VLADAJOČI ARHETIPI ASTROLOŠKIH ZNAMENJ ZA LETO 2022

Kateri Arhetip vlada astrološkemu znamenju, v katerem ste rojeni v letu 2022?
Kateri Arhetip vlada astrološkemu znamenju, v katerem ste rojeni v letu 2022?

Kateri Arhetip vlada astrološkemu znamenju, v katerem ste rojeni v letu 2022?

Predviden čas branja: 10 minutes

Arhetipi so naši energetski vodniki, ki nam pokažejo z svojimi vlogami kje so naše šibke ali močne točke. Z njihovo pomočjo lahko osebno zrastemo, se osvobodimo omejujočih vzorcev in dosežemo svoj vrhunski potencial. So naši nevidni, vendar občutni in po naših reakcijah opazni zavezniki. Včasih nas spodbujajo, včasih pahnejo v nepričakovano situacijo ali sprožijo naš nepremišljen odziv, vedno pa je njihov globlji namen, da nas naučijo kako delovati lahkotneje v naše dobro, ter kako iti čez dane izzive in neizbežne lekcije. Arhetip je tudi strukturni del kolektivnega nezavednega, ki ponazarja bazični vzorec ali organ duše. Ker so arhetipski vzorci globoko zasidrani na kolektivnem področju nezavednega in so del naše skupne dediščine, so prisotni v vsakem izmed nas.

Prisotnost in delovanje arhetipov ni kazen, temveč velika priložnost za učenje, smernica k spremembi, osebni rasti, ter doživetje naše notranje duhovne drame, ki vodi v našo preobrazbo. Naša trpeča duša nas z arhetipi priganja in motivira, da spregledamo in napredujemo.

Ljudje se moramo zavestno odločati in prevzeti odgovornost zase, vključno z našimi mislimi, naravnanostjo ter stališči. Upoštevanje lastnih arhetipskih vzorcev je eden najboljših načinov, da ozavestimo sami sebe, učinke svojih dejanj in vzpostavimo potrebo, da vsak trenutek, dan, izbiramo čim bolj modro in v naše najvišje dobro.

Arhetip, ki vas bo nezavedno, včasih prikrito, včasih viharno spremljal v prihajajočem letu, vam je lahko v podporo, pomoč ali v breme, ki vam bo povzročalo z njegovo identiteto neljube prepreke pri doseganju vaših zadanih ciljev. Kot magneti lahko  vplivajo na vas, vašo osebnost in delovanje. Preko njih lahko dešifrirate vaše vzorce, ki delujejo iz ozadja. Prav tako je smiselno, da z samoopazovanjem ugotovite, na katero življenjsko področje so se prikradli in kam vas usmerjajo, saj se polastijo prav vseh področjih, tako vaše osebnosti, kot pridobivanja premoženja, uspeha, doma, partnerstva, izobraževanja, staršev, otrok in ljubezni.

Boste pa lahko z njihovim spoznavanjem lažje razumeli sebe, svojo notranjo bit in dobili odgovor zakaj se nekaj dogaja tako, kot se in ne tako kot ste predvideli.

Ker vaša čustva, odločnost in razpoloženja vplivajo na moč delovanja vašega arhetipa, poskrbite, da ga uporabite v svoj prid ali da z odločnostjo oslabite njegovo moč senčnega vpliva in delovanja na vašo osebnost. Poskusite izničit moč delovanja senčne plati arhetipa in uporabite njegovo pozitivno vibracijo. Dejansko so nam arhetipi poslani, da se soočimo z sabo, z svojim resničnim jazem, razčistimo z škodljivimi, neuporabnimi vzorci, ter osebno in duhovno napredujemo na višji nivo.

Arhetipi v letu 2022

V letu 2022 vam bo za vaše astrološko znamenje pripadajoč arhetip osvetlil področja in situacije, ki vas nezavedno omejujejo in vam preprečujejo, da bi radostno, umirjeno, ter preudarno zaživeli z vsemi svojimi sposobnostmi in potenciali, ter začutili svojo pravo, svobodno in uspešno osebnost. Pomagali vam bodo združiti razdvojen um in srce, vzpostaviti ravnovesje in s tem združiti delovanje v celovito enost, ter tako dvignili vašo osebno moč. Ko boste končno z arhetipsko pomočjo združili srce in um, ozavestili vašo notranjo resnico, bo na vašo psihično in duhovno miselnost z časovnim pritiskom ozavestilo na širša, globlja znanja in pravilne, pravočasne reakcije.

Kateri Arhetip vlada astrološkemu znamenju, v katerem ste rojeni v letu 2022?

Oven – ZDRAVILKA

Ta arhetip deluje kot zavzeta sila tako, da boste pomagali drugim do boljšega počutja, okrevanja v telesu, umu in duši. Ima drugačen pristop od tistih, ki običajno zdravijo bolezni. Verjetno boste v letu 2022 pod močnim vplivom tega pravzorca, ne glede na to kakšen poklic opravljate in kakšno vlogo imate na vaši življenjski poti. Spadate med ljudi, ki že po svojem značaju znate navdušiti druge, da opustijo svoje boleče pretekle izkušnje, slabe navade in se z vašim navdihom podajo v spremenjen način delovanja skozi proces. Prav tako boste pomagali s svojo močno, zdravo energijo drugim pri uvajanju miselnih, telesnih in čustvenih sprememb. Senčna stran arhetipa pa vas opozarja, da postavite svoje meje razdajanja drugim, da ne boste zaradi vašega arhetipskega poslanstva izgoreli.

Bik – SUŽNJA

Pri vas bo domoval arhetip Sužnja, ki vas bo poskušal omejevati in teptati vašo samopodobo, zato se je morate udarno osvoboditi, jo prerasti, da boste lahko udejanjili svoje potenciale. Ta arhetip ponazarja pomanjkanje moči vaše izbire in slabi avtoriteto. In prav ta moč volje daje Sužnji možnost osebne preobrazbe. Morda je ta arhetip prisoten v vaši osebni družini pravzorcev. Čeprav se ga boste otepali in govorili, da nima vpliva na vas, boste verjetno ugotovili, da ima pomembnejšo vlogo kot ste mislili. Poskušal vas bo voditi ne glede na to, kako se bo udejanjal, dokler ne boste sprejeli njegovega temeljnega nauka, da ste svobodni le takrat, ko predate svojo moč izbire Božanskemu vodstvu, ter sledite svojemu srcu.

Dvojčka – BOJEVNIK

V letu 2022 vam bo arhetip Bojevnika okrepil vašo telesno in duševno moč, da se boste zmožni braniti in boriti za svoje pravice. Varoval in ščitil vas bo na vaših morebitnih neustrašnih dejanjih za doseganje vaše borbe. Opozarjal vas bo, da ne boste padli v past sebičnosti in nepravičnosti. Njegova senčna stran, pred katero bodite previdni, pa je, da v skrajnosti včasih  pozablja na vsa etična načela, dostojanstvo in je pripravljen za doseganje ciljev tudi kršiti tako načela, kot zakon, zato si dovolite po razmisleku pozabiti na kakšen določen cilj, čeprav vas bo kdo zaradi tega ponižal in zaničeval, češ, da niste sposobni in vztrajni. Spreglejte takšne opazke in miselnost, ter z njegovo podporo delujte po čistih etičnih načelih in namerah, saj vam le tako uspe, da se vaša osebnost dvigne na višjo raven.

Rak – RANJENI OTROK

Tukaj poseduje arhetip Ranjeni otrok, ki vas notranje razjeda, če je oskrunjeno  upravljanje  s tistim, kar imate, je vaše (denar, imetje, partner) in ne morete sami odločati o tem. Ker ta arhetip nosi v  sebi celične spomine na razne bolečine, zlorabe in travme, preživete v otroštvu, za katere običajno najdemo krivca, ki ga obtožujemo, namesto, da naredimo prehod v zmožnost sedanjega delovanja in oprostimo vsem vpletem, tudi sebi, da smo morebitne zlorabe dopuščali. Po nepotrebnem v določenih trenutkih trpite, zato vam je namenjen ta arhetip, da ga preučite in stopite iz njega močnejši. Vse pretekle boleče poti Ranjenega otroka vas pripeljejo do spoznanja, da se naučite odpuščanja sebi in drugim, ter svobodno stopate naprej. Senčni vidik tega arhetipa se kaže v samopomilovanju, negiranju odpuščanja in iskanju krivca. V tem letu imate priložnost, da se soočite z globoko resnico in se prenehate skrivati za Ranjenim otrokom.

Lev – ŽRTEV

Zavedali se boste svojega izražanja Žrtve. Ko boste spoznali in ozavestili vlogo Žrtve, vam bo to v podporo, da boste vedeli kdaj vam preti nevarnost, da bi postali Žrtev. V v to vlogo običajno pademo zaradi prenagljenih, neprimernih dejanj in pasivnega delovanja. Pomagala vam bo videti vašo notranjo poželenje, da zaradi svojih koristi žrtvujete druge. Senčna stran vaše Žrtve nakazuje, da večkrat zaigrate vlogo Žrtve, da bi dobili od bližnjih sočutje in pomilovanje. Vaša naloga je, da se naučite v tem letu prepoznati pri sebi in drugih neprimerne oblike tega obnašanja in se odzvati brez vpliva in odraza te vloge.

Kateri Arhetip vlada astrološkemu znamenju, v katerem ste rojeni v letu 2022?

Devica – VODNIK, MODREC

Arhetip Vodnik vas bo navdihnil, da boste stopili na duhovno raven preko prepričanj in aktivnosti in tako pričeli videti dobro, Božansko v vseh vidikih in življenjskih situacijah. Naučil vas bo preko duhovne zavesti in vaših vzgledov voditi druge, ko boste ozavestili vse kar ste se naučili in kar boste z predano skromnostjo posredovali drugim. S tem arhetipom lahko prepoznate vzorec, po katerem na osnovi svojih lastnih duhovnih in fizičnih izkušenj posledično poučujete druge. Vašo modrost in duhovno dozorelost bo pogojevala vaša samodisciplina, ter mnoga preučevanja in izobraževanja. Izognite pa se že v začetku njegovi senčni plati, da se okoristite ali vidite samo dobiček v prenašanju znanja drugim, zato ohranite čisto srce, poštene namere, skromnost in srčnost, saj velja za staro modrost:«Samo majhni so lahko res veliki!«

Tehtnica – BERAČ

Zaradi težkih splošnih situacij in pridobivanja materialnih dobrin se boste znašli v vlogi Berača, ko boste poskušali doseči kar vam pripada. Berač se ne nakazuje samo v tem, da ste odvisni od tuje dobre volje ali dobrote, niti ne pomeni, da boste lačni in spali na ulici, temveč je ta vloga povezana predvsem z iskanjem pozornosti – beračenjem zanjo, beračenjem za ljubeznijo, avtoriteto, zahvalami in ovrednotenju vaših dosežkov in beračenjem za raznimi dobrinami. Simbolično bo predstavljal za vas preizkušnjo, ki vas bo potisnila, da se boste soočili s potrebo po okrepitvi vaše notranje moči na osnovni ravni fizičnega preživetja. Temelj Berača je, da vas nauči o bistvu samospoštovanja, sočutja, velikodušnosti in občutka vera vase, ter varnosti.

Škorpijon – PROSTITUTKA

Ta arhetip Prostitutke, izraža, da ste se osebno za karkoli pripravljeni »prostituirat«, da bi dosegli neko svoje ugodje, zadovoljstvo.  Napelje vas lahko, da zaradi strahu za preživetje ali zaradi pohlepa barantate z svojo moralo, dušo in celovitostjo. Vsekakor pa jo lahko razumemo tudi kot prodajo svojih znanj, talentov in drugih oblik. Temeljno načelo tega arhetipa je  naučiti se samospoštovanja in upoštevanja svojih moralnih vrednot, da ugotovite ali res potrebujete takšnega stanja in ni ali vam treba na tak način dosegati želeno. Postavite si meje. Lahko pa jo izkoristite takrat, ko kljub vsemu hočete doseči za vsako ceno neki določen cilj.

Strelec – REŠITELJ

Bistvo arhetipa Rešitelj/ica je, da vas usmeri k pomaganju pomoči potrebnim in pravočasnemu umiku, ko izpolnite poslanstvo. Vlival vam bo moč in podporo, ko boste pristopili v težkih, kriznih situacijah na pomoč tistim, ki sami ne zmorejo ali jim primanjkuje znanja, ter vztrajnosti za rešitve iz neljubih stanj. Njen temni vidik se pojavi pogosto v ljubezenski zvezi, ko daje ena izmed zaljubljenih oseb podporo na račun tega, da bi se nasprotna stran zaljubila in ji vračala čustva. Takšna zveza ne more biti srečna in obstoječa. Senčni načrt zahteva od vas, da »rešeni« ostane dolgoročno odvisen od vašega reševanja, to pa ni vaše poslanstvo in vloga Rešitelja izgubi pomen. Za vašo naravo bo zelo pomembno, da vas bo nekdo potreboval. Arhetip boste okrepili z svojo čustveno preizkušnjo. Skoraj vsak ima delček Rešitelja v sebi, vendar morate biti pozorni, da vas ta vloga ne zaslepi v takšni meri, da se z njo okoriščate, pričakujete povračilo, velike hvale in hkrati zaradi pomaganja drugim pozabite nase.

Kozorog – HEDONISTKA

Ta arhetip vas bo seznanil s tem, kako pomembno je, da pričnete razvajati sebe, poskrbeti za vaše ugodje, boljše počutje in zdravje, saj se nanaša na hrano, pijačo, spolnost in čutnost. Njegov moto je uživanje in razvajanje, ter plemenitenje sebe. Navdihoval bo vašo ustvarjalno energijo in miselnost, da boste sprejeli prijetne, dobre stvari v svoje življenje. Pomagal vam bo zbrisati stare vzorce prepričanj, da je  pretiravanje in slabo, če dovolite, da vstopi uživanje v vaše življenje. Hkrati pa na pozitiven način izzove kolektiven strah, da ne boste zapadli pretiravanju in da boste ohranili fizični nadzor nad užitki. Njegovo senčno delovanje namreč vodi do pretiravanj in pretirano željo po iskanju užitkov, ne ozirajoč se na druge ali celo na svoje zdravje. Z njim boste spoznali preko telesne in duhovne omame pot k duhovni preobrazbi.

Vodnar – SABOTER

V tem času je za vas najprimernejše obdobje, da se soočite z svojimi strahovi, šibko močjo, neuspehom, ki jih ponazarja arhetip Saboterja in se naučiti kako ga lahko uporabite v svojo korist. Na ta način boste spoznali, da vas Saboter opozarja na situacije , ki vam pretijo in bi vam lahko vzele moč. Če mu boste to dovolili, si jo boste sami izničili. Naučite se poslušati njegova opozorila, saj vam bo na ta način prihranjeno veliko trpljenja, nepotrebnega dela, tako fizičnega, psihičnega in dela na sebi. V kolikor ne boste sprejemali njegovih namigov, ki vam jih bo sporočal, se bo pričel udejanjati z njegovim senčnim vidikom, ter vas pahnil v samouničevalno delovanje in notranje sovraštvo do drugih, do raznih situacij in življenja.

Ribi – MUČENIK

Arhetip Mučenika opredeljujemo na dva načina in sicer kot klasičen politični ali religiozni vidik in kot psihološki vidik nekoga, ki se muči za doseganje ciljev, preživetja ali trpi, da v dobro drugih žrtvuje svoje življenje. Nesmiselno se je mučiti in trpeti zato, da bodo drugi zadovoljni in da vas bodo kot Mučenika spoštovali in mislili kako ste pogumni, ko z muko sledite njihovim potrebam. Pogosto delovanja tega arhetipa pri sebi ne opazimo, ga pa hitreje zaznamo pri drugih. Mučenikova senca pa prikazuje osebo, ki se je naučila delovati ustrežljivo in trpeče, da na ta način nadzoruje in manipulira z svojim okoljem.

Pripravila T.C.