NAJ VAS NE OMEJIJO OKOVI PREPRIČANJ

Ne dovolite si, da vas omejijo okovi prepričanj
Ne dovolite si, da vas omejijo okovi prepričanj

Ne dovolite si, da vas omejijo okovi prepričanj

Predviden čas branja: 4 minute

Naš um ves dan proizvaja misli. Vendar to ni problematično. Težava je v tem, da tem mislim verjamemo, mislim ki jih proizvede naš um. Nekatera prepričanja nas držijo na mestu, kot bi bila okovi, druga so osvobajajoča in nas ponesejo v nebo. Prepričanje je misel, ki se jo je mislilo tako pogosto, da se je uresničila. Ko se nekaj uresniči, pomeni, da se je določena stvar, o kateri smo razmišljali, fizično pojavila v naših življenjih. Preden se v polnosti zavemo, da nam misli ustvarjajo resničnost, v teh uresničitvah vidimo potrditev resničnosti prvotne misli. Nikar se ne pustite ujeti v to past.

S pomočjo uma pretehtajte, kaj je prepričanje v resnici in kako delujejo prepričanja.

Čvrsto se oklepamo zamisli, da obstaja resničnost, ki je ločena os nas. Resničnost, ki jo moramo odkriti in priznati, da bi bili srečni. Obsedeni smo z mislijo, da moramo ugotoviti, kaj je res. Resničnost, ki jo doživljamo je odraz naših prevladujočih misli, ki jim seveda lahko rečemo prepričanja. Zato resničnost prve osebe ni enaka resničnosti druge osebe. Doživljate lahko le uresničitev svojih lastnih misli. Srečujete lahko le svoje  lastne projekcije.  

Ne dovolite si, da vas omejijo okovi prepričanj

Eden od najpomembnejših korakov pri spreminjanju naših prepričanj je odkrivanje, kaj je tisto, kar dejansko verjamemo.

Veliko naših misli se zavedamo, nekatere pa so v naši podzavesti. Toda, če so te misli podzavestne, to še ne pomeni, da jih ne moremo nadzorovati. Gre le za to, da smo misel mislili tako pogosto, najpogosteje že od otroštva naprej, da so naši možgani opravili svoje delo in prevzeli odgovornost zanjo. Odkrivanje zakoreninjenih prepričanj je postopek, ki terja čas in vajo. Ni lahko prodreti mimo plasti misli, čustev in odzivov na površju, da bi prišli do zakoreninjenih prepričanj, ki so pod njimi, je pa to zelo blagodejna vaja. Ko odkrijete svoja zakoreninjena prepričanja, s katerimi sami sebe omejujete, si jih lahko ogledate, potem pa se odločite, kaj bi raje verjeli. Lahko se jih odločite nadomestiti drugega za drugim.

Odločite se, ali čustveno poplačilo ob vztrajanju pri prepričanju odtehta škodo, ki jo povzroča prepričanje. Če se odločite, da čustveno poplačilo ob vztrajanju pri prepričevanju ni vredno tega in da ste pripravljeni, ter si to prepričanje želite nadomestiti z drugačnim, se vas zaradi te odločitve staro prepričanje neha držati, kot bi se stopilo lepilo, ki je držalo noge mize zalepljene k tlom.

Prav zares, za vašo srečo gre.

Ne dovolite si, da vas omejijo okovi prepričanj

Posredi sta vaše življenje in vaša resničnost, zato je kar veliko tega na kocki. Imejte se dovolj radi, da veste, da je vredno ure ali dveh vašega časa, ko boste nadomestili prepričanje, ki mora proč. To, kar ste v zameno za to prepričanje dobivali doslej, vam preprosto ne odtehta več. Glede na povedano poteka prepoznavanje in zamenjavanje prepričanj postopno. Ne bodite presenečeni, če boste včasih zapadli v stara prepričanja, saj nas vse na trenutke prevzamejo negativne misli, ko pozabimo, da smo mi tisti, ki jih nadzorujemo.

Dobra novica je ta, da bolj kot se posvečamo svojemu novemu prepričanju in začenjamo misliti misli, ki nam prijajo, več poti bodo naši možgani dodelili tem novim, pozitivnim mislim. Postopno bo postalo lažje misliti nove, pozitivne misli kot stare, negativne. Svoja negativna prepričanja boste izstradali, ker jim ne boste dovajali negativnih misli, ki so jih prej podpirale. Namesto tega boste s pozitivnimi mislimi dajali zagon pozitivnim prepričanjem. Vi naredite svoj del, vaši možgani pa njihovega, pa se bo vaša resničnost izboljšala. Sistem je fantastičen in deluje.