Bralka Hana je čez noč ostala sama z otrokom in globoko razočarana

Nimam več moči in ne vem, kako se naj v življenju usmerim. Sem izgubljena in enostavno ne vem, kako nadaljevati. Nekaj mesecev nazaj sem ostala sama z majhnim otrokom v stanovanju, za katerega najemnine žal nisem sposobna sama plačevati.

Partner je čez noč spakiral in odšel k drugi ženski. Res pa je, da odnos že nekaj mesecev ni bil takšen, kot bi moral biti. Ugotovila sem, da me je varal že prej, česar ne morem sprejeti. Stiki z otrokom ga ne zanimajo, tudi odnos z mano ga ne zanima več.

Jaz pa samo razmišljam, kaj bi naredila, da bi se ponovno vrnil v moje življenje. Opažam, da razmišljam celo v smeri, da bi mu vse oprostila, samo da se vrne nazaj k meni in otroku, saj se bojim, da bo otrok odraščal brez očeta.

Hana

Bralka Hana je čez noč ostala sama z otrokom in globoko razočarana

Spoštovana Hana, glede na vaše pisanje sklepam, da spadate v skupino ljudi, ki imajo nizko samopodobo. Še posebej v povezavi z medsebojnimi odnosi.

Slabo, škodljivo razmerje lahko človekovo osebnost popolnoma uniči in odvzame kakršen koli občutek sreče. zato čim prej prenehajte razmišljati, kako bi se na silo vrnili v partnerstvo, ki vam je prinašalo žalost in nezadovoljstvo. Saj že v naprej veste, da od te osebe ne morete pričakovati iskrenosti.

Obrnite nekoliko zgodbo in prišli boste do zaključka, da vam je partner, ki vas že v osnovi ni spoštoval.

Naredil vam je v bistvu veliko uslugo, da vas je samoiniciativno zapustil. saj vi verjetno ne bi bili sposobni prekiniti te zgodbe, saj imate v sebi nakopičenega preveč strahu pred osamljenostjo in nestabilnostjo.

Najprej pomislite na otroka, kaj bi lahko pričakovala od moškega, ki je brezčutno odšel k drugi ženski in ga njegov otrok niti malo ne zanima. Bi lahko s takšno osebo resnično gradila svoje življenje in se nanj zanesla. Verjetno ne, torej se čim prej sestavite in se odločite, da se v takšen odnos pod nobenim pogojem ne boste vračali.

Oseba, kot je vaš bivši partner bo s takšnim načinom težko našla srečo.

Za vas pa je pomembno, da se, če drugače ne gre, uradno dogovorite o stikih z otrokom, če jih bo sploh želel imeti, ter o preživnini, ki otroku pripada. Nikar pa ne imejte vedno, ko se boste z njim srečali ali pogovarjali upanja, da se bo morda vrnil, saj sreče z njim dolgoročno zagotovo ne bi občutili, zato je tudi ne pričakujte.

Otrokovo otroštvo, polno vaše ljubezni bo zagotovo srečnejše, kot če bi ves čas spremljali konflikti. Negativno energijo svojega očeta, ter posledično tudi vašo žalost in nezadovoljstvo.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi Lara svetuje, bralka se je po dolgih letih vrnila k staršem