VAŠE SRCE NAJ BO ČAROBNA KUHINJA

Delovati s srcem je najboljša izbira
Delovati s srcem je najboljša izbira

Delovati s srcem je najboljša izbira

Predviden čas branja 4 minute

Zamislite si, da imate doma čarobno kuhinjo. V tej čarobni kuhinji si lahko skuhate katerokoli jed s kateregakoli konca sveta, in sicer v neomejenih količinah.  Tako vam nikdar ni treba skrbeti, kaj boste jedli,  zaželite si lahko karkoli in že se znajde na vaši mizi. Kaj pa bi se zgodilo, če bi bili lačni ljubezni, če je v svojem srcu ne bi nič imeli. Če jo samo kanček okusite, boste zanjo storili vse, kar je v vaši moči. Morda ste je celo tako zelo potrebni, da boste za trohico pozornosti dali vso svojo dušo.

Samo odprite ga, in že boste imeli vso ljubezen, ki jo potrebujete. Prav nič vam ni treba hoditi okrog po svetu in beračiti zanjo. Potrebujete le nekoga, ki vas bo ljubil in tako dokazal, da ste vredni ljubezni. Ljubezen imate tudi sami v sebi, le da je ne vidite. Ne morete živeti brez dobavitelja, brez tistega, ki jih oskrbujete z vsakodnevnim odmerkom ljubezni.

Delovati s srcem je najboljša izbira

Vse to trpljenje nastaja zato, ker smo že zdavnaj pozaprli svoja srca in nič več ne čutimo ljubezni, ki je v njih. V nekem trenutku svojega življenja se začnemo bati, saj menimo, da ljubezen ni pravična. Ljubezen lahko tudi prizadene. V medčloveških odnosih divja vojna za prevlado, saj nas že od prvega dne učijo tekmovati za pozornost drugih in za nadvlado nad drugimi.

To, čemur rečemo ljubezen, do nekoga, ki nas potrebuje, nekoga, ki stalno misli na nas ni ljubezen, to je sebičnost. Sebičnost se težko obnese, saj v njej ni nobene ljubezni. Oba pa sta lačna ljubezni in hrepenita po njej. Ljubiti pa se bojimo zato, ker ni varno ljubiti. Strah pred zavrnitvijo je premočan.

Delovati s srcem je najboljša izbira

Trudimo se, da bi nas partner sprejel, medtem ko sami sebe ne sprejemamo. Težava ni v tem, da nas partner zavrača. Težava je v tem, da zavračamo sami sebe, zato, ker se nam zdi, da nismo dovolj dobri, zato, ker smo o tem sveto prepričani. V svojih očeh nikdar ne boste dovolj dobri, saj je vaša predstava o popolnosti povsem zgrešena. Takšna predstava je namreč vselej napačna; nobene zveze z resničnostjo nima. Pa vendar ji verjamete. In ker niste popolni, se zavračate.

To ni sebičnost, samoljubje; to je ljubezen do sebe. To dvoje namreč ni isto. Sebični oz. samoljubni ste, kadar v vas ni ljubezni. Zato se morate ljubiti, in ta ljubezen bo samo rasla. In ko boste potem navezali kako razmerje, ga ne boste zato, ker ste potrebni nekoga, da vas ljubi. Tedaj bo to svobodna izbira. Lahko boste izbrali nekoga, ki vam bo pri srcu, in videli boste, ali je primeren za vas.

In če ne boste potrebovali njegove ljubezni, vam ne bo treba lagati samemu sebi. Takšni kakršni ste popolni. Kadar prihaja ljubezen iz vas, to ni zato, ker ljubezen iščete iz strah, da bi ostali sami. Če se dovolj ljubite ste lahko tudi sami, in vam ne bo nič hudega. Lahko ste srečni, če ste sami, in lahko ste srečni, če življenje s kom delite.

Preverite tudi LJUBEZEN IN PRIJATELJSTVO in ZAKAJ SE  SRCE ODPRE IN ZAPRE?