ŽIVLJENJE NI FORMULA, KI BI USTREZALA VSEM

Razvozlajte svojo formulo in si olajšajte življenjsko pot
Razvozlajte svojo formulo in si olajšajte življenjsko pot

Razvozlajte svojo formulo in si olajšajte življenjsko pot

Predviden čas branja 4 minute

Življenje ni nikoli formula, ki bi se prilegala vsem. Življenje naj ne bo mehansko, pa tudi vi ne bodite nedejavni. Domislite se svojega recepta za svojstveno odkrivanje in izražanje. Saj si niti dva med nami ne zastavljata istih vprašanj in ne dobivata nanje enakih odgovorov. V nekem trenutku nas življenje povabi, naj v svojem življenju sprejmemo glavno vlogo. Pa tako preprosto se je udobno namestiti v vlogo opazovalca in se prepustiti nekomu drugemu, ki nam govori, kako se vedemo, oblačimo, kaj naj jemo, kupujemo in častimo, celo kako naj postanemo srečni.

Ne sledite slepo vsemu, kar slišite, ampak preverjajte. Uporabite to v svojem življenju. Eksperimentirajte. Vaše življenje je vaš laboratorij, Osebnih izkušenj se ne da z ničemer nadomestiti. Bodite sami sebi svetilka. Ne iščite zavetja pri nikomur razen pri sebi. Prižgite luč v sebi. Ne ugasnite je. Nase trkajte, kot da bi trkali na duri, in stopajte po sebi, kot da bi hodili po ravni cesti. Če hodite po cesti, ne morete zaiti z nje.

Razvozlajte svojo formulo in si olajšajte življenjsko pot

Če smo odvisni edino od drugih, je to tako, kot če bi šli na dolg sprehod v sposojenih čevljih. Kadar hodite v tujih čevljih, s tujim tempom in po tuji poti, niste zvesti svojemu pravemu jazu. In kadar niste zvesti sebi, ne morete biti pomirjeni. To je za nekoga, ki živi tako, kot mu narekujejo starši, zakonec, fant šef ali poslovni partner, težko prigarana lekcija.

Nekega jutra se prebudi in se sprašuje, zakaj je nesrečen. Hoja po lastni poti in pomirjenost s samim seboj ne pomeni, da je za vas konec izzivov. Seveda ni. Življenje je podobno modremu in zahtevnemu trenerju, ki vas, da bi lahko dali in sprejemali več, vedno znova žene prek vaših trenutnih omejitev. Ko se odločite živeti in dajati na sebi lasten način, so izzivi, ki vas še čakajo, del vašega notranjega in ne nekega tujega načrta.

Razvozlajte svojo formulo in si olajšajte življenjsko pot

Znebiti se je treba dvomov in sebične želje. Počnite tisto, kar vam je bilo položeno v zibko na bojišču življenja. Ne iz pohlepa, sovraštva, samoljubja in hrepenenja po osebnih koristih, temveč iz ljubezni; nesebično, nenavezano, v dobro vsega, pa boste našli mir. Če želimo živeti v skladu s svojim pravim jazom, nas čaka še ena naloga; uspešno se ubraniti pritiskov, ki nas silijo, da se zlijemo z množico.

Črednemu nagonu se lahko uspešno zoperstavimo le, če razmišljamo z lastno glavo in tudi iskreno povemo, kaj se nam plete v mislih. Naši vzorniki nas lahko spodbudijo in navdihnejo, da se tudi sami povzpnemo. Ko pa na vsakem koraku postanemo obsedeni z drugimi, izgubljamo mi sami, ker svojo dragoceno energijo in pozornost namenjamo ljubljenemu idolu, namesto da bi te dragocene vire vložili vase. In še, če vedno brundate tujo melodijo, svoje pesmi ne morete nikoli zapeti.

Preberite tudi KATERI MOŠKI BEŽIJO PRED RESNIMI RAZMERJI? in RAZLIČNI OBRAZI MATERINSKE LJUBEZNI