VZLJUBITE IN UREDITE SVOJO SPALNICO

Vzljubite in uredite svojo spalnico tako, da se boste v njej dobro počutili
Vzljubite in uredite svojo spalnico tako, da se boste v njej dobro počutili

Vzljubite in uredite svojo spalnico tako, da se boste v njej dobro počutili

Ko gre za vašo spalnico, bi morali biti zahtevni, saj je to prostor za sprostitev in počitek. Nikar se ne pustite prepričati, da ni pomembno, v kakšni spalnici spimo, saj vendar spimo. Zelo pomembno je, kako se počutimo ko gremo spat ter kako se zbudimo. Kar okolje neposredno vpliva na naše počutje, je tisti prvi pogled, ko odpremo oči in se ozremo po spalnici zelo pomemben.

Izberite vzmetnico, ki vam ustreza

Vzmetnica je zelo pomembna, saj je tista, od katere je odvisen tudi naš spanec. Če izberete pravo vzmetnico, lahko povečate vaše udobje, ter vplivate na kakovost vašega spanca in telesnega počutja. Neprimerna vzmetnica telesu morda ne bo zagotovila ustrezne opore, kar lahko povzroči fizično nelagodje, kot so bolečine v hrbtu, bolečine v sklepih in nemir, pa tudi slab spanec.

Vzljubite in uredite svojo spalnico tako, da se boste v njej dobro počutili

Upoštevajte svoje spalne navade

Ocenite vse dejavnike, ki vplivajo na vaš počitek. Na primer, poleti, v daljših, vročih dneh, ponavadi spimo manj, pozimi pa nam daljši spanec bolj odgovarja. Uporaba zaves je odličen način za zaščito pred svetlobo, poleti pa lahko dlje spite. Medtem so zavese lahko odličen način, da v temnejših mesecih dovolijo več svetlobe, ne da bi ogrozili zasebnost.

Poiščite primerne rešitve za shranjevanje stvari

Shranjevanje oblačil in ostalih stvari je bistvenega pomena, da se vaš prostor ne spremeni v razmetano garderobno omaro. Uredite si omare ter si pomagajte s škatlami, prostorom pod posteljo in s policami. Tisti, ki želite, da je spalnica prazna, se odločite za predale in garderobne omare, v katerih je vse lepo pospravljeno.

Vzljubite in uredite svojo spalnico tako, da se boste v njej dobro počutili

Bodite kreativni z dodatki

Čeprav je uporaba dodatkov odličen način, da v svojo spalnico vnesete energijo, je ključno, da ste selektivni glede tega, kaj boste postavili na ogled. Da bi se izognili tveganju, da bi ustvarili neurejen prostor, uporabite stenski prostor s kavlji, kamor lahko dekoracijo obesite ali položite na police. Odlična energija v spalnici bo prisotna tudi če boste vanjo postavili sobno rastlino, ki vam je všeč in vas pomirja.

Večkrat zamenjajte posteljnino

Da bi si zagotovili čim večje možnosti za dober spanec, je pomembno, da pravilno nastavite temperaturo v spalnici. Če izberete pernico in posteljnino iz naravnih vlaken, boste imeli boljše zračnost skozi vse leto. Posteljnina naj bo vedno čista in občutek, ko greste spat bo prijeten.

Eksperimentirajte z barvo

Pomirjujoči pasteli, zlasti modri, zeleni in rumeni, dobro delujejo v spalnicah, vendar se ne bojte igrati se z različnimi barvami, da boste izrazili svoj osebni slog. Če si prizadevate za nevtralno estetiko, bodo talne ploščice z lesenim videzom dale naravni videz in občutek, še posebej, če jih združite s svetlo belo, modro in zeleno. Vendar se vam ni treba izogibati barvam, kot so rožnate, rdeče in vijoličaste, saj jih lahko uporabite za ustvarjanje čutnega vzdušja. Ne glede na vašo osebnost mora biti vaša spalnica prostor, kjer vam bo zagotovljen odličen nočni počitek.

Vzljubite in uredite svojo spalnico tako, da se boste v njej dobro počutili

Analizirajte svoje želje

Prvi sklopi namigov, ki se prikradejo v misli so, identitetne zahteve. To so namerne izjave, ki jih dajemo drugim o tem, kdo smo in kakšni smo. Potem so tu predmeti, zaradi katerih se počutimo na določen način ali razmišljamo o nekaterih stvareh. Zadnji način, kako puščamo sledi o svoji osebnosti, prihaja iz vedenjskih ostankov. Če ste kaotična oseba, boste tudi v spalnici želeli okusiti svoj nered.

Odstranite elektronske naprave iz spalnice

Elektronske naprave niso za v spalnico, saj naj bi bila prostor, v katerem se umaknemo od vsakdanjega stresa in se v njem sprostimo. Nikar ne nosite telefona v spalnico, prav tako ni priporočljivo imeti v spalnici televizijo ali računalnik, sj so vse to moteči faktorji, ki vplivajo na naš spanec.