STAŠA NE RAZUME STARŠEV, KI POVELIČUJEJO LE SESTRO

Bralka Staša ima težavo, saj so se starši odločili da vso premoženje podarijo sestri, ki jo tudi bolj spoštujejo
Unsplash.com

Bralka Staša ima težavo, saj so se starši odločili da vso premoženje podarijo sestri, ki jo tudi bolj spoštujejo

Predviden čas branja: 4 minute

Zgodilo se mi je nekaj, česar sama ne znam razvozlati. Ko sem se podala v študij, sem se odselila od doma, našla službo in ostala v večjem mestu, kjer se odlično počutim. Prihajam iz kmetije, kjer so vsi vključeni v delo, tako starši, kot tudi sestra. Zdelo se mi je, da me razumejo, da sem se odločila za drugačno življenjsko pot, vendar se je pred kratkim odvila situacija, ki govori ravno nasprotno. Klicala me je sestra, če bom v prihodnosti kaj prišla domov. Kako lepo in pozorno od nje, sem si mislila in res sem se čez vikend odpravila domov in doživela šok. Oče mi je dal v roke papir in rekel, če ga lahko podpišem.

Najprej sem pomislila, da gre za kakšno formalnost, nato sem začela brati.

Bralka Staša ima težavo, saj so se starši odločili da vso premoženje podarijo sestri, ki jo tudi bolj spoštujejo

Podpisala naj bi, da se odpovedujem svojemu deležu premoženja, ki bi ga naj dobila sestra. Nato je začela mama, da vidijo, da imam jaz bogato življenje, sestra pa se po njihovem mnenju zelo trudi z delom na kmetiji, zato smatrajo, da bi ji bilo prav prepisati vse. Rekla sem, da potrebujem čas za razmislek. Naj povem še to, da sem sedaj, ko se je to zgodilo prišla do spoznanja, da me starši v bistvu nikoli niso spoštovali in podpirali moje poti. Vedno se je vse vrtelo okoli sestre, ki so jo tudi vsa leta hvalili kako je pridna. Ne razumem njihove odločitve, zato prosim za nasvet. Staša

Nasvet za bralko Stašo

Spoštovani, krivica, ki vas je doletela za starše in sestro, ki na vse skupaj gledajo drugače sploh ni krivica, saj so njihova prepričanja drugačna. Za njih, ki so v drugem okolju je pomembno samo kaj se dogaja v njihovi bližini. Vas ne vidijo, da ravno tako trdo delate in se trudite kot sestra, vendar morda na njim nerazumljiv način. Predvidevam, da so že v vajini mladosti verjetno ugotovili, da je sestra bolj naklonjena temu kar oni počnejo.

Razumem, da ste užaljeni in razočarani, saj česa podobnega nikakor niste pričakovali.

Bralka Staša ima težavo, saj so se starši odločili da vso premoženje podarijo sestri, ki jo tudi bolj spoštujejo

Prepričana sem, da je morda v ozadju tudi želja sestre, ki smatra, da ji zato, ker je ostala doma vse pripada. Starši pa so tisti, ki se odločajo, kaj bodo naredili s svojim premoženjem. Občutki, ki se vam po tej situaciji porajajo niso prijetni, zato je razumljivo, da vsega skupaj niste sposobni odmisliti. Svetujem vam, da greste ponovno domov, tokrat bolj samozavestno naravnano in se skušate o situaciji še enkrat pogovoriti.

Morda bi bilo zanimivo slišati tudi sestrina stališča, pripravljeni bodite na zgodbo, ki vam morda ne bo všeč.

V kolikor se ne boste uspeli pogovoriti za normalno in pošteno rešitev situacije, se vam lahko, če ne boste zadeve v sebi razčistili nakopiči jeza, obarvana z razočaranjem. Zato je bistveno, da spregovorite o tem, da so vas s tem korakom prizadeli ter da njihove odločitve ne razumete. V kolikor ne bodo želeli slišati vaše plati in bodo trdo ter nesramno vztrajali, je čas da se sprijaznite, da se vez nekako prekinja. Pomembno je, da ste srečni ter da izločite vse faktorje, ki vam omejujejo zadovoljstvo.

Nasveti bralcem s podobnimi težavami

Ste se znašli v podobni situaciji?

Potrebujete morda nasvet ali samo namig, kako nadaljevati, oziroma kako se izkopati iz brezna nezadovoljstva ali žalosti? Pokličite na 090 44 11, morda bo ravno naš nasvet tisti, ki vam lahko omogoči bolj stabilno delovanje in lažje odločanje.