ASTRO PROFIL ZNANIH: IGRALEC MATEJ PUC

Astro profil znanih: Igralec Matej Puc, ki igra kuharja Štefana v seriji Ja, Chef
Foto: mgl.si Peter Giodani

Astro profil znanih: Igralec Matej Puc, ki igra kuharja Štefana v seriji Ja, Chef

Predviden čas branja: 5 minut

S Soncem v tehtnici je druženje Matejev osnovni moto, saj težko krmari skozi življenje popolnoma sam. Vedno hrepeni po tem, da je del nečesa. Je rojen mediator, ki redko zaide v konflikte, spoštuje pravico in zakone. Sposoben je voditi in usmerjati, na prefinjen in diplomatski način. Osebnost predstavlja veliko stvari, v prvi vrsti odlično presojo, občutek za sočloveka, izbran okus, pošteno igro, pravičnost in harmonijo. Zelo dobro razume različne poglede in se zato pogosto težko opredeli ali odloči, tudi ko se mora. Rad se izogne konfliktnim položajem, kar le še bolj poudarja neodločnost. Najpomembnejše zanj je, da ugaja, takoj zatem pa to, da je življenje uravnovešeno in harmonično. Zelo se boji, da bi koga prizadel ali da bi povzročil krivico.

S sekstilom med Soncem in Uranom Matej strmi po svežem vetru, spremembah in novih reformah. Ima močno osebnost in mnogo prijateljev.

Luna se v Matejevi natalni karti nahaja v kozorogu. Zanima ga sam namen stvari, in ko pride do spoznanj, si jih zapomni, jih arhivira, ter morda s svojim novim spoznanjem osreči tudi koga drugega. Pomembno je, da ne pozabi, kako uporabiti novo znanje in svoje prebliske v vsakdanjem življenju. Največ mu pomenita poslovno in finančno področje. Rad ima poslovne izzive in tveganja, vendar vedno vse preveri do podrobnosti, saj ne mara izgubljati. Ko naredi nekaj drugačnega, boljšega seveda pričakuje priznanje. Velikokrat rad spregleda zakone in pravila in naredi kakšno napako, vendar skrivnosti ne bo izdal. Hitro se razjezi in naredi stvari tako, da ustreza samo njemu, ampak zna ohraniti mejo dobrega okusa. Čeprav je usmerjen k trdemu delu in napredku, premore tudi nekaj kreativnosti.

Matej Puc
Foto: mgl.si Peter Giodani

Uspešen je pri dejavnostih, kjer je treba razmišljati in slediti.

S trikotnikom med Luno in Venero je prikupen, ljubezniv, nežen in prilagodljiv. Privlači ga umetnost in kulturna druženja ter umirjene, prijetne zabave. Z otroki je močno povezan in hrepeni po domačem urejenem ognjišču, ter ugodnem ozračju. Prijateljstva sklepa lahkotno, strast pa je nekoliko v ozadju.

Merkur se v Matejevi karti nahaja v tehtnici, zato včasih ne premore zadostne samozavesti, kar mu v življenju lahko povzroča težave. Z velikimi zamislimi ocenjuje pomembne situacije. Zaradi odlične sposobnosti presoje se zna dobro izražati. Ko izrazi svoje mnenje, pozorno posluša sogovornike in njihova mnenja, jih analizira in pretehta, preden izreče zadnjo besedo.

Matej ima Venero v znamenju device, zato vse stvari dojema zelo resno, redko se prepušča sentimentalnim občutkom.

Dostojanstven in lepo vzgojen, tradicionalne vrednote, pridobljene v zgodnji mladosti, pa močno vplivajo na njegove življenjske in družabne navade. Nobene stvari ne prepušča naključju in vedno zaupa le sebi. Na eleganten način pokaže ljubezen do nekoga, tako da naredi nekaj zanj, ali pa da je preprosto tukaj zanj, namesto da bi zasipaval ljubljeno osebo z romantičnimi gestami. Primanjkuje mu zaupanja v lastno privlačnost in sposobnost, da ljubi. Je zelo privržen pomoči starejšim in bolnim, saj zna ob težkih situacijah ostati trden.

Matej Puc
Foto: prirejeno po foto Goran Antley

Mars ima Matej v strelcu, zato ga spremlja dobro razvita sposobnost za govorca, njegov način razmišljanja je urejen, vendar zna biti v kočljivih situacijah tudi odrezav.

Sicer je ambiciozen, vendar le takrat, ko ga zadeve resnično zanimajo. Pri pogajanju in v življenju je strasten, velikodušen in hraber. S svojim logičnim razmišljanjem in debatiranjem se vztrajno bori proti principom in določenim filozofijam, prav tako zna odlično razsoditi. Matej je podjeten, idealističen in vedno pripravljen doseči še več svetlejših in oddaljenih zvezd. Vedno znova načrtuje nekaj novega ali raziskuje nove potenciale, ki bodo razširili njegova obzorja. Preprosto in fleksibilno se umika od razočaranja, običajno z novo idejo, ki jo želi udejanjiti.

Konjunkcija med Marsom in Uranom mu podarja izjemno energijo, ustvarjalne talente in zelo zanimivo življenje. Spremlja ga privlačna energija, ki očara skoraj vse in mu omogoča, da je v središču pozornosti. Ima veliko potrebo po neodvisnosti in rad deluje svobodno. S svojo impulzivno in pogumno naravo, ter vso energijo, ki jo premore, se spušča v tvegajoča raziskovanja za dobrobit skupnosti, s tem navdihuje tudi druge. Všeč mu je pozornost, ki jo prejema za svoja dejanja in dela. S tem priznanjem in spoštovanjem drugih hrani svojo dušo.

Pripravljeno za Govori.se