MIJA JE OSTALA BREZ DRUŽINSKE PODPORE

Bralka Mija je razočarana, saj je ostala brez podpore družine, ko se je odločila da sledi svoji sreči
Potrebujete nasvet?

Bralka Mija je razočarana, saj je ostala brez podpore družine, ko se je odločila da sledi svoji sreči

Stara sem 36 let in popolnoma razočarana, saj mi ljudje, ki so mi najbližje in so moja družina ne podpirajo in posledično verjetno tudi ne spoštujejo. Pred nekaj leti sem uspešno z odliko zaključila študij prava in po opravljenem pripravništvu prišla do spoznanja, da me tovrstno delo nikakor ne osrečuje. Najprej sem še naprej hodila v službo, ki mi ni bila niti malo pisana na kožo in nikomur nisem rekla ničesar, saj prihajam iz družine, kjer so vsi visoko izobraženi in seveda dobro situirani.

Že prej, v mladih letih sem rada oblikovala nakit iz raznih naravnih materialov, vmes sem to strast zaradi preveč obveznosti pustila.

Bralka Mija je razočarana, saj je ostala brez podpore družine, ko se je odločila da sledi svoji sreči

Sedaj, ko pa sem malo bolj dozorela in vem kaj v življenju hočem, sem pustila službo v pravnem okolju in se odločila, da se podam na samostojno pot v smeri ustvarjanja in nato prodaj svojega unikatnega nakita. Ko sem starše seznanila s svojo odločitvijo, sem naletela na šok. Vprašala sta me, če se mi je zmešalo. Če jima mislim delati sramoto in kaj se z mano dogaja, ter seveda, da me finančno pri teh »neumnosti« ne bosta podprla. Sesulo se mi je vse upanje, svetujte mi prosim, kaj naj naredim prosim?

Mija

Nasvet bralki:

Spoštovana Mija, razumem da ste razočarani nad vašo situacijo, saj vam je bilo jasno, da bi vas naj starši podpirali, naleteli pa ste na popolno degradacijo s strani staršev, ki bi naj vas najbolj podpirali. Sami ste napisali, da so vsi v vaši družini izobraženi in dobro situirani, torej je to njihov nekakšen vzorec, ki se žal širi tudi v naslednje generacije.

Vaši starši so imeli za vas druge načrte in pričakovanja, zato so se tudi njihova tla po nogami ob vaši odločitvi zamajala.

Ne govorim vam, da imajo prav, nimajo, prav bi imeli, če bi vas nesebično podprli. Vendar jim ni popolnoma za zameriti, saj se žal nahajajo v določenih okvirjih iz katerih žal ne znajo priplezati. Vi ste tista, ki vas njihovo početje najbolj boli, vendar ste tudi vi tista, ki se morate boriti zase in za svoje odločitve, ne glede na to, kaj mislijo in pravijo vaši starši.

Bralka Mija je razočarana, saj je ostala brez podpore družine, ko se je odločila da sledi svoji sreči

Sama ste krojač svoje usode in to jima tudi razložite, ter tudi to, da bi želela še naprej z njimi ostati v dobrem odnosu in da bi bila zelo vesela, če bi vas podprla pri vaši odločitvi.

Nadaljujte v svoji navdihujoči smeri, saj boste le tako osebnostno zrastla in se tudi v prihodnje resnično približala zadovoljstvu na poslovnem področju. Vedite, da bosta tudi starša počasi začela verjetno drugače gledati na vas, ko bosta videla, da v tem poslu resnično dihate in zraven tudi zaslužite dovolj zase. Nikar pa ne dovolite, da negativne misli in pripombe drugih vplivajo na vaš razvoj.

Pripravljeno za Govori.se