[LARA SVETUJE]

Lara svetuje na prejeto pismo Tine. V zadnjem času imam mnogo težav, za katere včasih sploh nisem vedela da obstajajo. Stara sem 35 let in čez noč me je zapustil dolgoletni partner, s katerim sva bila tik pred načrtovanjem družine. Našel si je mlajšo in brez obrazložitve odšel. Vrniti sem se morala k staršem, saj druge možnosti nimam. Minilo je že celo leto, vendar jaz še vedno upam, da se bo vrnil in si nikakor ne znam sestaviti življenja, niti sama, niti s kom drugim. Sem zelo nemirna in začele so se mi pojavljati tudi zdravstvene težave. Kaj naj storim, saj tako vem da ne morem živeti, ker sem popolnoma nesrečna.
Tina

Lara svetuje, bralka se je po dolgih letih vrnila k staršem.

Spoštovana Tina, imeti čustveno stisko in poiskati pomoč ni znak šibkosti, temveč moči in sposobnosti, da se zmoremo postaviti zase in poiskati rešitev. Če ste v čustveni stiski, ne odlašajte in se čim prej začnite sestavljati, saj tega nihče ne bo storil namesto vas. Prebolevanje zveze je lahko precej boleče in dolgotrajno, zato je najbolje, da začnete kar takoj.

Najpomembnejše je da v glavi naredite preklop. Prej ko boste v srcu in mislih nehali negovati zavest o nekdanjem partnerju in o lepih časih, ki sta jih preživela skupaj, prej boste stopili na pot prebolevanja in novih energij. Preboleti bivšega partnerja je nemogoče, če nenehno razmišljate o njem ali celo fantazirate, da se bo vrnil.

Čim prej se zamislite nad preteklostjo in se vprašajte, če je bil partner zares tako čudovit, ali so bile morda to le vaše iluzije. Navaditi se biti ponovno samska, je morda najtežji korak. Imate občutek, kot da košček vas manjka, kar vas iz dneva v dan žalosti. Položaj je čuden, v vas je občutek nemoči in strahu. Ne želite si družbe in četudi ste v družbi prijateljev, imate občutek da ste osamljeni. Prenehajte se smiliti sami sebi in si želeti, da bi bilo spet vse po starem, saj se to kot opažate ne bo zgodilo.

Ko bo ta faza minila, se ponovno začnite družiti z ljudmi in si na novo zastavite svojo lepšo prihodnost, ki si jo vsekakor zaslužite. Izpovejte se prijateljem in ljudem, ki vas imajo radi in ki jim zaupate, saj vam bo veliko lažje. Spoštujte se, cenite svoje telo, dušo in značaj in ohranjajte svojo samozavest. Še posebno takrat, ko se znajdete v najhujših trenutkih. Lahko tudi spremenite življenjski slog ali videz.

Slika je last akademskega slikarja mag. Igor Banfi

Imate težavo in želite, da vam svetujemo individualno?