KAKŠNE SO VAŠE SPALNE NAVADE GLEDE NA ZNAMENJE?

Vas zanima, kakšne so vaše spalne navade glede na astrološko znamenje?
Spalne navade glede na astro znamenje?

Vas zanima, kakšne so vaše spalne navade glede na astrološko znamenje?

Predviden čas branja: 6 minut

Čeprav se vam morda zdi spanje nekaj samoumevnega, lahko spalne navade igrajo pomembno vlogo pri razvoju vašega življenjskega sloga. Kakšne so vaše spalne navade? Se zavedate, da je pomembno, da spite dovolj? Pomembni pa so tudi drugi dejavniki, ki vplivajo na spanje. Vsako astrološko znamenje glede spanja deluje drugače. Preverite zase!

OVEN

Ovni so zelo aktivni posamezniki, ki gredo običajno zadnji spat in prvi vstanejo. Glede na to, da so po naravi izredno impulzivni in nemirni, je povsem naravno, da se večkrat v kasnejšem obdobju življenja soočajo s težavami pri spanju. Z vsemi vznemirljivimi mislimi in energijo, ki jo premorejo, se ovnom morda zdi dolg spanec celo izguba časa. Lenoba in spanje celo popoldne je za njih popolna neznanka. Imajo trden spanec, razen ko so pod stresom.

Vas zanima, kakšne so vaše spalne navade glede na astrološko znamenje?

BIK

Bike vodi ljubezen do razkošja in spokojnosti. Če niso pomirjeni in zadovoljni sami s seboj, je njihov spanec moten. Če pa so v stanju zadovoljstva je trden spanec tisti, ki jih drži pokonci. Zaradi navade, da bedijo dolgo v noč in zjutraj dlje časa ostanejo v postelji imajo lahko težave, povezane z njihovim prebavnim sistemom. Biki potrebujejo udobno pidžamo, da si lahko privoščijo dolg lepotni spanec. Postelja mora biti čista in udobna, z mehkimi blazinami.

DVOJČKA

Dvojčki so običajno bolj ležerni posamezniki, ki so zaljubljeni v dolg spanec. Večino zgodnjih juter prespijo. Večkrat celo iščejo razloge za spanje. Ker jim je spanec zelo pomemben bi storili vse, da si ga lahko privoščijo. Dvojčki zaradi razdražljive osebnosti večkrat med spanjem postanejo nemirni, kar močno vpliva na njihove spalne navade. Ko je njihov spanec ogrožen, so ponavadi resnično zoprni in celo nesramni. Svoje pripomočke, kot je mobilni telefon, imajo radi ob postelji.

RAK

Raki z veseljem sledijo svoji rutini in običajno odhajajo zgodaj spat, saj ne želijo zamuditi niti trenutka v svežem jutru. Takrat ko se pojavijo energije Lune, ki vplivajo nanje, imajo težave s spanjem. Dokler se zvečer ne sinhronizirajo, obstaja velika verjetnost, da bodo čakali na spanec in bedeli dolgo v noč. Prekomerno razmišljanje in potreba po odličnosti v vsem, kar počnejo, je nekaj, kar moti rakov duševni mir. Tudi ko govorimo o spanju.

Vas zanima, kakšne so vaše spalne navade glede na astrološko znamenje?

LEV

Levi so fizično aktivni ljudje, ki radi delujejo na meji visoke zmogljivosti, zato so prepričani, da potrebujejo manj spanja kot ostali posamezniki. Vendar so po drugi strani zelo ozaveščeni, zato se po svojih najboljših močeh trudijo ohranjati zdravo rutino, ki vključuje cikel spanja. Večkrat gredo zgodaj spat, da se lahko naslednje jutro zgodaj zbudijo in posvetijo čas ter spočite misli novim podvigom. Levi potrebujejo prijeten prostor in kar se da udobno posteljo, da si lahko privoščijo pravi lepotni spanec.

DEVICA

Device težko zaspijo brez načrta za naslednji dan ali celo teden. Zato običajno težje zaspijo. V mislih bodo v postelji še enkrat preverili določene zadeve in se prepričali, da so vse uredili odlično. Merkur v retrogradnem gibanju je tisti, ki jim običajno povzroči nespečnost. Device obremenjuje skoraj vse, kar ovira njihove možgane pred tem, da se sprostijo in zaspijo. Znane so po tem, da si rade vsake toliko časa privoščijo dodatno dozo spanja.

Vas zanima, kakšne so vaše spalne navade glede na astrološko znamenje?

TEHTNICA

Za tehtnico je tudi, ko govorimo o spanju pomemben dober ambient. Znani so po svoji ljubezni do ravnotežja, zato gredo spat šele takrat, ko so vse postorili in ko se popolnoma umirijo. Zaupajo v ohranjanje zdrave mere spanja in običajno so tisti, ki poskrbijo, da tudi vsi okoli njih sledijo tem navadam. Tehtnice glede spalnih navad niso najbolj prilagodljive, ampak so zelo zahtevne. Ne morejo zaspati na kavču ali naslonjaču, potrebujejo primerno udobje postelje in pravo okolje, v katerem lahko zaspijo.

ŠKORPIJON

Škorpijoni so posamezniki, ki želijo ves čas dosegati svoje sanje. Zato se jim zdi spanje skoraj odveč. Zanje je spanje nekaj, zaradi česar so leni. Običajno ostanejo pokonci, dokler jim telo dopušča. To lahko vpliva na njihovo telesno in duševno počutje. Ko so resnično utrujeni, radi spijo do poznih dopoldanskih ur. Potrebujejo popolnoma temno sobo brez kančka svetlobe. Veliko sanjajo, zato je njihov spanec običajno bolj rahel, veliko se po postelji premetavajo.

STRELEC

Strelci so zelo pozorni na svoj cikel spanja, saj verjamejo, da je to njihov eliksir lepote in vitalnosti. Ko so utrujeni, se poglobijo v trden spanec in si zjutraj navijejo budilko. Kljub temu da so v življenju med najbolj spontanimi, so glede spanja med najbolj doslednimi znamenji zodiaka. Če so kje disciplinirani je to spanje. Njihova velika slaba navada je, da tik pred spanjem spremljajo razne novice in posnetke, namesto da bi se povezali s svojim umom.

Vas zanima, kakšne so vaše spalne navade glede na astrološko znamenje?

KOZOROG

Kozorogi so zelo disciplinirani tudi kar se tiče spanja. Spoštovanje načrta za spanje je zanje izrednega pomena, saj se vendar morajo zbuditi spočiti. Njihov daljši spanec je običajno ogrožen in jim povzroča tesnobo, saj čutijo, da so zapravili veliko svojega produktivnega časa. Soočiti bi se morali z dejstvom, da tudi njihov um potrebuje počitek. Ko se sprostijo, so znani po svoji izjemni lenobi, v teh obdobjih je postelja njihova najboljša prijateljica. Njihova poslastica je kratek dremež.

VODNAR

Vodnarjev kreativen um je tisto, kar v njegovem življenju običajno povzroča pomanjkanje spanja. Ustvarjalni um je sicer poln idej in domišljije, vendar bi si moral tudi spočiti. Vodnarji večkrat trpijo v neprespanih nočeh in v tem procesu lahko razvijejo stres. Čeprav so vedno aktivni in razpoloženi, spanje ni njihova prioriteta. Zgodaj v posteljo in zgodaj iz nje ni njihova mantra. Razlog za pogosto nespečnost je njihov strah, da bi kaj pozabili ali zamudili, torej običajno sami sebi ovirajo dober spanec.

RIBI

Čeprav so ribe zelo zasanjane, se rade vsak dan zbujajo zgodaj, prav tako znajo zgodaj v posteljo. Obožujejo popoldanski dremež, ki jih ponovno prebudi. Ribe preveč razmišljajo o težavah, s katerimi se srečujejo drugi, kar lahko včasih ovira njihov duševni mir in jim odvzame prepotreben spanec. Zato je ključnega pomena, da se pred spanjem ukvarjajo s sabo, ne z drugimi. Ribice si med vikendi z veseljem privoščijo dolg lepotni spanec.

Pripravljeno za Govori.se

Kaj vpliva na dober spanec?

Prijetno spanje potrebuje dobre priprave, uravnovešen um, rutino in čim manj težke hrane pred spanjem.

Kako vplivajo na spanje hladne temperature?

Hladne temperature koristijo spancu, zato spalnico pred spanjem prezračite.