MOŠKE BI LAHKO PRIMERJALI Z ELASTIKO

Drage dame, se strinjate, da so moški kot elastike?
Drage dame, se strinjate, da so moški kot elastike?

Drage dame, se strinjate, da so moški kot elastike?

Predviden čas branja: 4 minutes

Moški so kot elastični trakovi ali elastike. Kadar jih najbolj raztegnemo, dosežejo svojo največjo razdaljo od prijemališča in se zatem spet z velikim pospeškom skrčijo. Elastika je simbol moškega intimnega ciklusa, Vključuje približevanje, oddaljevanje ob napenjanju in ponovno približevanje. Večina žensk je začudena nad dejstvom, da se mora moški, ki ljubi občasno oddaljiti od ljubljene, da bi se ji zatem ponovno približal.

Ne gre za zavestno odločitev moškega ali za posledico njene ali njegove krivde, k takšnemu ravnanju ga sili nagon.

Tega ne more spremeniti. To je naravni potek, ciklus moškega. Ženske si največkrat napačno razlagate oddaljevanje moškega, ker ste same navadno oddaljujete od partnerja iz povsem drugačnih razlogov. Ženska se oddalji od partnerja, če meni da on ne razume njenih čustev, če je prizadeta in se boji ponovnega razočaranja ali če je partner napravil napako in jo razočaral. Seveda se lahko tudi moški umakne iz podobnih razlogov, vendar pa se umakne tudi takrat, kadar se ni nič zgodilo.

Drage dame, se strinjate, da so moški kot elastike?

Čeprav jo ljubi in ji zaupa, se mora kljub temu po določenem času oddaljiti ali od partnerke in se zatem sam od sebe spet vrne.

Moški se umakne in oddalji zaradi zadovoljitve svoje potrebe po neodvisnosti in samostojnosti. Ko se je oddaljil od partnerke, kolikor je mogoče, zopet začuti potrebo po ljubezni in sprejme njeno. Po vrnitvi zopet nadaljuje svoj ljubezenski odnos tam, kjer ga je prekinil. Ne potrebuje dodatnega časa za ponovno približevanje in vrnitev odnosov na nivo prekinitve. Poskus ženske, da bi se moškemu približala, kadar se ta oddaljuje, moškega le zadržuje, da se ne more hitreje oddaljiti, da bi se zatem zopet vrnil k njej. S tem ženska preprečuje partnerju, da bi začutil svoje hrepenenje po njej in občutil, da jo potrebuje.

Če moški ne dobi priložnosti, da bi se oddaljil od ženske in umaknil v svoj svet, ne bo nikoli imel priložnosti, da bi začutil močno željo po zbliževanju z njo. Ženska mora to razumeti. Če vztraja pri neprestanem utrjevanju stikov ali hodi za njim, ko se poskuša oddaljiti, bo neposredno bežal od nje in morda nikoli ne bo imel možnosti spoznati svoje resnične želje po ljubezni. Podobno je z moškim, potem ko se je čustveno oddaljil od partnerke, se ponovno vrne z novim optimizmom.

Njegova čustva se spremenijo.

Drage dame, se strinjate, da so moški kot elastike?

Če je bil hip pred tem še brezbrižen do svoje partnerke, nenadoma začuti, da brez nje ne more več živeti. Spet se v njem pojavi želja po intimnosti in zbližanju. Njegova moč se je ponovno prebudil, tako kot potreba, da bi ljubil in bil ljubljen. Ženska je navadno v zadregi, saj ji izkušnja pove, da po tem, ko se je oddaljila, potrebuje določen čas za ponovno vzpostavitev ustrezne ravni odnosov s partnerjem. Če ne razume, da je pri moških to drugače, bo menila, da gre pri njegovi nenadni vrnitvi za neiskrenost in ga bo zavrnila. Tudi moški se mora zavedati omenjenega dejstva.

Ko se ponovno vrne k ženski, pričakuje, da ga bo sprejela z vso odprtostjo, ne zaveda se, da ona potrebuje določen čas, da z njim spet vzpostavi stik. Ta čas je lahko daljši, če je bila ona močneje prizadeta zaradi njegove oddaljitve. Moški, ki lahko hitro vzpostavi nekdanjo raven intimnosti, lahko brez razumevanja te značilnosti ženske narave postane nepotrpežljiv. Moški začuti potrebo po samostojnosti, ko je zadovoljil svojo potrebo po intimnosti. Ko pa oddaljen čedalje bolj krepi svojo samostojnost in neodvisnost, ga vedno močneje vleče nazaj.