RAVNOVESJE IN VZDRŽEVANJE

Ravnovesje, je nekaj, o čemer je lažje govoriti, kakor pa storiti.
Ravnovesje, je nekaj, o čemer je lažje govoriti, kakor pa storiti.

Ravnovesje, je nekaj, o čemer je lažje govoriti, kakor pa storiti.

Predviden čas branja 4 minute

Vstopnica v življenje, s katerim boste bolj zadovoljni, je odvisna od tega, kako se boste naučili uravnotežiti svoje potrebe. Z drugimi besedami, če imate na pretek ljubezni, pa nobene moči, ne boste srečni. Vedeli boste, da vam nekaj manjka, čeprav mogoče ne boste znali z gotovostjo reči, kaj naj bi bilo to. Pomembno je vedeti, da v vas delujeta dva sistema; telesni in duševni. Sistema sta povezana; očitno je, da sta oba v istem telesu. Če se boste naučili fine umetnosti ravnovesja, boste v življenju deležni več tistega, kar bi radi.

Zapomnite si, da žongliranje še ni ravnovesje.

Kadar imate življenje v ravnovesju, takrat so uravnovešeni načini, kako tešite svoje potrebe. Imate notranje ravnotežje. Veste, kje je vaše središče. Kadar pa žonglirate, takrat samo hitite z rokami sem ter tja, ves čas v strahu, da vam bojo žogice zgrmele po tleh. Če boste skušali temeljne potrebe tešiti z žongliranjem, z manipuliranjem z ljudmi, ne boste nikoli srečni. Žonglerstva se boste znebili in ravnovesje si boste pridobili, če boste imeli v življenju osebe in dejavnosti, ki bojo stregle vsaka vsem vašim potrebam.

Kadar veste, da nekaj v vašem življenju manjka, tedaj vedno še kaj dodate, namesto da bi poboljšali, kar že imate.

Ravnovesje, je nekaj, o čemer je lažje govoriti, kakor pa storiti.

Včasih se dodajanje odlično obnese. Še posebno če tisto, kar ste dodali, streže vsem vašim potrebam. Včasih pa je potrebam lažje ustreči s tem, da izboljšate, kar imate. Del življenja, ki ga ni mogoče ignorirati, je vzdrževanje. Kaj bi se zgodilo, če ne bi nikoli odpeljali avta na servis ali na menjav olja?

Tudi vaša razmerja terjajo vzdrževanje, vendar je precej manj verjetno, da ga bodo deležna. Eden od razlogov za to je pač ta, da niti ne pomislimo, da je razmerja treba vzdrževati. Kar pomislite, koliko časa namenjajo ljudje načrtovanju poročne slovesnosti in kako malo razmišljanju o tem, kako naj tudi po obredu ohranijo dober odnos. Enako pomembno je, da vzdržujete svoje dejavnosti, svoje delo, konjičke in rekreacije.

Če vzdrževanju na teh pomembnih področjih ne boste namenjali pozornosti, lahko iz vašega življenja povsem izginejo.

Ravnovesje, je nekaj, o čemer je lažje govoriti, kakor pa storiti.
Foto Freepik

Utegne se vam zgoditi, da boste izgubili občutek. Če bi radi bili srečni, potem morate tisto, kar imate tudi vzdrževati. Ko človek ima že vse, kar bi rad, se sčasoma poleni. Enako se ne menimo za svarilne signale, kar se tiče življenja. Te nevarnosti se bomo ognili, če bomo svoja miselna vedenja uporabljali tako, da si bomo ustvarili vzdrževalne signale, ki nam bodo pomagali opaziti vsako napoved okvare. Človek, ki nima v osebnih odnosih nobenih težav, pozabi, da reči ne bodo ostale idealne, če ne bo še naprej delal vsega tistega, kar jih dela takšne, sicer se bodo razmerja potrgala ali pa ne bodo več stregla potrebam.

To se sliši preprosto, ampak mnoge zakonske zveze se potrgajo, ker par pozabi, da mora dejavno vzdrževati razmerje.

Večinoma se nam pač ne zdi, da bi lahko šlo kaj na slabše, ampak če ne boste skrbeli za svoja razmerja, se utegne zgoditi prav to. Od vas je odvisno, kako boste tisto, kar imate, vzdrževali, obenem pa uravnovešeno stregli svojim potrebam. Vzdrževanje je dolgoročno vedenje, ki ga uporabljajo uspešni ljudje. Če svojim potrebam ne strežete na uravnovešen način z dolgoročnimi vedenji, potem jih verjetno tešite z neučinkovitimi, kratkoročnimi vedenji.

Preberite tudi ZAKAJ SE ZDI NJEGOVO DELO POMEMBNEJŠE OD MENE? in 4 ASTRO ZNAMENJA, KI PREPROSTO OBOŽUJEJO ŽIVALI