POTRPEŽLJIVOST, KI JE MOJSTRSKA LASTNOST

Ste sposobni delovati potrpežljivo?
Ste sposobni delovati potrpežljivo?

Ste sposobni delovati potrpežljivo?

Predviden čas branja: 3 minutes

Vsak, ki si je ustvaril izjemno življenje, se bo strinjal, da je potrpežljivost zagotovo na vrhu seznama. Brez nenehne rabe te lastnosti je nemogoče ustvarjati. Potrpežljivost je tista sposobnost, ki ohranja tanko linijo med razumnim in zmešanim. Izboljša sposobnost, da jasno vidite, kaj je okrog vas, in osmisli položaj, zaradi katerega bi se sicer razjezili ali ga ne bi ustrezno ocenili. Brez te mojstrske lastnosti boste sprejemali nerazsodne odločitve, ki bi lahko imele poguben učinek na vaše življenje, zlasti ko sledite svojim vizijam.

Nekateri ljudje se zmedejo zaradi celotnega koncepta in mislijo, da vsakodnevno delovanje v smeri vizije pomeni nepotrpežljivost.

Ste sposobni delovati potrpežljivo?

Gre pa za ravno nasprotno. Pomanjkanje potrpežljivosti predvsem terja svojo ceno na poti do uspeha. Narediti moramo spremembe, ki bodo okrepile naše življenje s potrpežljivostjo, celo v najpreprostejših scenarijih. Sprememba se lahko zares pripeti v trenutku. Vsi vemo, da je bilo v naših življenjih nekaj odločilnih dogodkov, ki so izoblikovali našo usodo. Ne glede na to, ali nam koristijo ali ne, se odločitve za spremembo lahko zgodijo hitro in rezultati so skrajno očitni.

Včasih nismo zadovoljni, dokler ne vidimo končnega rezultata svoje odločitve.

Enako velja takrat, ko se odločimo, da bomo udejanjali potrpežljivost v svojem vsakodnevnem življenju. Obstaja kopičenje in številne majhne stvari, ki se morajo zgoditi, preden vidimo ogromen rezultat. V enem trenutku se lahko odločite, da si želite spremembe, in zberete notranjo motivacijo, da to storite. Motivacija v tistem trenutku vas pripelje k začetku, vendar je rutina tista, ki jo spremeni v navado.

Da bi obvladali potrpežljivost, morate imeti vero vase.

Ste sposobni delovati potrpežljivo?

Vsi smo vizualizirali sijajno življenje, h kateremu stremimo, čeprav nepotrpežljivost igra glavno vlogo pri tem, da nam preprečuje, da bi ga kdaj izkusili. Samonadzor in ohranjanje moči navkljub nepotrpežljivosti sta ključna za zmago. Še vedno se boste včasih razjezili ali postali nepotrpežljivi, vendar se kar najmočneje borite, da si ne date duška. Izražanje jeze je kot soočenje z močnim sunkom vetra in pljuvanje neposredno vanj, najbolj prizadenete sebe. Uporabite vso moč, ki jo premorete, in se osredotočite na notranjo spremembo. Borite se, premagajte omejujoče misli in zmagali boste.

Ko se soočite z zahtevnim položajem, uporabite vso moč, da vadite umetnost potrpežljivosti. Ko jo enkrat obvladate, vam bo pomagalo premagati naslednjo zagato z malce več lahkote. Preden se zaveste, bo potrpežljivost vaš podzavestni odziv in nepotrpežljivost se bo hitro odrazila v popravljanju samega sebe. Še eno krasno orodje pa je postavljanje stvari v določen okvir. Najti ravnovesje med vztrajnostjo in potrpežljivostjo je vrhunskega pomena, ko ustvarjate nekaj krasnega. To lahko dosežete samo z nenehno vajo. Brez potrpežljivosti boste verjetno hitro obupali.