Si ena izmed tistih, ki na družabnih omrežjih redko objavlja. Želiš ohraniti svojo zasebnost?

Zasebnost je zate zelo pomembna, če si…

RAKICA, DEVICA, TEHTNICA, STRELKA, KOZOROGINJA, RIBICA

»Zate so družabna omrežja nekakšno nujno zlo, če bi jih ukinili, jih ne bi pogrešala.«

Zate socialna omrežja zagotovo niso orodja za promoviranje, temveč orodje za združevanje in povezovanje s svojimi prijatelji. Posebej če si ribica, ki ima rada svoj svet zase in ne mara dogodivščin in razmišljanja deliti v širši javnosti.

Zasebnost in socialna omrežja
Zasebnost in socialna omrežja

Zelo dobro se, še posebej, če si previdna devica zavedaš, da imajo socialna omrežja svoje slabe strani.

Strah te je, da bi se tvoje slike znašle na nepravem mestu, bojiš se, da bi tvojo objavo kdo morda narobe razume, zato je raje ne napišeš.

Če si tehtnica, si zagotovo zelo pozorna na svoje geslo, ki je dolgo in nenavadno in venomer paziš, da se vedno, kjer se prijaviš tudi odjaviš ter to seveda dvakrat preveriš. Svoje vsebine na Facebooku imaš, še posebej če si rakica skrbno zaklenjene, da jih vidijo resnično samo tisti, ki jim zaupaš. Pazljiva si pri objavljanju podatkov, saj se zelo dobro zavedaš, da vse kar objaviš na spletu, tam tudi ostane.

Zasebnost na socialnih omrežjih te ščiti pred dramo in zapleti

Zasebnost in socialna omrežja
Zasebnost in socialna omrežja

Prepričana si, da veliko tvojih prijateljev preveč časa porabi na internetu in spletnih omrežji tako da postanejo že odvisni od njih, po tvojem mnenju, še posebej če si strelka, ki obožuje gibanje v naravi in na prostem, živijo v virtualnem svetu. Zelo dobro se zavedaš nevarnosti, ki prežijo na spletu.

Najpogostejše pasti, s katerimi si seznanjena, še posebej če si kozoroginja, so potrjevanje prijateljstev z ljudmi, ki jih ne poznaš, neprimerna samo promocija.

V želji po čim več všečkih, objavljanje lokacij na katerih se nahajaš, preživljanje časa z gledanjem v zaslon in obremenjevanjem kaj počnejo drugi, namesto da bi se posvetila skrbi zase.

Tiste, ki se v tem članku ne najdete, se boste morda bolj našle v KRALJICE SOCIALNIH OMREŽIJ SO.