POLARNOST ASTROLOŠKIH ZNAMENJ

Vas zanima polarnost v astrologiji?
Vas zanima polarnost v astrologiji?

Vas zanima polarnost v astrologiji?

Predviden čas branja: 5 minut

Polarnost pomeni »nasprotno«. Med dvanajstimi znamenji zodiaka poznamo šest polarnosti. Polarnost je posebno razmerje med dvema znamenjema, ki si na kolesu zodiaka nasprotujeta. Pozitivna in negativna znamenja si lahko predstavljate kot nekaj podobnega nasprotnim magnetnim polom, imajo različne naboje, vendar nobeden ni dober ali slab. Pozitivna ali jang znamenja so ognjena in zračna znamenja: oven, dvojčka, lev, tehtnica, strelec in vodnar. Negativna ali jin so vodna in zemeljska znamenja: bik, rak, devica, škorpijon, kozorog in ribi. Pozitivna znamenja ponavadi osredotočajo energijo navzven in so bolj odprta, medtem ko negativna znamenja svojo energijo usmerijo navznoter in so bolj zaprta.

Razumevanje značilnosti polarnosti vam lahko pomaga bolje razumeti vidike vašega znamenja in kako se znamenja med seboj povezujejo.

Na splošno polarnosti opisujejo, kako je znamenje usmerjeno, da osredotoči svojo energijo.  Zrak prenaša zvok in preprosta iskra ognja se lahko hitro razširi. Zračna znamenja izražajo svoje ideje navzven. Če v vaši natalni karti prevladuje pozitivna polarnost, ste morda bolj ekstrovertirani. Pozitivna energija potrebuje namen in stalno gibanje. Po drugi strani je negativna energija lahko manj proaktivna.

Vas zanima polarnost v astrologiji?

Če želite ugotoviti, katera polarnost prevladuje, lahko preprosto pogledate Sončevo znamenje, ki je odločilna točka v vaši natalni karti.

Če vas zanima še globlje seštejete svoje planete v zemeljskih in vodnih znamenjih ter tiste v ognjenih in zračnih znamenjih, da vidite, katera številka je višja. Če imate več planetov v pozitivnih znakih, imate močnejšo potrebo po izražanju. Če imate več planetov v negativnih znamenjih, ste morda občutljivi na energije drugih ljudi in cenite čustveno povezanost v odnosih. Pozitivna znamenja lahko določene situacije hitreje obdelajo ali vsaj umaknejo čustvene izkušnje, medtem ko negativna znamenja vse zadeve obdelujejo dlje časa.

Nasprotna znamenja

  • Oven in Tehtnica
  • Bik in Škorpijon
  • Dvojčka in Strelec
  • Rak in Kozorog
  • Lev in Vodnar
  • Devica in Ribi

Na prvi pogled se zdi, da ti pari znamenj nimajo nič skupnega.

Osredotočimo se na primer polarnosti ovna in tehtnico. Običajno razmišljamo o ovnu kot o znamenju, ki misli nase, preden misli na druge, medtem ko tehtnica, ki je vedno všeč ljudem, deluje ravno nasprotno. Tehtnica je pravzaprav mojstrica vodenja in pridobivanja lastne poti, kar ljudje običajno mislijo, da je posebnost ovna. Vendar tehtnica prevzame pobudo na tak način, da drugi niti ne vedo, da je bila pobuda prevzeta.

Polarnost in elementi

Način, da ugotovimo polarnost zodiakalnega znamenja, je, da si najprej pogledamo elemente. Ogenj in zrak veljata za najlažja elementa, ker se nagibata k premikanju navzgor, medtem ko sta voda in zemlja težja elementa, ker se nagibata k potapljanju navzdol. Polarnost med znaki se vedno pojavlja v lažjih ali težjih elementih. Naslednja stvar, ki jo je treba upoštevati, so moške in ženske lastnosti elementov.

Yin znamenja zodiaka so Rak, Škorpijon, Ribi, Kozorog, Bik, Devica. Yang znamenja zodiaka so Oven, Lev, Strelec, Tehtnica, Vodnar in Dvojčka.

Vas zanima polarnost v astrologiji?

Združljivost polarnosti

Tako kot v življenju se tudi v astrologiji nasprotja privlačijo. Čeprav se zdi, da imajo nasprotna znamenja različne lastnosti, jih prav te razlike resnično združujejo. Polarnosti med znaki deluje kot kozmično lepilo, zaradi katerega se ljudje medsebojno očarajo. V polarnosti med znamenji eno znamenje išče drugega, da bi se opredelilo in dopolnilo. Več polarnosti kot najdete v karti ljubezenske združljivosti, večja je verjetnost, da ste našli svojo dušo dvojčico.

Polarnost je planetarni vidik, ki velja za izziv.

Opozicija vas lahko izvleče iz cone udobja, hkrati pa vas navduši, da dosežete nove cilje. Ker ima zodiakalno kolo 360 stopinj, je polarni znak tisti, ki je v opoziciji 180 stopinj. Sliši se, kot da sta ti znamenji nasprotnika, toda želja po uskladitvi teh nasprotij vodi v raztezanje in preseganje znanih meja.

Nasprotja se privlačijo in polarna znamenja imajo naravno sorodnost, ki temelji na možnosti, da se medsebojno uravnovešajo. Včasih lahko polarnosti vodijo v prehod iz ene skrajnosti v drugo. Ste že kdaj slišali izrek, da so tisto, kar nas pri drugih ljudeh moti, običajno prav tisto kar pri sebi zanikamo?

Pripravljeno za Sensa.si