MOŠKI IN ŽENSKA. V ČEM SE RAZLIKUJETA?

Moški in ženska se razlikujeta v številnih stvareh, predvsem v delovanju
Moški in ženska se razlikujeta v številnih stvareh, predvsem v delovanju

Moški in ženska se razlikujeta v številnih stvareh, predvsem v delovanju

Predviden čas branja: 4 minutes

Za izgradnjo stabilnih odnosov je zelo pomembno, da se seznanite in soočite z osnovnimi razlikami, ki obstajajo med moškimi in ženskami, in sprejmete dejstvo, da moški in ženska ne delujeta enako. Na ta način lahko obogatite svoj odnos, namesto da ga z nerealnimi pričakovanji poškodujete.

Moški vam s svojimi dejanji izkazujejo ljubezen.

Pravi moški pokažejo svojo ljubezen tako, da vas potolažijo ko ste žalostni, vam priskočijo na pomoč, ko jo potrebujete. Če pričakujete, da bo ljubezen prišla z besedami, boste čakali zelo dolgo. Dovolite jim, da odprejo vrata ali zamenjajo žarnico. Veseli jih, da vam ugodijo. Vse, kar želijo v zameno, je, da jih cenite in se jim zahvalite. Če to storite, bodo naredili vse, kar želite.

Ne kritizirajte dela, ki ga moški opravlja namesto vas.

Delajo po svojih najboljših močeh da bi vas očarali. Morda boste določeno zadevo naredili bolje ali hitreje kot on, vendar ga pustite da on dokonča. Če se je ponudil, da bo nekaj naredil za vas, mu dovolite, da to stori na svoj način. Sicer pa vam bo naslednjič, ko boste zaprosili za pomoč, rekel, da najamete mojstra.

Moški in ženska se razlikujeta v številnih stvareh, predvsem v delovanju

Ko ste v razmerju ne postavljajte zahtev glede tega, kakšen mora moški biti ali kaj mora narediti, da bi lahko bil v razmerju z vami.

Moški ne marajo profilov žensk, ki zahtevajo nič manj kot najboljše restavracije ali določene finančne ugodnosti. Moški imajo dovolj zahtev v službi. Zadnja stvar, ki jo želijo storiti, je spoznati vaše zahteve, preden se sploh povežeta.

Ne poskušajte preoblikovati moškega. Ali ga sprejmite takšnega, kot je, ali pa ga pustite in pojdite naprej.

Tudi moški niso vedno samozavestni. Ker jih verjetno nekaj žensk že zavrnilo, se lahko najprej postavijo v ranljiv položaj, traja, preden zberejo pogum da pristopijo. Ravno zato je popolnoma napačno, da se delate nedosegljive in nedostopne, saj s tem samo še povečujete njegovo nesigurnost.

Moška usmerjenost je v življenju raziskovalne narave. Svojo identiteto običajno odkrijejo ko začutijo večji namen.

Vedeti morajo, kaj jim sledi. Za razliko od žensk niso nagnjeni k crkljanju ali zadrževanju v trenutku. Delujejo nestrpno, čim prej se želijo pomakniti na naslednjo stvar, seveda brez odvečne razlage ali kompliciranja. Moški radi tvegajo.  V skladu s tem je nagnjenost k določeni stopnji tveganja temeljnega pomena za moški značaj. Moški so zelo radi pobudniki.  Vodenje je, čeprav ni nujno izključno moška lastnost, vendarle globlje zakoreninjeno v naravi moških.

Moški in ženska se razlikujeta v številnih stvareh, predvsem v delovanju

Zanimiva dejstva

  • Da bi se moški dobro počutili, morajo sami doseči cilje.  Zanje je to, da delajo stvari sami, simbol učinkovitosti, moči in usposobljenosti.
  • Na splošno moške bolj zanimajo predmeti in stvari kot ljudje in občutki.
  • Moški redko govorijo o svojih težavah, spremlja jih občutek, da je prositi za pomoč, ko lahko nekaj narediš sam, znak šibkosti.
  • Moška samopodoba je odvisna od njegove kariere in materialnega stanja.
  • Moški so bolj logični, analitični, racionalni, ženske so bolj intuitivne, celostne, ustvarjalne ter integrativne.
  • Moški se veliko težje ukvarjajo s svojimi občutki in se lahko počutijo zelo ogrožene zaradi izražanja čustev. To lahko povzroči, da se odzovejo z umikom.
  • Moški so pravzaprav bolj ranljivi in ​​odvisni od odnosov kot ženske in jih konec bolj uniči, saj imajo manj čustvene podpore.
  • Moški so bolj funkcionalni pri pristopu k reševanju problemov.

Cenite moškega takšnega, kakršen je. Moški so čudoviti, vendar niso ženske. Ne razmišljajo kot ženske in ne komunicirajo kot ženske. Zato ne pričakujte, da se bo moški obnašal kot ženska, sicer boste razočarani. Moški nimajo interesa tekmovati z vami, čeprav to večkrat ob njih zaznavate. Ključno je, da se naučite priti do svoje prave ženske moči, tiste, ki dopolnjuje moč moškega.