega renomeja.

V komunikaciji ji priskoči na pomoč melodični, poetični in sproščujoči glas. Vedno najde svetlo plat življenja in je pripravljena na razne dogovore. Zelo rada razpravlja in piše, kar počne s čarobnim umetniškim talentom. Odlične sposobnosti razpravljanja ji omogočajo, da se poteguje ne samo zase, temveč tudi za pravice drugih. Vpliv ji podarja inteligenco, široko znanje in širok pogled na življenje, v katerem je običajno srečna in uspešna, z ljubeznijo do učenja, potovanj in pogovorov z ljudmi.

Venero ima Živa v raku, trikotnik med njo in Saturnom nakazuje, da je z dobro sposobnostjo videti stvari takšne, kot so, realne in z odgovornostjo zelo trdna oseba.

Varčna, vedno bolj v ozadju delovanja, se bori za resnico in pravico. V ljubezni so njena čustva iskrena in globoka, saj nikoli ne igra na karto neiskrenosti in je v odnosih zvesta tudi kot prijateljica. Lahko se ji zgodi, da se zaljubi v starejšo osebo zaradi njene modrosti in zrelih čustev. Čustveno in intimno življenje je zelo bogato. Kakorkoli, odnosi so resna stvar v njenem življenju in bistvenega pomena za dobro počutje.

Mars ima Živa v tehtnici zato jo spremljajo smisel za ljubezen in lepotne oblike ter živ temperament. Z izostrenim čutom za umetnost in lepoto se prikupno sooča z življenjskimi izzivi. Želja po tekmovanju in sodelovanju konstantno niha, išče ravnotežje med samostojnim in skupinskim delovanjem ter neodvisno tekmuje z drugimi. Najbolj jo razočara, če nekdo izigra njeno zaupanje, saj stremi k čisti resnici. Spremlja jo privlačna energija, ki očara skoraj vse in ji omogoča, da je v središču pozornosti. Ima veliko potrebo po neodvisnosti in rada deluje svobodno.

Pripravljeno za Govori.se