SESTAVINE, POTREBNE ZA PRESKOK DO CILJA

Kaj je tisto, kar je potrebno za preskok do zastavljenega cilja?
Kaj je tisto, kar je potrebno za preskok do zastavljenega cilja?

Kaj je tisto, kar je potrebno za preskok do zastavljenega cilja?

Predviden čas branja: 4 minutes

Da bi izkusili srečo ob spoznanju, da bivate v tem trenutku in tukaj in da je to vse, kar je potrebno, vse kar je bilo kdajkoli potrebno, in vse, kar boste kdajkoli spoznali zaupajte višjemu jazu. Ter opustite globoko zasidrane nauke, podedovane od ega vseh ljudi, ki so od vašega rojstva do danes vplivali na vaše življenje. Ni vam treba storiti ničesar več, čeprav se boste morda odločili drugače in postali zelo dejaven človek. Toda cilj, ki ima prednost pred vsem drugim je, da z vso pozornostjo široko odprtih rok sprejemate in izžarevate ljubezen.

Ko boste med posvečanjem svojemu dnevnemu poslanstvu upoštevali zamisli, boste dosegli svoj cilj.

…kar vas vodi tudi k osebnemu napredku.
Kaj je tisto, kar je potrebno za preskok do zastavljenega cilja?

OBČUTJE NIČNOSTI.

Ego skuša prepričati, da je občutje ničnosti siromašno in nezaželeno stanje. Hoče da bi verjeli, da vam nekaj manjka, če se potopite v doživetje ničnosti. Poleg tega zatrjuje, da je občutek neizpolnjenosti ali praznine nekaj nevzdržnega. Da bi naredili korak stran od naprezanja in se usmerili k cilju, sprejeli to kot način življenja tu in sedaj, spremenite svoj pogled na nič oziroma praznino. Nič ima v vašem življenju veliko vrednost. Vse kar je ustvarjeno, nastane iz nič.

PREDAJA.

Da bi doumeli pojem prepuščanja, se ne boste mogli upreti na ego. Ego niti pomisliti noče, da bi se pedal. Bolj ko se boste oprijemali tistega, česar ste navajeni, bolj boste vztrajali pri skrbeh in napetosti, ki so del fizičnega sveta. To neprestano obsedeno obnašanje vas nenehno zaposluje in onemogoča, da bi vzpostavili stik s vetrom duhovnega in stopili na duhovno pot.

SPREJEMANJE.

Sprejemanje ne pomeni kimanje. Označuje stanje duha, ki omogoča , da ste umirjeni in znate razlikovati med tistimi zadevami, ki jih s svojo udeležbo lahko pomagate spremeniti, in tistimi, ki so kakršne so. Če ste dojemljivi ste osvobojeni notranje napetosti in ste zmožni bolje prisluhniti in pomagati. Kadar z ljudmi samo govoričite, kadar ste kritični ali jezni nase, se ničesar ne naučite.

Kaj je tisto, kar je potrebno za preskok do zastavljenega cilja?

ČUDENJE.

Kadar si vneto za nečim prizadevate, vam ostaja kaj malo časa in moči. Da bi se spoštljivo čudili svojemu neposrednemu okolju ali se s čudenjem poglabljali v sedanji trenutek. Čudenje vas prevzame, kadar si pustite dovolj časa, da cenite vse kar ste, vse kar imate, in vse kar lahko postanete. Pustite si uživati v čudenju in spoštljivosti do tega, kdo ste in kar ste. Obstaja čudežni mehanizem v katerem bivate, in s tem povezan nedoumljivi misterij duha v mehanizmu vašega uma in duše, ki to opazuje. Ko se poglobite v samega sebe, postane višji jaz dostopen. Napetost, ki ugaja egu, se je porazgubila, s tem pa je na razpolago pristni jaz.

POTRPLJENJE.

Ko naredite premik od naprezanja k cilju, vam višji jaz razkrije navzočnost duha, ki je urejajoča inteligenca udejanjenjega vidika sveta. Izginila bo potreba, da bi stremeli za odgovori. Nadomestilo jo bo potrpežljivo spoznanje, da vam bo načrt razkril , kaj bo naslednji korak na poti vašega duhovnega iskanja. Takšna potrpežljivost predstavlja v vašem življenju izjemno vrlino in vodstvo.

Ker božja potrpežljivost obstaja, lahko tudi v sebi izboljšate potrpežljivost. Veličastne stvari ne se boje časa potrpežljive so, v veliki meri zato , ker višji duhovni jaz ve, da čas ne obstaja, razen v naši predstavi. Neskončnost in večnost sta pojma, ki zanikata obstoj časa. Višji jaz je del neskončnosti in večnosti, ter vam daruje potrpežljivost.